Inför Bukten - SSIF

På fredag startar serien igen, jakten på Dösjöbro tas upp igen. Jakten på bättre spel och divison 5 tar ny fart. Detta börjar med en svår bortamatch mot Bukten. Bukten är inte snabba, Bukten är inte spelskickliga. men Bukten är jävulskt rutinerade, trygga, spelförstörande och mycket tunga. Bukten har med andra ord kvaliteter som kan vinna mot topplagen, och det har de gjort i år. De ligger i mitten av tabellen, har gjort 27 mål och slagit Torna Hällestad med 6-1. Vi är taggade till tusen, imorgon kör vi hårt!

Micke Paradis inför matchen:



1. Efter nästan fem veckors uppehåll har vi nu dragit igång. Vad tycker du om de hittills fem träningarna efter uppehållet?

- Ser riktigt bra ut, det syns att alla är riktigt sugna på att komma igång. Första veckan tog vi det ganska lugnt tempomässigt, det skulle bli 3 träningar, en match och South Sandby Tournament, så det blev ju en tuff start. Måndags och tisdags träningen var tempoträning och jag blev imponerad av den höga intensiteten.

 

2. Ser spelarna ut att ha skött sin träning under sommaren?

- Hade jag fått frågan i fredags så hade jag sagt att det slarvats en hel del, tyckte att en del såg trötta ut på slutet av träningarna och på matchen, men efter de 2 senaste träningarna så ändrar jag mig. Riktigt gott tempo här, vilket tyder på att man varit igång under uppehållet även om man kanske skulle kört på lite bättre sista veckan innan start. På Fredag får vi den riktiga värdemätaren.

 

3. Vad tyckte du var positivt i träningsmatchen mot Dalby (seger 3-2) i fredags?

- Finns en hel del. När vi sätter igång vårt passningsspel så skapar vi chanser och dominerar spelet. Vi hittar tillbaka till linjerna i vårt spel och i våra positioner på ett bra sätt. Vi gör 3 mål. Vi släpper inte till något spelmål och de skapar egentligen inte några farligheter i spelet. Slutligen så vinner vi matchen trots att vi tappat 2-0 till 2-2. Allt detta mot ett div. 5 lag.

 

4. Fanns det något negativt i matchen?

- Vi tappar vårt spel och börjar chansspela i lite för många och långa sekvenser. Vi släpper till 2 mål på fasta situationer.

 

5. På fredag startar serien igen, match borta mot Bukten. Tränarstaben har säkert analyserat förra mötet mot Bukten. Var är Buktens styrkor?

- Själv satt jag fast pga askan vid förra mötet, så jag har inte sett dem. De blandar resultaten en del, så de är lite svåranalyserade. Det känns som det är ett lag som kan mycket fotboll, de har mycket rutin och är starka på fasta situationer.

 

6. Var är Buktens svagheter?

- De har ett ganska lågt tempo.

 

7. Hur ska vi vinna på fredag?

- Genom ett snabbt passningsspel och mycket löpande. Att våra ytterbackar löper med och skapar övertag på kanterna. Sen in med mycket folk i box, då är vi svåra att tas med.

 

8. Det är 7 poäng upp till serieledande Dösjöbro. Är det en vild jakt eller fokus ligger på utveckling och prestation och då kommer poängen som fixar div.5-biljett eller hur går tankarna?

- Det enda som har förändrats är att vi inte har saken i egna händer längre, vi får hoppas på att någon annan tar lite poäng från Dösjöbro. Vår fokus (tråkigt, men sant) är alltid på att försöka vinna nästa match, det fungerar helt enkelt inte att fokusera på vad andra lag gör och på matcher längre in i framtiden. Däremot tror jag att Dösjöbro kommer att känna sig jagade och då också darra på manschetten några gånger. Vilket kanske ger oss möjlighet att komma ikapp. Sen ska vi inte glömma att vi också är jagade, Hällestad, Bois, GoF och kanske något annat lag vill ju också åt de där kvalplatserna så det gäller att jobba på bra för att ta sig till kval.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0