Tre sköna

Det blev tre sköna poäng igår, tre väldigt viktiga. Det var en härlig fotbollskväll, grym plan i Borgeby och ett väldigt laddat bortalag.

Första halvlek
Det började trevnade, men ganska snabbt tog vi tag i spelet. Det var som vi förväntade oss, deras tre mål med matchen var: maska, vinna närkamper och satsa allt i fasta situationer. När de hade boll var efter att det tagit en minut att få igång en inspark, sen vann de efterföljande första och andra boll. Då hade de lite boll och utnyttjade snabba yttrar och duktig targetplayer. Men de hade två inlägg och ett skott utanför mål i den första halvleken, så jättefarliga var de inte. Även om deras tränares skrik tydde på det. Vi spelade helt ok, ibland slarvigt passningsspel och fel beslut. Men vi hade ett mål felaktigt bortdömt för offside, eric nickade centimeter utanför krysset efter bra Jeppe-hörna, Virre ade något läge och Håkan var väldigt nära efter ny hörna. 0-0 i paus var konstigt, men samtidigt hade vi mycker kvar att önska i spelet.

Andra halvlek
Andra halvlek var väldigt upp å ner för oss. Stundals riktigt bra lir genom mittfält, offensiva ytterbackar och bra rörelse och fantasi från topparna. Det var många vackra anfall och kombinationer, första 25 var våra klart bästa i matchen. Stunder faller vi tyvärr igenom och slår dåliga och farliga passningar, samt viker ner oss i närkamper och ligger helt fel i våra positioner. I mitten av halvleken vinner en SSIFáre en närmamp på straffområdslinjen efter hörna (joel el håkan tror jag), fri några meter från mål kunde jag dra upp den över huvudet på målvakten med baksidan av foten (ja, klacken). Tio miuter senare tänkte domaren blåsa frispark till oss, men när han såg att de fick skottläge valde han att låta spelet fortsätta. Lyckoträff från 20 meter gav snyggt 1-1. Snabb replik är skönt, och det kom. Snabbt lagt frispark till Robin "assistkungen" Andersson som med vackert inlägg friställde Joel några meter från målet. Gigantiskt säkert nickade han ner i marken och in i nätet, enkelt och otagbart. Så jävla skönt, 2-1 till oss. Det blev slutresultatet. men sista fem var svettiga, de flyttade upp målvakten och skapade en farlig frispark, ett öppet nickläge och en volley ovanför.

Segerintervju med Robin Andersson

Matchen
Samtidigt som det varen skitmatch där poängen var det bästa, så fanns det positiva stunder som jag tycker var väldigt positiva och som tyder på att vi är i form, spelar bra fotboll och blir farlig kandidat till seriesegern.

+
Helt klart poängen och den fina gräsmattan.

-
Domaren hade bestämt sig för att nivån inte var samma för båda lagen, svårt att spela då. Deras tränare har ett stort minus i pannan när han tycker att vi är helt ofarliga. Vi ska osså ha ett minus för vår ojämnhet, vissa passningar och att vika enr sig i närkamper måste bort.