Ölexperten

Nyss spelade Dösjebro 2-2 mot Bukten, igår spelade Hällestad 1-1 mot hemmastarka Löberöd. Tabellen haltar, men vi är verkligen med i segersnacket igen.

Fotboll och öl hör ihop, i varje fall om man tänker på brittisk fotboll. i Sandby är det viktigt att sära på begreppen. Men när det inte är träning eller match är det viktigt som fotbollsspelare att sammanföra begreppen igen. Fotboll och öl hör faktiskt ihop.

Idag tar vi ett snack med experten på området, Jesper "Jeppa" Svensson:

Efter träningen är det gott med EN iskall öl, vilken passar bäst då? 
- Av någon anledning ser jag Beck's som den ultimata ölen i samband med fotboll så jag får säga den. En vanlig lager som passar otroligt bra i de flesta lägen. 5% och landet är Tyskland, priset 13:50 är inte avskräckande heller!
 
Om vi snackar tipslördag, polarna är samlade och tipskupongerna är inlämnade. Vilken öl passar bäst till en toppmatch i Premier League?
- Tuborg guld, 50 cl burk. Priset på burken ligger på 14:90, flaskan i samma storlek går på ytterligare 1 krona! Men det är burken som gäller här. 5,3% danska muskler i burken. Tuborg guld väcker väldigt starka minnen till kulturkrogen där många timmar spenderats. VIF.
 
Det är helgen innan lönen och det gäller att hitta billig men god öl, vilken är den mest prisvärda?
- Eftersom APK:n (Alkohol per krona) skjutit i taket på senare tid finns det ingen burköl som passar den fattiga mannens plånbok. Bra APK har vi Pripps blå, 33 cl flaska som går på 10:90, med en procent på 7,0. Jag vill minnas att för bara ett par år sedan låg den på 7,2% och kostade 7:90! Denna öl avnjuts bäst i grön flaska. Men den absolut mest prisvärda billiga ölen hittar vi i Sverige! Återigen är det flaska och det är Anderssons som står för drycken! 5,2%, 33 cl. Medelfyllig lager till smått otroliga 8:70 kr. Känner man att vad fan, knappt några pengar men det jag har ska ta slut så är det utan tvekan Amstel som är den rätta ölen. 4,9% Holländskt öl som går på 11:90. Kommer bara på brun flaska men i detta fallet ser jag mellan fingrarna.
 
Nu är det fullt på kontot och det blir lyxöl på nästa fest, vilken sort inhandlar du?
- Jag har en personlig favorit i form av StaroBrno, 13:30 kr, 5%, 33cl och landet är Tjeckien. Man kan köra ett gäng sådana innan man tar fram det tunga artelleriet: Baron Trenck! Även denna öl Tjeckisk, 6:0%, 50cl och 18:90 kr! Men med en välfylld plånbok ser jag inga problem i att inhandla Baronen. Smaken, lite söt men ändå syrlig, gör att man inte riktigt vill dricka en back så det går bra med ett par 3 stycken. Ett oerhört bra komplement till vilken öl-kass som helst.
 
Om det blir en snabb förfest där lättdrucken öl krävs, vilken sort rinner lättast genom strupen?
- Den som rinner lättast är ju utan tvekan Corona som inte behöver någon närmare presentation. Den ligger dock bara på 4,6% och kostar knappt 16 spänn så det behövs ganska många vilket en kort förfest inte har tid till. Så då går vi snabbt vidare bland ölhyllorna och hittar där Stella Artois, Belgien, 33 cl på 5%. 13:50 kr och observera att denna öl enbart finns på grön flaska vilket är ett stort plus i kanten. Ryktet säger att brun flaska ska hålla ölen i bättre form men nej, det är grön som gäller!


Jeppe med en av sina favoriter, Stella Artois
 
Om du ska bjuda bästa polaren på den godaste ölen som finns, vilken blir det?
- EFES, Istanbul är representerat! Systemet har dock inte denna öl i sitt sortiment vilket jag ser som en pungspark för öl-älskaren! Som tur är så är det inte mer än gångavstånd från Systemet vid centralen i Lund till Viggo's där man ser till att alltid ha ett stort parti EFES till hands. Jag skjuter från höften och säger att den ligger på 5%. Givetvis 50cl flaska.
 
Om du har kvinnligt besök och vill bjuda på den perfekta "kvinnoölen", vilken tror du blir mest uppskattad?
- Antagligen Conrona eller Sol eller något annat tråkigt. Visst, väldigt goda öl men känns lite "lame" att köra på säkra kort här. Vi drar till med Singha från Thailand! Ett öl som är ganska mättande. 5% och 15:30 kr. 33cl. Smaka på den! Passar utmärkt till någon lätt, t.ex. Nacho tallrik. Eller varför inte lite räkor?
 
Om du vill överraska någon med en ovanlig öl som de förmodligen inte provat, vilket wildcard inhandlar du?
- Här har vi min lilla älskling. Jelen Pivo från Serbien. Jelen Pivo blir översatt rakt av Älg Öl!?! Jag tror dock inte att det finns speciellt många älgar i Serbien så vad som är grejen med det vet jag inte. Även denna går på 5%. Har du vägarna igenom Serbien så är det din skyldighet att köpa 2 backar Jelen. en till dig, en till mig.. 
 
Beskriv den perfekta ölen och den perfekta ölsituationen?
- Finns väl inget bättre än en massa öl i gott sällskap? Men i detta forum får jag väl säga det optimala. Vi minns väl alla när vi kvalade oss upp förra gången? Oerhörd lycka och påsar fyllda till bredden av öl i alla dess former. Det är en känsla som jag ser fram emot att känna igen..



Wendt presenterar sin favoritöl..... Royal beer



Kommentarer
Postat av: Bukten

Ni borde bjuda oss i Bukten på en back öl efter poängen mot Dösjöbro. Fullt rättvist, 80-20 i bollinnnehav och två avslut. Vem som hade vad förtäljer inte historien...

2010-08-18 @ 21:30:24
Postat av: Nico

Tar ni poäng av de andra topplagen också är ni värda en back öl. Starkt gjort att kryssa mot Dösjan, var ni iof några öppna lägen från att göra mot oss oxå. Nu börjar det bli tätt i toppen...........

2010-08-18 @ 23:09:57
Postat av: Lindh

jeppe hur kan du glömma den alltid lika goda newcastlen?! eller sveriges stolthet norrlands guld...

2010-08-18 @ 23:47:03
Postat av: Jeppa

Inga favoriter från min sida Lindh! Fan vinner vi serien tycker jag fan att vi bjuder bukten på fest!

2010-08-19 @ 08:01:46
Postat av: Bengan

Nya Bengt Frithiofsson månne?

När herr Bängt köper öl blir det allt som oftast Kung eller Svensk starköl. Mycket medieåker öl som inte kostar många kronor.

Heja Bukten!

2010-08-20 @ 05:24:37
Postat av: Jeppa

Millenium öl med den charmiga texten "starköl" på en silvrig och blank burk är annars en riktig klassiker.

2010-08-20 @ 11:29:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0