Fredagskrönika och tidigare ej visat material

Det är fredag, det är inte match förrän på söndag. Det är en fin fredagsmorgon som börjar övergå till mulen fredagsförmiddag. 05:48 gick jag ut på morgonpromenad, ungefär den tiden som Mackan och Månsson brukar säga godnatt till varandra på msn. Cirka tio grader och soluppgång kan vara bättre än roliga filmer och brudsnack på msn, idag var det likvärdigt. I bloggen stundar öppenhjärtliga intervjuer med Eric och Anders, Mickes tankar inför Ljungbyheds-matchen, vinnaren av Calles idolkort och mycket mycket mer. Men idag får du njuta av mitt fotbollssnack och tidigare ej utgivna bilder. Detta inlägg blir som en sista-minuten-resa, men jag hoppas att ni kan känna lite värme i krönikan. Du som läsare ska veta att du inte är ensam, i förrgår läste du och 108 andra ssif.blogg.se.

En fotbollsdåres liv

Det är tacksamhet, glädje och stolthet att spela i SSIF. Detta 17e år i den blåa tröjan ser ut att bli det roligaste.... och bästa. I omklädningsrummet får alla sin röst hörd, men mest hörs skratten. På träningsplanen har alla mycket boll, även om jag gillar att inte ha den. På matcharenan vill alla vinna, fast oftast blir det vi. Det är min sammanfattning av SSIF 2010. Det är roligt, samtidigt som vi utvecklas, samtidigt som vi presterar bra resultat. Det är en bra blandning som tillsammans med att hjärtat blir varmt när gänget träffas fyra gånger i veckan är en fantastisk fritidssysselsättning. En fritidssysselsättning som är på blodigt allvar, och ibland ännu viktigare. Nu är vi med i guldstriden, ännu närmare än väntat. Visst har division 5 lockat sen vi ramlade därifrån 2009. Efter uddamålsförlust både hemma och borta mot Dösjöbro såg Dösjöbro tidigt ut att ha gjort guldrycket. Men plötsligt....... tre raka Sandbysegrar och oavgjort för både Dösjöbro och Hällestad i senaste omgången. Men plötsligt....... så sjönk oddset igen på oss som seriesegrare. Ikväll spelar Dösjöbro hemma mot GOF, på tisdag är det årets match, Hällestad - Dösjöbro. Efter den kanske oddsen sjunkit ytterligare på oss. Men vi då? Ja, vi ska också spela. Och nu är det upp till oss. En ny situation kan uppkomma, från att jaga till att vara jagade. Vi har sju matcher kvar, vi måste kanske vinna alla. Men det passar oss bra i år. Vi har självförtroende, bred trupp och bra form............ men vi är också seriösa, ödmjuka och lever efter några kända ordspråk: "vi tar en match i taget" och "vi gör alltid vårt bästa, mer kan vi inte göra". Fortfarande kan många lag vinna serien, Dösjöbro har bäst läge, Hällestad är kanske bäst. Och vi... lilla snälla Sandby vinner gärna också. Vi kommer ge allt för serieseger, räcker inte det kommer vi ge allt för kvalspel. Räcker det kommer vi vinna kvalet för fjärde gången i rad. Men serieseger smakar bättre än kvalseger.

Efter en sommar med unga mödrar, Celebrity Rehab, Biggest loser och So you think you can dance har äntligen mitt favortiprogram börjat. Och som det började. Premier League är igång. Det startade med en fantastisk halvlek mellan Tottenham och Joe Hart (Manchester City), dagen efter möttes två guldkandidater i en ny fantastisk fotbollsmatch (Liverpool - Arsenal). Det kommer bli en lång och jämn serie i år. Chelsea och United visade i premiäromgången att de kommer vara topp fyra, kanske topp två. Men fler lag vill vara med i år. Arsenal och Liverpool kommer vara mycket närmare i år, Manchester City borde vinna med den truppen de har och Tottenham har en härlig blandning lirare som bara blir bättre och bättre. Många spelare kommer ta ytterligare kliv i år, vilket kommer göra Premier Leauge ännu jämnare och det kommer bli ännu tydligare vilken liga som är bäst i världen.



Mackan stolt över sitt bygge


Min favoritbild. Varken kebab eller cigg passar en fotbollsspelare, men kontrasten- torka bort mild sås från munnen och tända en cigg är härlig


Den 28e juni fick vi grillad korv bredvid träningsplanen


Mer spännande än så här blir det inte på kubbplanen.... och kubb i Sandby är på blodigt allvar




Johhny Holm, höjdhopparen Stefan Holms pappa är en stor favorit till mig. Men det är svårt att första hans värmländska


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0