vad fan hände där?

Viktig match på Klostergården igår. Vid vinst skulle vi fortsätta pressa Dösjöbro om ligasegern, vid förlust skulle vi bjuda in Lunds BOIS i kvaldramatiken. Det började jävligt bra, men ...................................

Första halvlek
Först tog Lund BOIS ett vackert lagfoto, sen vann jag slantsinglingen, sen skrek deras kapten: NU kör vi över de jävla asen, sen gjorde Conne 1-0. De hade avsparken, slog en pass snett bakåt. Den blev till Conne som drog sin back, fintade pass snett-inatt-bakåt och när pajasen i målet lagt sig ner kunde kunde lyfta in ledningsmålet efter cirka 15 sekunder. Efter målet spelade vi helt ok, vann närkamper, försökte lira snabbt och löpte bra. Deras spel var crossbollar utanför planen eller långbollar som vi vann eller som deras långe skarvade till ingen alls. Andra delen av första halvlek tog vi tag i det igen, vi tryckte tillbaka BOIS ännu mer. Efter några heta chanser kom tillslut 2-0. Månssson kämpade fram bollen på vänsterkanten, han blev totalt nersparkad men bollen kom fram till Robin A. Robin drog runt på kanten och spelade snett-inåt-bakåt, där kom Joel i en fantastisk löpning på första stolpen. Han drog med sig backen, hoppade över bollen och där stod Eric helt solo och kunde placera in 2-0-målet.

Andra halvlek
Det började trevande, inget hände. Vi såg ut att ha koll på läget. Men de gjorde två bra byten, en liten snabb på ena kanten och en lite skickligare på den andra. I samma läge började vi bli stillastående och passiva. Vi slutade ta ansvar och sjönk ner några centimeter i skorna. Från att anfalla med två personer hela matchen hade de en period där de anföll med fem man. Vi ett tillfälle överbelastade de Danne G på andra stolpen, en av hans tre gubbar nickade in 1-2. Sen slarvade vi och deras kvicke kille drog iväg, ena anfallaren fick avsluta och gjorde 2-2 med ett bra avslut nere i bortre. Vi hade en mycket dålig period. Vi kom igen på slutet, vi tryckte på, ville mer och hade tålamod med boll. Med tio minuter kvar fick de en man utvisad, han var väldigt förvånad över utvisningen. Men den vattenkammade tian ska nog inte vara så förvånad, han hade sparkat ner Månsson i 80 minuter, att han inte fick sällskap av nån medspelare i snickarboa var väldigt kostigt. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek, men inte så bra andra. Men vi hade läge för att avgöra matchen i andra ändå. Connes lobb, Virres friläge, Joels frispark, Calles på mållinjen. Men nu slutade matchen 2-2, väldigt surt. Men Bois ska ha en eloge. Spelarna ska ha en eloge, jag kan inte tänka mig att det var tränarens förtjänst. Spelarna fightades bra i andra, låg rätt i positioner, spelade med ett stort självförtroende och fyllde på smart. Att analysera mer vad som hände är omöjligt, ibland händer väl sånt här i fotboll helt enkelt.

Matchen
Härligt väder, bra plan, rolig match och en fantastisk första halvlek. Vi är ett bra lag och det visade vi stundtals. Vi har en fantastisk bänk och den bredden kan fälla avgörande i jakten på division fem. Igår fick vi tre varningar, så när mittfältare och backar snart får sina avstängningar är det tryggt att vi har andra som är sugna på att visa sig. I paus fick jag känslan av att första halvlek höll div.5-kvalitet. Det kändes som en match de två senaste åren när vi lirade i femman. Matchen hade den karaktären och kvaliteten i första halvlek.

+
Första halvlek

-
Andra halvlek

Bäst i blått:
Mittfältets kämpande och rörlighet, bra med boll igår får dagens plus. Danne G´s andra halvlek får högsta betyg också.

Framtiden:
Tre träningar nästa vecka, sen kommer löberöd till Sandby nästa lördag på lunchmöte (matchstart kl 12). Löberöd som är seriens krysslag och respekterade för sitt täta spel, den nöten blir svår.

Blir ingen filmintervju idag, stämningen var för deppig för att någon skulle vilja ställa upp.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0