"gamla rävar"

För några dagar sedan var Thomas Francke med i både Nyhetsmorgon och SSIF´s blogg. Idag är det dags för ännu mera Francke. Han berättar om sin långa tid i SSIF´s herrtrupp och om sin korta tid i TV-rutan.

Nu har jag fått tag i Francke, det tackar jag facebook för. Att jag inte fick någon kommentar efter succén i Nyhetsmorgon beror på att det inte är Francke jag har kontaktat utan en person som nog inte var med i Nyhetsmorgon och undrade om jag var "ute och cyklade".

Nu har jag fått långa och härliga svar av vår gamle kapten och en av mina personliga ssif-favoriter during my 18 years in this club.

Francke hade några frågor i sina svar till bloggen. Självklart är torsdagskorven kvar, Francke. Förra försäsongen hade vi tisdagskaka också, men det är tyvärr slopat. Men korven lever och den får fortfarande en tia i betyg.
Rolf-Göran Bengtsson har en gård, han har en gård i Sandby. Alltså hoppas jag att du står fast vid bollen du slängde ut? Jag skickar den vidare till senioransvarige, Gert-Inge, och ber honom lägga ett bud på gården.

Francke glömde nämna två minnen som vi som spelade med honom aldrig glömmer. Det ena var lagfesten ute hos Kalitta efter en lördagsträning på våren 2005. Vi hoppade studsmatta på kvällskvisten, kombinationen alkohol och volt slutade illa. Var det brutet revben? Några matchers skadefrånvaro blev det i alla fall.
Sen glömmer jag heller aldrig incidenten i den "viktiga" bortamatchen mot Maglasäte. Vi fick en straff i slutet, Francke var straffskytt. Han sköt i stolpen, men domaren blåste för mål innan bollen träffade stolpen. Det blev en del tjafs, till slut blev det nedsläpp långt ute i ena hörnan. Efter nedsläppet kapade Francke en spelare och fick sitt andra gula. Utvisad gick han besviken de 150 meterna till omklädningsrummet, på vägen skulle han dock sparka till en plaststol. Men i Maglasäte har de ingen läktare, så de har istället spikat fast en massa plaststolar i långa brädor. Franckes spark gjorde att läktaren välte, å enligt deras kiosktant gick de även i sönder. Hon hade en kropp som nog inte sprungit på flera år, men nu jävlar sprang hon. Tanten sprang efter oss och krävde pengar på studs. Pengar hon aldrig sett röken av.

Härliga minnen, positiva nu, kanske tråkiga då. Tro inte att minnena tar slut där. Francke var en fantastisk person och lagkapten. Han gav alltid 100, och specialkompetensen att kunna nicka en fotboll över halva planen var mäktigt. Njut först av en bild på hårmodellen, sen läs den stora intervjun. Det tog inte många timmar innan Franckes svar på mina frågor låg i inkorgen. Återigen ett bevis på Franckes stora och varma hjärta, där SSIF fortfarande verkar ha en plats.




Namn: Thomas Francke

Smeknamn: Vanligast är väl Hoffa och Frissan (!), men Tompa verkar ha blivit poppis i en del kretsar under senare tid. Historiskt är jag annars känd som ”Francke”

Ålder: 31 i några mån till

Bor: Stockholm, eller egentligen off-Sthlm sedan ett par dgr (hus inhandlat och inflyttat i på Ekerö)

Sysslar med: VD på Frisörföretagarna, bransch- och arbetsgivarorganisation för företag inom frisörbranschen i Sverige

Spelade i SSIF mellan åren: Tror blogginlägget var korrekt, dvs 2003-05 (halva 05-säsongen, som bl.a. innehöll två missade straffar och dessutom två röda kort…)

Position: Typ som Erlingmark, dvs back, mitt fältare eller anfallare. Avslutade som centertank, och just tank är tyvärr en ganska passande benämning i dagsläget.

 

Vilken är din största framgång i Sandbytröjan?

- Vet i tusan om jag hade ngn framgång. Var med om raset från toppen av fyran till en icke topp-position i sexan. Bad! Så får nog säga köttfärssåsen som jag och Glanz slängde ihop när ni andra stackare tränade. Eller möjligen när vi målade omklädningsrummet – så härligt blått å vitt.

 

Har du nått personligt rekord/merit i Sandbytröjan?

- Jag är ngt av en statistiknörd, men kan inte minnas ngn merit/rekord av positiv karaktär. Har iof sig för mig att jag hade en tämligen god träningsnärvaro . Vid närmare eftertanke har jag hyfsat krut i dojjan, men tyvärr mätte vi aldrig upp hastigheten. Om vi hade gjort det, då hade jag ägt;)

 

Vilket är ditt bästa SSIF-minne?

- Trots mediokra resultat var det en bra stämning i truppen – det var gott snack före, under och efter träningen. Iaf efter förutsättningarna. Det gillas. Sedan var ju den till Eslöv flyktade Ingemar en härlig profil. Nu blir det minnen i plural, men torsdagskorven var ju tia. Är den kvar?

 

Blir det comeback i SSIF?

- Det skulle väl vara om min hästtokiga käresta får för sig att vi ska köpa Rolf-Göran Bengtssons gård nere i Skåne (om han nu har en gård där???). I nuläget ser det tajt ut med pendling etc. Hur som helst ska jag ta det under övervägande om min fråga under fgd svar besvaras jakande.

 

Tränar du nått nuförtiden?

- Upp och ned från rulltrapporna till tunnelbanan. From i morgon blir det de tio stegen mellan bil och hus. Jag har dock planer; dels införskaffat en schysst hemmagym, dels ska jag försöka fortsätta lira med Rutans Brunnsvikens SK. Tyvärr sysslar även den klubben med långa försäsonger.

 

Följer du hur det går för SSIF?

- Ärligt bara sporadiskt via Everysport och Sydsvenskan när jag är nere i Skåneland. Nu ska jag ju definitivt börja följa händelseutvecklingen i klubben.

 

Hur ser ditt SSIF-dream team ut, från de åren du lirade?

- Kan inte jag få elva snabba istället, mkt enklare. Kommer ihåg de flesta, men inser att jag tappat en del namn. Medför risk för en icke rättsvisande siffra. Däremot gillade jag Pidda Dahlström som kunde tackla gott med sin bandyröv. Även Johannes var grym. Tyvärr är de båda SSIF-svikare, så det är ju bra om bloggmaster även lägger med denna text;), ifall Qvislingarna hittar till forumet

 
Jag måste ställa några frågor om tv-framträdandet också:

1. Hur kom det sig att just du var med som Robinson Mirres hårmodell i direktsändning?

- Svaret synes ganska enkelt mot bakgrund av vad jag sysslar med, men sanningen är att det beror på att jag är sååå förbannat bra som modell. Jag är ett modellämne helt enkelt…

2. Hur var det att vara med i tv?

- Avslappnat, de är ju som en enda stor lycklig familj på det där TV4-huset. Numera hänger jag i sminket varje morgon för att bli fixad inför dagen.

3. Blev du nöjd med Robinson Mirres hårfärgning?

- Den blev ju kanon. Färgen lyfter fram mina blå ögon på ett utomordentligt sätt. Det ska ni alla testa. För att ha garantier att det blir bra, ska ni se till att göra det på en Frisörföretagar-salong. De hittar ni här: http://www.frisor.se/konsument/

4. Hur kändes det att se sig själv i tv? (jag antar att du kollat klippen på bloggen (eller tv4:as hemsida kanske))

- Kollade faktiskt klippen först nu när jag var inne på bloggen. Känner mig ganska bekväm med det, även om det är lite utelämnande att sitta nedtryckt i en stol och får en mick upptryckt i facet.


Stort tack Francke! Jag hoppas han dyker upp i bloggen snart igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0