mer kvalsnack

Dagens kvaltankar:
"Det är helt normalt att knyta näven eller slå sig på låren en måndagseftermiddag. Inför returmötet på lördag är det inte nervöst, det är bara helt jäkla övertänt. Det ska bli fantastiskt att gå ut och ge allt i årets sista match. Det finns inget att spara på eller något att vara nervös för. Limhamn kommer chockas över att möta ett helt annat lag på lördag. Det brinner i det blåa Sandbyhjärtat!" 

Limhamnsanfallaren Prince duellerade jag mot flertalet gånger i lördags. Han var duktig, men det kändes inget speciellt. Han mötte den förre junior- och u-lagsbacken från Sandby, jag mötte förre U21-landslagsmannen från Ghana som har provtränat med MFF. Vad är egentligen störst?

Förtydligande till alla kommentarer efter mitt matchreferat från lördagsmatchen:
"kul att se mycket hat mot limhamn här", säger nån limhamnsbo. hat? I mitt matchreferat fick ni mycket beröm för att vara ett bra lag, trevliga grabbar och fantastiska supportrar. Ni får tåla kritik mot er störiga tränare och när jag skämtade med en äldre blond Limhamns mamma blev hon förarlig. efter en situation skrek hon på vår spelare för att han använde armarna. Jag stod bredvid henne och sa att de var lika goa båda två och så blir det i kval. Då skrek hon: "åk hem bonde" till mig. Roligt faktiskt, men då får man ta en diss i en blogg, som bygger en del på ironi. Ta det som män Limhamn, vi gillar er och älskar att vara bönder!

Bloggen tog ett snack med assisterande tränaren Micke Paradis efter lördagens match:




Hur är känslorna efter lördagens del 1 i kvalspelet?
Splittrade. Man är alltid besviken efter en förlust, vi ville vinna den här matchen och vi hade möjligheter att göra det. Vi skapade en hel del bra chanser och efter vi gjort 1-1 så hade vi en bra period då det kändes som om vi hade kontroll, men det ville sig inte riktigt. Sen var det inte lätt att behärska gruset, det blev ett chansartat spel. Limhamn är ett bra lag med några riktigt bra spelare. Dessutom så fick vi ett tufft avslut på matchen, där vi verkligen fick kämpa för att hålla dem stången, så då kändes det som om resultatet var ok.

Vad var positivt?
Vi följde vår spelidé på ett bra sätt, vi skapade chanser. Vi gjorde ett mål. Alla spelarna var härligt laddade och fokuserade på uppgiften. Våra omställningar var bra. Vi hindrade dem från att spela sig till chanser, de fick mest slå långbollar där de jobbade hårt på andrabollar (vilket de gjorde bra). Att vi trots några tunga minuter med missad straff, skada och utvisning på våra mest rutinerade spelare ändå klarar av att hålla den sista kvarten. Ingen som darrade där utan kämpade hårt och vågade även vara kalla och hålla i bollen. Sist men absolut inte minst alla Sandbybor som var där och hejade på oss.

 
Vad var negativt?
Förlust, skada och utvisning känns ju inte bra. Speciellt utvisningen där tydligen domaren helt misstolkar situationen (agerade själv sjukvårdare då, så jag såg inte vad som hände).  


Vad säger du om att ha med en 2-1-förlust till hemmamötet?

Hade såklart hellre haft en vinst med ett par mål med oss. Nu blev det inte så och då kör vi på enligt de förutsättningar som gäller. Det viktiga är att ett uddamålsunderläge inte är omöjligt. Vi har ett spel som passar mycket bättre på gräs än på grus. Vi har gjort en hel del mål på vallen och inte släppt in så många. Det finns ganska mycket som talar för att vi kan vända på detta.
 
När du ser utifrån hur matchen såg ut, är 2-1-förlust som en seger eller förlust för oss?
En förlust är alltid en förlust, hur vi än diskuterar och analyserar. Men man har ju alltid en inre känsla och fram till skadan och utvisningen så var det att vi bör minst få oavgjort i den här matchen. Vi skapar minst lika mycket som Limhamn gjorde fram till dess. När vi sedan blir en man mindre, måste flytta runt i laget och ändra uppställningen, blir ju fokus på att hålla resultatet matchen ut och det klarar vi bra. Det kan man inte vara missnöjd med.


Hur går tankarna inför avgörandet?
Vi har en bra möjlighet att vända detta, vi har kvaliteér i vårt spel som kan öppna upp Limhamn, det såg vi redan i Lördags och med spel på gräs med större möjligheter att kontrollera våra uppspel kommer de chanserna att öka rejält. Samtidigt måste vi vara vaksamma bakåt, Limhamn hade som jag nämnt tidigare en del bra spelare som vi får se upp med.


Vad blir avgörande?
Vi ska väl inte avslöja för mycket här, vi låter det bli en överraskning för våra motståndare. Men några allmänna saker är att det krävs ett stenhårt arbete i 90 minuter, eller hur lång nu matchen blir, och att vi har mod och kyla. Vi ska inte stressa iväg utan ha tålamod och bygga vårt spel, då kommer chanserna.


Vilken betydelse har en stor hemmapublik på lördag?
Det betyder oerhört mycket. Att hela tiden känna att det finns många runt omkring som hejar och vill att vi ska vinna gör att man höjer sig ännu mer, man orkar springa ytterliggare en gång, man trycker till lite extra i nästa närkamp, när man känner sig helt slut så kan man ändå plocka lite till, det där lilla sista som så ofta avgör en match i slutet. Så vi hoppas på ett kanonväder och mycket folk på Vallen.

 
Är kvalspel en fantastisk tjusning med fotbollen eller bara ett plågsamt måste?
Självklart en fantastisk tjusning. Visst hade det varit skönt att vinna serien och vara klara direkt. Ett kval är alltid osäkert, små marginaler kan göra att det går si eller så. Men känslan när man går in på Vallen på Lördag kommer att vara hur häftig som helst. Nu är det allt eller inget som gäller, det spetsar till det enormt. Det är detta vi har jobbat för sedan i början av januari, dvs chansen att ta oss upp till div 5. Att ha den möjligheten i årets sista match på Vallen, ja det kan inte bli bättre.



Kommentarer
Postat av: limhamnsbo

inget jag skre vmot din blogg utan mot de som kommenterat den, d'rlät det som hat

2010-10-15 @ 18:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0