allt inför damernas kval

Dagens kvaltankar:
"Seger är alltid roligare än förlust, div.5 är alltid roligare än div.6. Men framförallt vill man vinna något med denna truppen. Vi har ett härligt lag, ett underbart gäng och vi gör det bra tillsammans. Ett kvallyckande med detta gänget hade varit stort. Vi är värda framgång, och att nå div.5 med detta gänget känns helt rätt. Vi vill kramas på lördag, vi vill fira hela natten, vi vill gå på moln året ut (och fortsätta kramas). Tillsammans vill vi lyckas, tillsammans vill vi njuta av framgång. Tillsammans har vi kämpat hårt, och vi har hittat en fantastisk hobby att utöva tillsammans."

På lördag smäller det, då är det kvalmatch i Sandby. Med det är det faktiskt på söndag också. Då börjar damernas kval. Boka in en hel helg på Sandbyvallen. Bloggen laddar upp för damernas kvalmatch idag. Damernas stjärna Lina Härle svarar idag på massa frågor inför deras kval till div.1!



hur är läget i damtruppen?
 Det är väldigt bra just nu, alla är laddade till tusen och längtar oehört mycket mot de båda kvalmatcherna!

Är stämningen extra glad/spänd/förväntansfull nu när ert kval stundar?
 Det är klart att det är nervöst och spänt eftersom det är om en div.1 plats vi spelar om så det är ju mycket som står på spel. Men samtidigt är vi väldigt glada för kvalet för det är en möjlighet att verkligen visa vad vi går för och visa att vi är så bra som vi är. Det märks på ganska många att vi är nervösa, man fnittrar lite extra mycket, snackar ovanligt mycket i omklädningsrummet och har lite svårt att koncentrera sig i vissa situationer, för man vet vad som väntar och längtar tills söndag.

Vad blir viktigast när domaren blåser igång matchen på söndag?
Att vi är med direkt från start och inte ger dom någon chans att komma in i matchen och även att det är vi som sätter ribban högt direkt.

Vad är din kommentar till att Hovås-Billdal slog Norvalla med 2-0 i er kvalgrupp?
 Det spelar inte så stor roll för mig, vi ska ju såklart slå båda. Att dömma av resultatet möter vi det bästa laget nu på söndag och måste vara taggade till tusen. Men enligt cliff och niklas var det en jämn match förra helgen mellan de båda lagen innan målen rullade in, så vi ska inte fokusera så mycket på deras resultat. Hovås-Billdal har ju med sig en vinst in i vår match på söndag så de är väl extra taggade, men det är inget som skrämmer oss.
 
Vad vet ni om era motståndare?
Cliff och Niklas var uppe förra helgen och kollade och snokade lite när de båda möttes. Så vi har fått lite koll på hur de spelar både deffensivt och offensivt, och försökt träna utifrån det nu i veckan. Det är klart att de kan ändra sitt spel en aning nu mot oss, men deras grundidé har vi försökt genomskåda.

Hur laddar du för matchen mot Hovås-Billdal på söndag?
 Jag har laddat hela veckan, med att ge lite extra på träningarna och sådär. Sen när det närmar sig matchdag laddar jag med vatten och pasta såklart ;) men självklart så laddar jag med att titta och heja på en grym match på vallen på lördagseftermiddagen också!! :) På matchdagen snor jag davids ipod och lyssnar på musik som gör mig riktigt taggad på match!!

Vad kan det betyda för er om herrarna klarar div.5-biljetten dagen innan er match?
 Det är klart att vi hade blivit extra taggade om ni klarat det, både för att det är kul om sandby får två uppflyttningar inför nästa sässong men även för att vi inte vill vara sämre än herrarna! haha

Blir du nervös när du kliver in på Sandbyvallen inför extra mycket folk och i en extra viktig match?
Det är alltid lite nervöst på hemmaplan och på vallen, det är ju något extra, men inför denna matchen kommer jag nog vara extra nervös eftersom det gäller så mycket. Men nervositeten brukar släppa när domaren blåser igång matchen för sedan har man inte tid att vara nervös längre, då är det bara att ha kul o koncentrera sig som gäller. Om där kommer mycket publik blir jag bara mer taggad och det är roligare att spela inför fullsatt läktare!! Där brukar ju inte vara så mycket publik på våra hemmamatcher men när det nu är kvalmatch hoppas jag att fler kommer ner och tittar, hejar och stöttar.

Vilka ord peppar du dig själv med precis inför matchen?
 Jag kan, jag vill, jag ska!

Går du och njuter och längtar till söndag eller hade helst spelat båda matcherna nu direkt för att få kvalet avgjort snabbt?
 Det är klart att jag vill att det ska bli söndag, matchdags och avspark. men jag tycker det är roligare och mer spännande när man får gå och längta och vara lite nervös i veckan, haha. Det går ju alltid bättre när man är lite nervös. Det är bra att vi har en vecka emellan matcherna för då hinner vi ladda om batterierna och tagga om igen till nästa match och eftersom det är något speciellt att spela kval vill man ju inte heller att det ska gå över snabbt, så det är bara bra att det inte är över på en helg.

Vad tror du om söndag, fullsatt Sandbyvall, mål från dig och storseger eller?
Allt det där hoppas jag verkligen på! fullsatt sandbyvall hade varit enormt kul att spela för och att göra mål hade varit grymt kul och även lite speciellt eftersom det är kval. Men det viktigaste är såklart vinst så vi kan åka upp till norvalla med bra självförtroende och vinst i nacken. Trots att det är en div.1 plats på spel, så ska vi gå ut och ha kul och våga för att om vi bara är nervösa och fega kommer vi inte vinna någonting!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0