förlust, men med stora förhoppningar

Nu är vi hemma från deras jävla grusplan. Det var en typisk kvalmatch: två bra lag och en jäkla massa folk. Inte helt oväntat var det kamp som kännetecknar matchen. Det var svårspelat på en hård grusplan, kändes helt logiskt att spela på grus när några gamlingar hade hundträning på den fina gräsplanen nedanför.

Första halvlek
Det började med att Limhamn kontrollerade bollen, det var deras hemmamatch och deras grus så det var ingen oväntad matchbild. De spelade 4-2-4 och slog långbollar efter några kontrollpass i backlinjen. De jobbade mest med att störa i nickduellerna och sen ta hand om andrabollarna. När de hamnade under press var deras passningsspel dåligt. Vi var farligast i första halvlek, i andra delen blev varje kontring farlig. Trots sitt hemmagrus hade de dålig koll på studsen. Vi kämpade kopiöst och hade bra kvalitet i kontringarna när våra mittfältare fick bra passningar att jobba med. Vårt passningsspel var bättre, men vi fick inte så mycket tid att få igång det.

Andra halvlek
Det började lite chockartat, de fick ett tidigt ledningsmål. Efter kamp på kanten, fick deras mittfältare bra skottläge, en halvvolley från 20 meter satt i bortre. Det blev ett jävla liv på publiken, några minuter senare tystade Conne dem. Efter ett fint anfall tryckte han in en volley, snyggt mål. Sen hände mycket i andra halvleken. Deras trillande i backlinjen och sen långboll fortsatte, och våra kontringsförsök fortsatte. Men de gjorde 2-1 efter en långboll, som damp ner hos deras kapten. Sen missade vi straff, fick Anders fotskadad och Joel utvisad. En helt galen utvisning. Vi kämpade oerhört sista kvarten, givetvis ville vi göra 2-2 men de kunde också göra fler mål. Förlust 2-1 känns ändå helt ok.

Matchen
Typisk kvalmatch, härlig inramning med oerhört mycket kamp och nerver. Jag måste säga att trots allt detta var det en schysst fight med glada och trevliga spelare i både hemma- och bortalag. Limhamns FF var duktiga, svaga bakåt, men mycket fart och teknik framåt. Deras kapten var duktig och när han lyftes upp på topp i andra halvleken fick de betydligt mer tyngd framåt. De hade en tränare i kostym, som såg ut som en förvirrad skolpojke. Malmösexan måste vara en bra serie, detta laget var duktiga och svåra att möta. Dösjöbro hade haft svårt mot dem. Det ska bli spännande att se hur dem spelar på gräs och bortaplan, om de fortsätter med galet offensiv uppställning och bara långbollar trots skickliga spelare. Det som står klart är att vi kommer gå för storseger på vår älskade hemmaplan. Jag hoppas att sandbypubliken ställer upp för oss, det var oerhört mycket Limhamns-mammor och brats på plats. Givetvis hade ett 2-2-mål varit viktigt, och med Anders skadad och Joel avstängd fattas viktig kvalrutin. Men vad jag förstått räcker 5-0 till seger sammanlagt för oss, så det satsar vi på.

+
Typisk kvalmatch, extra mycket folk och extra nervöst

-
Joels två gula kort är inga gula kort

Bäst i blått:
Robin Andersson får priset idag, deras högerback tog inte bollen från Robin nån gång under 90 minuter. Sen kämpade alla stenhårt för två kvitteringar och på slutet för att åka hem med bara 2-1-förlust. De hjärtat och lite offensivare tänk på hemmaplan, så vinner vi. Men alla ska ha en eloge för bra slit och insatser idag, ingen kan gnälla att vi gjort fel i del 1 av kvalet.

Framtiden:
Läskig och fantastisk. Tre träningar och sju dagars väntan på ett avgörande på 90 minuter.

Kommentarer
Postat av: LOL

Mammor, brats och en jävla massa bönder!!!

2010-10-09 @ 18:28:52
Postat av: En cool kille

Statspojkarna åker till landet och hämtar div.5 platsen.

2010-10-09 @ 18:29:58
Postat av: Fredrik

Från vilken stat då?

2010-10-09 @ 18:56:03
Postat av: Hugoson

När är returen? Planerar en supporterbuss från Kalmar

2010-10-09 @ 19:12:28
Postat av: Tom

Vi hackar betor och ni köper er status. Jag ser upp till er! Enormt!

2010-10-09 @ 22:29:06
Postat av: Bängan

Heja Sambi!

2010-10-10 @ 02:01:03
Postat av: Berget

Limhamn som ska vara så jäkla "fint" kan alltså inte ens "vaska" fram en gräsplan? det är så jäkla sorgligt...

I Sandby har ni inget att hämta. Beat the brat with the baseball bat.

2010-10-10 @ 04:10:28
Postat av: Nico

Hugoson: Returen är på lördag (14:00), du är hjärtligt välkommen till vallen. Vi behöver allt stöd. Limhamn var ett bra lag och hade massa supportrar. Vi måste fylla Vallen på lördag..........

2010-10-10 @ 11:08:35
Postat av: Jeppa

haha, statspojkarna. jävla ägg. fast iof. limhamn kanske är en stat.

2010-10-11 @ 12:51:58
Postat av: limhamnsbo

kul att se mycket hat mot limhamn här...men det e väl avundsjuka det handlar om, vi slapp ju födas i en hönsgård.....

2010-10-11 @ 17:49:34
Postat av: Jeppa

Födas i en hönsgård? Utveckla! Vi har iaf 3 gräsplaner...

2010-10-12 @ 15:58:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0