Ny seger

Ingen torsdagsträning, istället match i Malmö. Vi möttes av en grym konstgräsplan inne bland höghusen mitt i Malmö, husen skyddade oss mot den värsta blåsten. Korpföreningen Malmö har bl.a slagit Stehag med 4-0 i träningsmatch i år, de takterna syntes inte till igår. De hade inte klarat sig kvar i sexan med det spelet. Vi ledde med 3-0 efter femton minuter och halvleken fortsatte på det enkla viset. Andra halvlek var en pinsamm historia. Tyvärr slog Virre olyckligt bakhuvudet, tappade minnet och fick undersökas av ambulanspersonal på plats. Riktigt tråkigt och vi hoppas Virre tillfrisknar snabbt. Till hans fördel minns han inte andra halvlek alls, och det önskar vi alla att vi inte gjorde.

Bestämda chefer innan matchen

Erick, Anders, Conne och Jeppe gör sig redo för match

Joel och Henke ser fokuserade ut

Första halvlek
Det började bra, vi var extremt taggade och tog hand om allt. Vi visade ett bra speltempo och en bra funktionell teknik. Vi plockade ner bollen och spelade distinkt vidare framför en medspelare. Vi hade bra flyt i spelet och KF Malmö hade ingen rolig halvlek. Jag minns några fina placeringsmål av Eric, en grym nick av samme man efter fint inlägg av Robin A eller Sebbe. Eric blev fyramålskytt i den första halvleken. Det femte målet gjorde Conne. Oj, vilket mål säger bloggen. På väg ner mot hörnflaggan studsar bollen upp, han drar en Roberto Carlos volley med yttersidan som skruvar sig in i bortre gaveln. Blåsten? Meningen? Fruktansvärt snyggt i varje fall. KF Malmö avslutade halvleken med ett inläggsskott som blåste över Anton i målet. Pausresultat: 1-5

Andra halvlek
KF Malmö tog 25 minuters paus, helt förståligt. De behövde vila ut och hade mycket att prata om. Men det blev också bättre. De hade bättre spelare på planen i den andra halvleken, som var en jämn och trist historia. Jag citerar Virre: " Vad hände i andra halvleken?". Det är dåligt, men sant att vi slog av 50% på takten i den andra halvleken. Vi spelade helt enkelt av matchen utan att förta oss. Det är inte helt okej med tanke på att det var en träningsmatch där varje minut är nyttig, samt att de som byttes in inte fick en ärlig chans att visa upp sig. Tyvärr är det en vanlig och ganska mänslig reaktion när det står 5-1 i paus. På slutet hade de dessutom en handfull halvchanser som kunde resulterat, vi hade lika många halvchanser fördelat på hela halvleken.

Matchen
En ojämn historia där vi visade hög klass i den första halvleken. Bra fight, bra spel och en inspirerande insats. Andra halvlek var tvärtemot. Vi är fortfarande obesegrade 2011.

+
Linjemannen som sprang på Malmös planhalva i första halvleken, han gjorde allt för att hinna med Connes löpningar och gick nog ner 10 kilo den halvleken. Också plus till kvällens enda supporter: Anders farsa var på plats i kylan och stöttade oss.

-
Hjärnskakning och ambulans är aldrig roligt.

Bäst i blått:
I första halvlek var det en grym laginsats. Plus till triangeln mot högersidan, Eric med fyra mål, Conne med bra spel och drömmål och Håkansson för en ny fin passningsinsats på mittfältet. Krågan gjorde en teknisk fin andra halvlek, och Anders var den som presterade bäst över 90 min.