Lödde blev för svåra, igen.......

Truppen:
Gemback, Anders, Nico, Davve, Sebbe, Mange, Tomas, Månsson, Håkansson, Jeppe, Tobbe Jönsson, Eric, Tom, Henke

Försnack
Vi tillbringade fredagskvällen i ett skönt vinterväder på en fantastisk konstgärsplan i Löddeköpinge. Några lampor släckta och några blinkande lampor gjorde belysningen en aning jobbig. Ordföranden går en runda på Center Syd i skrivande stund och skramlar ihop pengar, sen är beslysningsproblemen lösta. Vi mötte Lödde i en träningsmatch i november, då fick vi stryk med 6-0 (0-0 i paus). Precis som då saknade vi många spelare, 12 seniorspelare var av olika anledningar indisponibla till gårdagens match. Den starkaste känslan inför matchen var att ta en rejäl revansch.

Första halvlek
Första halvlek såg ut som andra halvlek i förra mötet mot Lödde. De vår några nivåer över oss. De spelade en teknisk passningsfotboll med enormt mycket löpningar utan boll. Vi gick enkelt bort oss i pressen och spelet med boll fanns inte. De pressade över hela planen och vi fick aldrig tid rättvända med bollen. Våra inkast var ett tydligt tecken, vi blev direkt felvända och kom aldrig därifrån med bollen. Lödde är väldigt unga, en 22-årig anfallare som äldsta spelaren. Samtliga Löddespelare har en härlig speed och teknik, sen är detyvärr ett gäng störiga snorungar. De gjorde tre mål i den första halvleken, jag kommer inte ihåg utseendet på målen mer än att det var enkla mål som vi borde förhindrat. Vi var helt enkelt några snäpp efter Lödde i allt, det var kattens lek med råttan eller som den vackraste Arsenalmatchen där motståndarlagen inte får låna bollen. Sista tio blev det faktiskt bättre, vi tätade till bakåt och hade några bra kombinationer som oftast slutade med ett bra Sebbe-Persson-inlägg.

Paussnack
Allt behövde förbättras, samtidigt som alla skulle fortsätta göra sitt bästa. Vi gjorde ingen individuellt dålig halvlek, bara bättre samarbete i försvarsspelet och mer kyla i anfallsspelet så kunde vi också göra tre mål. Vi var överrens om att göra allt för att vända på steken, bli förnedrade ännu en gång i Lödde var inte aktuellt.

Andra halvlek
Det syntes direkt en stor skillnad. Spelet var jämt och vi hade höjt oss några snäpp. Tyvär gjorde de 4-0 tidigt i halveken när vi gjorde ett misstag. Vi fortsatte kämpa på och andra halvlek blev en jämn historia. Vi skapade några halvchanser, krågans långskott som ett exempel. Lödde gjorde några byten i paus, bland annat byttes deras storväxta anfallare ut. In kom en ännu större och bättre anfallare. I mitten på halvleken drev Krågan in från sin högerbacksposition, från 20 meter smekte han upp ett hårt vänsterskott i bortre krysset. Ett vackert Philip Lahm-mål av "två-fotade" Jönsson. Gemback gjorde några frislägesräddning på slutet, han stod upp länge och väntade ut skyttarna, i äkta Valdes-stil. Med bara minuter kvar slog Sebbe en bra frispark, den studsade lite innan Tobbe "93" Jönsson nickade ner till mig. En vänster-Van-Persie-volley i ribban friställde Henke Andersson som tryckte in 2-4-målet. Vi gjorde en fin andra halvlek och vann den med 2-1.

Matchen
Lödde är duktiga, väldigt unga och fina lirare. Speeden och tekniken de har gör mig lite avundsjuk. De bör klara sig bra i femman, med den tränaren och gnälliga småpågarna hade en degradering till sexan suttit fint. Andra halvlek var jämn, i första var Lödde helt överlägsna. De skapade mycket mer chanser än vi och hade ett stort bollövertag. I 90 minuter höll matchen ett högt tempo med bra passningsspel och tuffa dueller.

Blåttz topp-5
1. David Jönsson, Drömskott, offensiv, sprang enormt mycket och spelade tekniskt Dani Alves-spel.
2. Markus Håkansson, Fortsätter visa att han ska spela på mittfältet, bäst funktionella teknik i laget, vill hitta medspelarnas fötter med passningar hela tiden.
3. Sebbe Persson, kämpar som ett djur hela tiden, bra inlägg. Ser ut som Gabriel heinze när han var i sin bästa vänsterbacksform.
4. Eric Norling, ofta ensam mot tre spelare, försökte hela tiden och fick mer uträttat i andra halvlek.
5. Tomas Gustavsson, bra inhopp som defensiv mittfältare, visade noll respekt mot Löddespelarna, bra dueller och passningar