Inför Dösjöbro - SSIF

Imorgon drar äntligen matchandet igång. Säsongen 2011 startar på riktigt. Vi premiärspelar på Kävlinges perfekta konstgräs imorgon bitti, vi lämnar byn när Evas bageri slår upp portarna. Det vankas morgonmatch mot våra vänner i Dösjöbro. Förra året hade vi två trevliga matcher mot varandra och en spännande toppsprid tillsammans. Dösjöbro vann serien, tre poäng före oss och vann båda matcherna med uddamålet. Dösjöbro verkar värvat klasspelare i år igen, de startade säsongen med en fin seger förra helgen. Det ska bli roligt att spela, vi har några nya roliga spelare att få se i match. Vi har haft bra träningar på sistone och kommer med bra självförtroende.

Nya spelbolaget Skånebet.nu har följande odds på matchen:
Dösjöbro 1.50    X. 2.25     SSIF. 3.00

Nedan fyra frågor till båda lagens tränare:


Henrik                                                                         Micke


Henrik: Hur är läget i Dösjöbro IF?
Läget är bra i Dösjebro. lite blåsigt men bra vi ser fram mot att möte er igen – brukar alltid ha jämna matcher mot er så vi hoppas det blir likadan denna gång.Denna vecka är det uppåt i föreningen då man idag har påbörjat jobbet med anläggningen av vår nya konstgräsplan så vi hoppas att vi nästa år får bjuda er välkommen till oss på vår" egen hemmaplan".

Micke: Hur är läget i SSIF?
Jo tack riktigt bra. Efter några veckors träning så är man riktigt sugen på första träningsmatchen. Ska dessutom bli kul att möta Dösjan som vi hade 2 bra bataljer med förra året, tyvärr förlust i båda. Det blir säkert en tuff match, Dösjöbro har redan spelat och vunnit en träningsmatch, dessutom har de fått en del nyförvärv, men vi ska ge dem en rejäl fight.


Henrik: Ni har spelat en träningsmatch redan, vem mötte ni och hur såg den matchen ut?
Vi mötte Furulund i första träningsmatchen. Det var en bra match om man tänker på att det var så tidigt på säsongen. Det brukar bli bra matcher mot dem då de också vill spela fotboll och inte tjonga boll. Matchen såg bra ut det blev en seger på 3 – 2 och många av de nya spelar fick visa upp sig och gjorde det bra. Vi fick också utsett årets buse i första matchen. Vår lagkapten åkte ut 5 min in på 2: halvlek vilket gjorde att många av de andra fick ta mera ansvar och gjorde det mycket bra.

Micke: Vi har inte spelat någon träningsmatch än, hur har det sett ut på träningarna?
Första veckan var lite seg, men så är det nästan alltid, tyvärr var vi lite kort med folk den veckan pga en hel del sjukdom. Därefter så har tempot skruvats upp flera steg, touchen och timingen har också blivit mycket bättre. Så nu tycker jag vi har mycket bättre spel på träningarna. Klart att vi har en bit kvar till att vara i fullt trim, men vi har ju en del veckor på oss innan vi ska vara i toppform.


Henrik: Har ni några förändringar i truppen och/eller på ledarsidan inför årets säsong i femman?
Vi har fått tillgång av 6 nya spelare, 4 med ett förflutet i klubben innan och 2 st från en av vår serie konkurrenter men alla med möjlighet att ta en plats i 16 manna truppen, så vi har fått en mycket bra intern konkurrens inom laget – på ledare sidan är allt som vanligt alla ta ett år till. Vi har 2 st som har valt att lämna oss pga. familj och jobb och att tiden inte räcker till.

Micke: Har vi några förändringar i truppen och/eller på ledarsidan inför årets säsong?
Visst har vi lite förändringar. Calle Öster försvinner till Australien för studier, Sjövall som var skadad mesta delen av förra säsongen studerar i Holland. Danne G har gått och blivit en Norsk gutt och Oktay försvarar nu de Svenska färgerna som militär. På plus sidan har vi Henke som kommer från BW 90. Jesper Larsson från vårt juniorlaget tar steget upp och utöver det har några killar till från Juniorlaget tränat med oss under hösten och en del av dem fortsätter nu under försäsongsträningen. Tom verkar också vara på väg tillbaka efter långtidsskada. På Tränar/ledarsidan är det samma gäng.


Henrik: Har ni några förändringar i upplägg och spelidé jämfört med året i sexan?
Vi har gjort lite om i upplägget inför detta året, vi har kört gång 3 veckor tidigare än förra året samt vi har kört mera konditions uppbyggnad träning, vi möter bättra lag i träningsmatcherna än förra laget. Vi ställer mera krav på killarna i truppen. Vår spelidé rör vi inte så mycket vid då den gav bra resultat förre året – det som vi jobbar på är, att hitta ett alternativ till vår spelidé - så vi har fler uppställningar, men att grund iden är den samma, jag tror mycket på att man skall kunna förändra under en match och att alla vet vilka roller de kommer att ha efter man har gjort förändringen. 

Micke: Har vi några förändringar i upplägg och spelidé jämfört med förra året?
Träningsupplägget är ungefär det samma som förra året. Vi har boll i nästan alla övningar, mycket possession och tempo i många övningar så vi får upp flåset. Ofta jobb på små ytor vilket tvingar oss till mycket spel längs marken som vi också vill ha. När det gäller vår spelidé så fortsätter vi med samma grundidé. I år ska vi lägga till lite detaljer för att förbättra och variera vårt anfallsspel en del. Vi vill också kunna hålla anfallen lite längre.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

500 spänn på en tvåa! Lätta pengar.

2011-02-11 @ 21:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0