Tredje raka segern, idag vann A/U-laget

Försnack
Det var svinkallt och söndagseftermiddag, vi åkte med ett blandat lag till u-lagsmatchen i anderslöv. Blandat lag betyder mixat A och U-lag från vår sida. Snacket inför matchen handlade mest om att fortsätta spela ett bra kortpassningsspel som vi börjat komma igång med, samt att våga fylla på längs båda kanterna. Givetvis handlar U-laget om att ta chansen, ge allt och utvecklas.

Första halvlek
Första halvtimmen var inte bra från vår sida, framförallt löpte vi för lite och kom inte alls in i pressen. Det såg ut som Champions league-matchen i veckan då Barca under sista 30 var helt yra på emirates Stadium. Vi var tyvärr Barca och Anderslöv gjorde som de ville på våran planhalva. De ledde också välförtjänt med 2-0 efter 30 minuter. Det var som en vanlig måndagsmorgon, det tog 30 minuter att vakna, men då tog vi tag om matchen. Det greppet släppte vi aldrig. Connes snabbhet på högerkanten och fint och rörligt passningsspel gjorde att halvtidsresultatet var 2-2.

Paussnack
Det var positivt, vi hade vänt underläget och var säkra på att vi hade god segerchans. Vi snackade lite om hur vi skulle få tag på ytan mellan vårt mittfält och backlinge. De överbelastade en av våra mittfältare för att sen löpa in framför eller bakom oss med innermittfältare, anfallare och yttermittfältare.

Andra halvlek
Andra halvlek handlade bara om Sandby. Anderslöv hade några hörnor och inlägg men inte så mycket mer. Vi hade god kontroll på händelserna och spelade bra fotboll. Vårt tempo och bollflyttande var en nivå över vad anderslöv orkade med. Vår press och kommunikation var på rätt nivå, då har vi koll i försvarsspelet. 3-2 till oss kom genom Mackan, han rundade snyggt målvakten och slog in ledningsmålet. Det märktes stor lättnad hos vår centrala anfallare, han hade väntat på det här målet. Han firade med en Brolin-snurr. För att förstå antalet varv och höjd i snurren kan ni tänka er Brolins snurr från -94 fast med Brolins nuvarande form. Mackan fortsatte med högklassigt anfallsspel och med en mottagningstouch skruvade han bollen runt deras STOR(spelande) målvakt. Mackans Jonas Källman-knorr höll hög klass. Det blev en assist av Mackan på Emil Jakobssons mål. Det sista målet var snyggt, tyvärr har jag ingen aning hur det gick till och vem som nätade. Kan det ha varit Pålsson? En väldigt bra andra halvlek bäddade för en härlig storseger.

Matchen
Först 30 usla minuter, sen 60 väldigt bra minuter. Vi hade fler a-lagsspelare än dem, och vann rättvist och hade bättre kvaliteter över 90 minuter. Anderslöv hade en bollhållande spelidé, rörliga spelare och duktiga centrala mittfältare. Men det räckte helt enkelt inte.

Matchens topp-5
5. Nr 11 i Anderslöv, rörlig och kaxig anfallare/offensiv mittfältare
4. Conne, hans snabbhet blev avgörande på högerkanten, spelsugen och löpvillig
3. Nr 9 i Anderslöv, gammal och långsam, men trygg med bollen. Lite Bosquets spelstil
2. Robin G, hittade rätt i högerbacksrollen, tufft spel och vårdad med bollen.
1. Mackan, dagens Diego Forlan, rörlig, teknisk och farlig i boxen. Två mål och en assist

Spelarkommentaren
började rätt så dåligt och oinspirerande och de tog ledningen med 2-0 rätt så snabbt men sen så tog vi tag i det och började vinna våra matcher i matchen och lyckade kvittera innan halvtid. Sen i andra tog vi tag i det lite mer och var klart bättre än Anderslöv vilket resulterade i flera mål. /davve jönsson

-
Inga skor och inga benskydd, ändå lyckades Lindh skrapa ihop utrustning för att starta matchen