U-lagsseger

Här kommer ett matchreferat signerat Mange Pålsson. Anders G hann inte fota igår, då han hade allt att fixa på matchen. Det var tydligen kaos på samlingen med bara 9 spelare, illa av oss. Henke, Sebbe Brinhorn och Fräs ska enligt Anders ha en stor eloge för att han kommit med kort varsel till matchen. Läs Manges härliga referat nedan.

Askeröd U - SSIF U:  2-5

Idag var det dags för en match med u-laget och det blev en mycket rolig och händelserik kväll!
Samling 17.30 i sandby och det var endast 9 spelare där. Någon kom direkt och det hade lämnats många återbud till Anders under dagen.
Vi körde upp till Askeröd medvetna om att vi var precis elva spelare till start. Sån tur var blev det inte träning för a-laget så conne, håkan och lai kom och hjälpte till. Även henke kom lite senare så vi hade folk på bänken och det var tur eftersom den sistnämnde blev skadad och tobbe hade ont och fick gå av.

Laget från start såg ut enligt följande:

Anton

Tommy       Rasmus     Sebbe     Tobbe

Dave

Tomas      Mange

Fräs               Sebbe(den yngre)    Hannes

Ett mycket ungt lag med lite rutin i form av dagens lagkapten Rasmus!

Första halvlek:

Matchen började med ett bra passningsspel av oss och det kändes som vi tog tag i matchen direkt från början. Vi höll i bollen och kom till en hel del bra chanser vilket också gav utdelning efter lite mindre än tio minuters spel. Jag passade ut bollen till Fräs som fint rundade sin motståndare och spelade en bra passning till Sebbe(den yngre) som tryckte till en kanon i nättaket. Mycket snyggt! Efter målet blev vi lite slarvigare med boll men vi förtsatte att skapa chanser. Askeröd tog sig in i matchen och lyckades kvittera en liten bit efter vårt mål. Med mycket bra kämpande och vilja så fick motståndarna dra på sig en del onödiga frisparkar och efter cirka 30 minuter fick vi en frispark som jag slog in och fram stormade 4a vitklädda sandbyspelare. Askeröd försökte med en dålig offsidefälla och Dave var framme och nickade in bollen i mål, en lobbnick som han kunde göra tack vare nickträningen i måndags sa han!
Första halvlek slutar 1-2, vi var bättre på allt och det borde varit något mål mer till oss.

Halvtidssnack:

Vi var det bättre laget men vi skulle höja snacket och vara lite mindre slarviga i passningarna, framförallt på mittfälltet. Annars var det bra tyckte dom flesta.

Andra halvlek:

Vi började mycket bra och visade på fin energi och kämpaglöd. Vi skulle utöka våran ledning till 1-3 genom håkan. Conne tog några kvicka älgkliv och gick förbi sin back, spelade in den snett bakåt och där kom sebbe(den yngre) och missade eller kyligt släppte bollen till håkan som enkelt la in bollen i öppet mål. Vi hade ett övertag i matchen och en stabil backlinje höll det rent på våran planhalva. Men när deras anfallare fick fälla Sebbe för att bli fri så fanns det inte mycket försvaret kunde göra. Friläge mot Anton som kommer ut bra men får bollen oturligt under armen och anfallaren rullar in den i öppet mål. 2-3 och det är match igen. Eller det var det i cirka 10 minuter sen lyckades jag slå en långboll som Conne fick tag i, han vände bort sin back och gjorde ett lobbskott in i bortre delen av målet, väldigt elegant! 2-4 och matchen var lite avslagen, deras anfallare försökte göra mål direkt på avspark. Lite överskattning av sin egen förmåga men kul att skåda. I slutet gjorde Hannes 2-5 när han sprang på en långboll och kom före målvakten och la in den i öppen kasse. Jag han även göra ett "mål" i slutet som tyvärr blev bortdömt, men men...
En väll genomförd match med många bra prestationer och 5 mål på borta plan är starkt mot ett u-lag som har sitt a-lag i division 4.

Bäst i blått:

Än en gångmycket svårt att välja ut men det ska göras och jag hoppas inte spelare som inte kommer med tar allt för hårt på det. Alla gjorde en bra insats och får minst VG!

5a: Rasmus och Sebbe: Bra och stabila på mittbacken, vann nästan alla närkamper och gav laget en trygghet bakåt.

4a: Hannes: Vann många löpdueller och jobbade mycket bra deffensivt och i sin press. Dessutom hängde han en balja!

3a: Tommy: Har utvecklats väldigt mycket och gör bra uppspel och är mycket bra och följsam i sitt deffensiva arbete, bra match!

2a: Sebbe (den yngre): Var duktig som mittanfallare, vann nickdueller och levererade bra bollar. Var alltid i boxen och gjorde ett mycket snyggt mål.

Bäst för dagen, 1a: Fräs: Var alltid spelbar och ville ha boll. Han tog sig förbi sin back nästintill varje gång och slog många fina passningar. Han sprang och vann tillbaka tappade bollar och han gjorde en mycket fin framspelning till det första målet. Väldigt bra match!


Sammanfattning:

Bra match, bra resultat, många bra prestationer, fin plan och trevligt med några tillresta sandby föräldrar!

Värt att nämna:

1. Bilresan dit var rolig och Sebbe tyckte det var väldigt coolt att få se slotet där Greveholm spelades in.
2. Conne sa att han var besviken över att han missat innan så han var tvungen att göra ett mål, fin inställning!
3. Jag blev lovat en Cola om jag gjorde mål när jag kom in dem sista 5 minuterna av Fredrik. Överlyckelig över att jag lyckades göra ett mål, blev snabbt till en stor besvikelse då dommaren blåste offside...
4. Dave blev kallad fet fast han är smal som en pinne, roligt tyckte både han och jag.

Dagens kommentarer:

1. När vi kom till Askeröd sa Dave, "här får man en brud bara man bjuder dom på en cigg". Jag vet inte om dom är så lättfångade men Dave verkar ha varit för mycket i Askeröd tycker jag.  
2. När vi gjorde vårt fjärde mål sa en i deras lag, "dom är ju skitdåliga". Fel tillfälle att säga det kanske när man ligger under mot det "skitdåliga" laget...


Det var allt jag hade att säga, hoppas det var trevligt att läsa! Tack för mig, Mange Pålsen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0