South Sandby Football Tournament & Fest

Imorgon kväll är det hemmamatch mot Löberöd. Matchen kan beskrivas som viktig, rolig och svår. Två bortamatcher på rad mot Löberöd har varit väldigt svåra, 0-0 näst senast och underläge i 80 minuter senast. Nu är det match på Vallen och vi går givetvis för tre poäng. Det blir tufft, men vi kommer ge allt vi kan. 19:00 på Vallen behöver vi ditt stöd.

Var finns information om South Sandby Football Tournament & Fest?
- På ssif.blogg.se/southsandby

Hur anmäler man sig?
- Lämna 50 kronor till Nico eller sätt in 50 kronor på konto: 9300, kontonummer: 7.152.829-3

Bra åt veta då?
- Det är tio dagar kvar av anmälningstiden. Det kommer bli en häftig turnering, en skitrolig trekamp och en fartfylld fest med underhållande prisutdelning. Grym DJ spelar hela natten. Vi kommer fixa så att vi kan visa HIF - MFF klockan 4 på storbild i föreningsgårde, så att man kan glida in där mellan sina matcher.

GOF - Maglasäte 1-0, referat av GOF´s Philip N
Inför Maglasäte matchen så saknade vi några startspelare.
Vi fick ändra om lite i truppen och det fanns några nya ansikten på nya positioner.
Vi hade inte så mycket info om Maglasäte. Det vi visste var att dem spelade väldigt rak fotboll på sina snabba anfallare.

Det var också matchen efter en tung förlust mot Teckomatorp där vi släppte in 5 bollar. Så fokus låg på att hålla tätt i matchen och ta tillvara på målchanserna som skulle dyka upp.
Utnyttja våra fasta situationer där vi har gjort många mål.
I första halvlek så kände vi på varandra, jag tycker dock att det var GoF som hade mest boll. Vi skapade några halvlägen innan 1-0 målet kom.

Bra räddning från Maglasäte målvakten som sedan lämnade retur och en GoF-spelare skönt in 1-0 målet.
Precis innan halvtidsvilan så får Maglasäte ett bra läge till att kvittera.
Det är efter ett inlägg mot bortre stolpen som deras spelare nickar mot mål. På någon sätt så räddar GoF-målvakten bollen. Han landar på bollen som sedan "skjuts" iväg med hjälp att rumplandningen.
Oehört viktigt att få gå in i pausen med en 1-0 ledning.

I 2:a halvlek så förväntde vi oss att Maglasäte skulle trycka på. Men jag tycker inte att dem hotade så mycket.
GoF hade några bra lägen där vi ofta kom 4 mot 3 eller 3 mot 2. Men vi lyckades inte komma fram till avslut.
Maglasäte får en möjlighet i slutet av matchen att kvittera men GoF lyckades hålla tätt.
GoF-spelaren Johan Jeppsson fick sitt andra gula i den 82 min.
Matchen slutade 1-0.
Oehört skönt att vinna med 1-0.
Vi har haft ledningen i matcher mot Trollenäs, Dalby, Tjörnarp, Lunds Bois men tappat till oavgjort. Därför var det riktigt skönt att vi orkade hålla i 90 min.

Nu väntar en tuff match mot Trollenäs på onsdag.
Vinst eller minst ett x och vi är definitivt med i kvaldisskusionen!!!

Gof - Maglasäte, referat från Maglasätes Peter Lindberg

Förväntningarna var stora inför matchen mot GOF utifrån vad laget presterade senast mot Tjörnarp. Då man såg planens beskaffenhet ( eller rättare sagt åkerns ) på Flyinge idrottsplats blev man orolig att vi inte skulle kunna rulla boll på det sätt som vi gjort så framgångsrikt hittills i de matcher som planerna varit bra.

Vi började matchen bra och var det spelförande laget i de 15 första minuterna, dock skapas enbart några halvchanser, men sen tappar vi spelet och GOF kan mer och mer ta över.
Som vanligt den här våren har vi problem med att skapa riktigt heta målchanser.
Att vår backlinje gång på gång får tillbaka bollen efter uppspel kan bara i förlängningen resultera mål i baken. Mycket riktigt är det det som händer efter en halvtimme.
GOF  gör 1-0  i 34:e minuten. Efter stolpretur kan GOF spelaren slå bollen i öppet mål.
GOF  uttnyttjar sin fysik och har ett spel utifrån vad planens beskaffenhet kan erbjuda. Kanske är det dags för oss också att gå över till tjongfotboll på de planer passninsspel är omöjligt?
Den bästa målchansen i första halvlek får Liridon som efter uppspel på högerkanten nickar bollen  hårt mot mål. GOF:s  målvakt gör "årets räddning" och tyvärr känns det som tidigare att det har gått troll i våra försök att sätta bollenl.

I andra halvlek  för vi  matchen  utan att kunna skapa några riktigt  heta chanser.
Byte görs i Maglasäte:  Albert och Peder går ut och in kommer Frans och Andreas P .  Bästa chansen är en frispark av Ragge från c:a 25 m. Målvakten gör en bra räddning och lämnar retur, tyvärr så är vi inte tillräckligt heta för att sätta dit bollen. I slutet av matchen byts både Erik och Dansk in istället för Henke och Ekastiga. Safet flyttar upp på topp och vi går ner på 3 man i försvaret. Men det hjälper inte.
I 87.e minuten får GOF spelar sitt andra gula och i 6 minuter får vi chansen att spela med en man mer,dock för kort tid för att utnyttja denna fördel.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi absolut inte är ett sämre lag än GOF, men dom är hetare i straffområdet och de betalar sig till slut. Vi saknar aggresivitet i båda straffområdena när det hettar till och det är svårt att träna in, det handlar om inställning. Bollen ska bort till varje pris i eget område och hos motståndarna gäller det att klippa dit returer med livet som insats.

Matchen mot GOF är nu historia och istället fokuserar på vårens sista match  ( eller rättare sagt höstens första ) ,  då serien vänder och vi åker till Hörby. Vi har revanch att utkräva efter premiärutspelningen och visst vore det kul att ge deras Big brother stjärna, Martin Granetoft några blåmärken.