Försnack
Behövs inte försnackas så mycket. Ettan mot tvåan, Sandby mot Torna Hällestad. Det borde bli jämt, det borde bli gnälligt, det borde bli som vanligt.

Sebbe klappar den nya sandbyskylten
Första halvlek
Det började stenhårt, efter 30 sekunder blev Månsson nersparkad vid hörnflaggan. Frispark, men ingen varning. Nån minut senare blev en hällestadspelare nersparkad av Joel. Frispark, ingen varning. Domaren hade satt nivån, eller släppt nivån kan man säga. Hällestad började inspirerat och rörligt, vi fick inte tag på deras innermittfält. Vi jobbade oss in i det, löpte mycket och vann närkamper. Vi blev bättre å bättre, men då kom kallduschen. På ett långt inkast nickskarvslobbade deras anfallare in 1-0, det såg billigt ut. Bara några minuter senare kvitterade Joel, jag vet inte hur bollen hamnade hos honom. Målvakten var inte där och Joel nådde högre än backen och nickade in 1-1 i en tom målbur, starkt! Jag minns inte så mycket mer av spelet, men när klockan slog 45 fick vi straff. Conne fick en snygg genomskärare och blev fälld av några Hällestadsspelare. Linjedomaren vinkade direkt som fan med flaggan, han var säker. Hällestadsspelarna var säkra på att det inte var straff. Därifrån jag stod är jag inte säker på något. Men Joel var säker, straffen slogs enkelt i mål. Vi gick till paus med 2-1-ledning.

Anders nickar in 1-0 för Hällestad

Joel sätter enkelt 2-1 på straff
Paussnack
Hällestad gjorde en bra halvlek, vi gjorde en bra halvlek. Jag minns inte paussnacket, men det var tydligt att vi var bättre när vi spelade snabbt och fysiskt. Då fick vi lägena. Hällestad var farliga på fasta situationer och när Johan Hansson hade bollen.
*
Andra halvlek
Det började direkt med ett jätteläge för Månsson, fri från straffpunkten smet bollen precis utanför. Det fortsatte med fria lägen, Conne och Eric hade några fria skottlägen när de spelade sig fram till 2 mot 1-läge några gånger. Eric löpte sig fint fri två gånger men den lille målvakten var snabbt ute och med lite tur träffade han bollen istället för Eric. Minns jag rätt hade Hällestad inte så mycket farligt alls. Vi borde verkligen punkterat matchen med något mål den första kvarten av halvleken. Hällestad kan man aldrig räkna bort. Deras fysik, skicklighet på fasta situationer, samt deras raka spel kan leda till mål av ingenting och flera på rad. Därför är ingen ledning säker. Poängförlust i detta läget hade känts väldigt surt, vi hade så många lägen och spelade väldigt bra i den andra halvleken. Håkan kom in och kom runt några gånger på sin vänsterkant, första gången missades avslutet. Mange kom in och hade ett kanonskott i ribban, bollen studsade ner på mållinjen men tydligen på fel sida. Men nästa gång Håkan kom runt blev det mål, vackert inspel som Conne stötte in. Så jäkla skönt! Med fem minuter kvar kvitterade Hällestad, de vann bollen högt och ny nickskarv letade sig in, stolpe in. Sista minuterna blev så klart nervösa. Hällestad hade två frisparkar, men vi lyckades hålla tätt. Det blev 3-2!

Håkan spelar in till Conne som gör viktiga 3-1-målet
Matchen
Det var precis som väntat. Det var jämt, det var grinigt, och det var ingen jämn regelnivå. Hällestad är bra, bäst är de på fasta situationer. Marko, filip Danmyr och anfalls-Anders är väldigt starka på huvudet. Bäst i Hällestad var Johan Hansson på innermittfältet, hittills division 6 bästa spelare. Marko var väldigt stark på alla positioner han fick spela på. Hällestad saknade två stycken Christian och Anton Danmyr, det var ett stort avbräck för dem. Vi hade mig, Jens, Robin A och Virre borta av de spelare som startat de senaste matcherna. Vi med vår breda trupp presterar vi lika bra ändå. Det är en underbar lyx att ha det så. Idag grundlades segern med ett enormt arbete från alla, disciplinerat, samt att vårt passningsspel och speed ledde till ett dussin fina lägen.

Glad sandbytränare

Mindre nöjd Hällestadstränare

Blåttz topp-5
Efter en bragdseger som denna så får alla ett betyg. Topp 5 är riktigt svårt idag, ännu svårare eftersom jag är extra nervös när jag inte är på planen och hade ansvaret över kameran också. Därför hade jag inte samma matchkänsla, men här kommer betygen........
Johan - ställdes två gånger av deras nickskarvar. Men styrde bra, var ute och lugnade ner spelet, samt boxade långt några gånger
Robin G - riktig bra igen, formtoppad. Tyvärr missbömde djupledsbollen vid deras 2-3 mål
Anders - stabil som vanligt. Kaptenen vek inte ner sig
Nicolai - tillsammans med joel bäst i blått i den första halvleken, tröttnade rejält sista kvarten
Månsson - Nersparkad, men stod upp och levererade en ny toppinsats. Löpte, kämpade och djupledspassade fint
Noah - Grym a-lagsdebut från start. Behövde första halvlek på att komma in i det, gjorde allt bra förutom att ta sig framför i avgörande läget. Men i andra halvleken kom han förbi några gånger på rad och visade att han är en a-lagsspelare
Eric - Fick frisparkar mot sig och lite otur i vissa lägen, det störde kanske honom i lägena. Var på rätt plats, men fick inte till avsluten. Skyttekungen nätar i nästa match istället
Mange - Minns hans enorma skott, jobbade som vanligt fint
Davve Jönsson - Löpvillig, men tyvärr en illa knä-mot-knä-smäll
5 Håkan - Såg riktigt sugen ut på ytteranfallet, kom runt, spelade klockrent och gjorde en viktig assist
4 Conne - Jobbade fint, orsakade viktig straff och puttade dit 3-1-bollen
3 Sebbe - Grym, hänsynslös, bra uppspel och offensiv med dribblingar och skott tätt över
2 Joel - Överlägsen på plan i den första halvleken, två viktiga mål. startade den andra halvleken med att slänga sig på hockeyvis och täcka skott
1 Tom - Fick FIFA-juryns pris som matchens spelare. Andra halvlek var han bra, riktigt bra. Vann alla bollar, fiskade åt sig dem och spelade vårdat!