Inför SSIF - Maglasäte

Imorgon är det Sveriges nationaldag. Helt ologisk fyller Mackan Amsasalidis år på vår nationaldag, men imorgon blir han 25!!! Det är stort, samtidigt nyinflyttad till egen lägenhet och nyexaminerad Badvärd. Det går bra nu! Stort grattis, lite i förskott! Imorgon är det också match på Vallen, SSIF - Maglasäte. Nio dagar efter första förlusten väntar seriens mest seriösa lag. Det är 7 minuter långt Studio Maglasäte, matcherna filmas från hög mast och matchgenomgångar framför tavlan inför match. Maglasäte har ny tränare, är väldigt seriösa, har nya spelare och är mycket bättre än vad tabellplaceringen visar. Jag tror de hamnar topp 4. De är bra och säkert enormt taggade inför mötet med serieledarna. Vi måste vara riktigt bra imorgon, och det ska vi vara. Vi hälsar ett trevligt och skickligt lag, med fina matchtröjor och bloggens hjälte (lagledaren Peter Lindberg) välkomna till Vallen på nationaldagen!

Vad säger Robin på hemsidan inför matchen?

1. Hur är formen hos vänsteranfallaren?
Den är lite sådär, har gått upp och ner. Har inte gått riktigt så bra som jag hade hoppats på men det viktiga är att laget spelar bra och det har vi gjort.

2. Varför är vi serieledare?
Vi är serieledare för vi spelar bra fotboll. Vi kan anpassa vårt spel till vilken typ av motstånd vi har har. Om vi t.ex. möter ett fysiskt lag så kan vi ändra vårt sätt att spela så vi vinner matchen. Vi har även visat att vi kan vinna fast vi inte spelar som bäst.

3. Du har inte producerat lika många assist och mål i år, vad beror det på?
Vet faktiskt inte vad det beror på. Tror att det är mest en slump att det inte har blivit så många, gör jag ett mål på måndag så kommer det säkert att lossna. Men återigen så är det viktiga att laget vinner!

4. Du fick ssif-bloggens pris för årets bästa spelare 2010, vad har du utvecklat i ditt spel i år?
Tror inte jag har utvecklat något speciellt utan fortsatt som förra året.

5. Hur är känslan i truppen efter första förlusten senast?
Det känns bra. Förlusten mot Teckomatorp har nog ingen betydelse utan vi fortsätter spela som vi har gjort tidigare. Nu fick vi en väckarklocka om att vi måste spela på topp alltid.

6. Vad förväntar du dig av matchen mot Maglasäte?
Jag förväntar mig att vi spelar som vi brukar och vinner matchen. En hel del publik hade också varit trevligt.

7. Varför ska Sandbyborna fira nationaldagen på Sandbyvallen?
För på Sandbyvallen kommer dom får se en bra och rolig match med mycket mål från hemmalaget.
*
Vad säger Peter Lindberg om maglasätes förra match, storsegern mot Löberöd?
Lördagens bortamatch kändes otroligt viktig efter bottennappet mot Torna-Hällestad och killarna gick verkligen in och visade att man kan spela bra fotboll och inte minst göra mål.
Första halvlek var en fröjd där vi lyckades sätta fart på bollen och fick Löberöd att jaga boll utan att lyckas. Våra långa bollar mot forwards satt flera gånger perfekt Redan i femte minuten small det efter att Jerry fått iväg en bra utspark så studsar bollen över deras back och Mirre är snabb som en vessla, ser att deras keeper är på väg ut och snyggt lobbar han in 1-0.
Vi fortsätter att ösa på och killarna visar verkligen att man vill spela boll med ett snabbt passningsspel. Efter ca 30 minuter slår Danne en dröm passning till Mirre som denna gång tyvärr missar. Vi skapar 3-4 riktigt bra lägen att näta men bollen vill inte in. Med fem mínuter kvar slår Albert en kanonpassning och Mirre får tag i bollen. 2-0 är inte en orättvis pausledning.

Andra halvlek börjar vi lite trevande. Löberöd lyckas tack vare en del onödiga frisparkar skapa en del farliga lägen på fasta situationer. Vi har kontroll, men det känns ändå som om vi skulle behöva ha ett mål till för att känna oss säkra. I den 65 minuten får vi en hörna och samtidigt vinkar vi in "Tosse" för att byta mot Liridon som fått börja på bänken. Men "Tosse" visar att han vill vara med på hörnan. Det var nog tur det för på hörnan så gör han ett riktigt fint avslut genom en Bicycleta som gör att bollen går i mål. Ett bra sätt att avsluta sin egen match på. Med 3-0 så orkar Löberöd inte mer. Vi vinner och det här var en riktigt bra match av hela laget. Nu måste vi konservera formen och visa att vi kan upprepa denna insats i den svåra bortamatchen mot Södra Sandby nästa måndag på nationaldagen.

Avslutningsvis så kan jag också nämna att U-laget spelade mot WMA i eftermiddag. Matchen slutade 1-1 och det ska då sägas att WMA spelade i stort sätt hela matchen med 10 man. Otroligt dålig insats av våra killar och det fanns ju ingen som stärkte sina chanser att ta sig in i A-truppen efter denna insatsen. Omotiverat, slött och långsamt över hela planen. Skärpning krävs om U-laget vill behålla sin ambition att vinna sin serie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0