NICOLAI

idag har bloggen tagit ett snack med en formstark spelare, 1/3 av Paradis i herrlaget och vänsterbacken de senaste matcherna. Nicolai paradis talar ut i bloggen idag. Han berättar om sin form, skadorna och vem som får mest skäll vid köksbordet. Njut av äldsta sonen paradis. Längst ner kan ni läsa referat från matchen Hörby - Maglasäte.

Hur är läget, kan du äntligen kalla dig skadefri?
- Med skaderna börjar det faktiskt kännas bra, får lite ont i foten ibland.

Du låg ner några gånger under Löberödsmatchen i onsdags, ingen känning efter de smällarna?
- Nä, det var inte så allvarligt. Det värsta var att jag tappade luften.

Är du fit for fight på onsdag mot Dalby?
- Ja, ska bli jävligt ballt att möta Dalby. En i min klass spelar i Dalby, så det ska bli kul att vinna mot dem igen.

Hur är fotbollsformen?
- Helt ok, har väl inte kommit upp till max än, men siktar på att göra det!

Du har startat de senaste matcherna som vänsterback, hur känns det att ha tagit tillbaka din plats?
- Sjukt skönt att kunna spela igen, speciellt när man får starta.

Vad tycker du om din egen prestation i de tre senaste matcherna som du startat?
- Helt ok!

Vad är du mest nöjd med?
- Först och främst att jag tagit plats i startelvan, att jag är mer offensiv än tidigare. Skönt att ha kommit igång ordentligt igen, så jag är faktiskt nöjd med det mesta.

Är det något du önskar mer av i ditt spel?
- Konditionen måste jag få tillbaka till max, jag orkar inte riktigt hela matcher nu.

Vänsterkanten kan kallas paradiset, du å lillbrorsan har haft hand om vänsterkanten de senaste matcherna, hur känns det?
- Jävligt bra. Jävligt roligt att se att den lille också kan spela.

Har ni nån fördel av att vara syskon och förhoppningsvis känner varandra extra bra?
- Det är lättare att veta hur Noah spelar än någon annan eftersom jag sett honom spela mycket. Jag vet var han vill ha bollarna.

Eftersom ni är syskon, gnäller ni på varandra extra mycket eller peppar varandra mer istället?
- Vet jag inte riktigt, inte ofta vi gnäller på varandra. Vi vet om vi gör fel, så några ord behövs inte för att vi ska förstå varandra.

Blir det mycket fotbollssnack hemma efter matcherna?
- Ja, det brukar bli en del om hur laget spelat osv.

Är det farsan (tränaren) som styr snacket och berättar vad ni kunde gjort annorlunda?
- Ja, han snackar oftast mest med Noah. Jag säger bara ja, dem tjaffsar mer..........

12 av 22 matcher har spelats, hur sammanfattar du säsongen så här långt?
- Jävligt bra! Förlorat en match och vunnit resten. Vi utnyttjar det vi är bra på. Positivt är att vi har en stor trupp, så när vi saknar spelare kan vi sätta in andra som är lika bra.

Vad är viktigt nu för att behålla serieledningen?
- Att vi går in med rätt inställning till varje match, ska ha tre pinnar med oss när domaren blåser av matchen.

Vad tror du om höstsäsongen?
- Jag tror den kan bli riktigt bra om vi fortsätter göra vårt jobb på träningar och matcher. Då blir vi seriesegrare.

I vilken match eller matcher är du mest nöjd med lagets totala insats?
- Nu senast mot Löberöd spelade vi jäkligt bra, där visade vi att vi kan spela fotboll. Jag är nöjd med laget i alla matcher, alla kämpar hela tiden och ingen viker ner sig.

Vilket motståndarlag har imponerat mest på dig?
- Trollenäs tror jag, dem var jävligt duktiga. Det var en jämn och rolig match.

Hörby - Maglasäte, 2-1, av Peter Lindberg
En mycket innehållsrik och tuff fight avslutade A-lagets vårsäsong. Totalt 11 gula kort, en utvisad tränare samt en missad straff i slutminuterna säger väl lite om hur mycket adrenalin som flödade, inte minst den sista kvarten då det mesta hände.

Vi började matchen på ett strålande sätt och skapade flera chanser. Tyvärr så fortsätter vi att inte göra det som fotboll går ut på, mål. Men vi för verkligen matchen och Hörby faller djupt ner på egen planhalva och försöker kontra med sina snabba forwards. Det är en mycket trevlig match under de första 45 minuterna och det är en fröjd att få spela på en så fin gräsmatta som den Hörby bjöd på.

I paus går Peder ut och Albert kommer in. Andra halvlek börjar som den första, men vi har svårt att låsa fast bollen på deras planhalva. Vi blir, med en analkande trötthet slarvigare i vårt passningsspel och Hörby straffar oss med vassa kontringar. Joel byter med Liridon efter ca 70 minuter och Även Erik Larsson kommer in istället för Henrik Bergström. I Minut 71 så uppstår en kontringsituation och Alex förlorar en duell i straffområdet vilket ställer deras kille fri och han rullar in 1-0 till Hörby. Vi blir tyvärr lite stressade av detta trots att det är mycket tid kvar och bara 10 minuter senare så får Hörby en något tvivelaktig frispark ca 7-8 meter utanför vårt straffområde. Lite billigt känns det när deras kille smeker in bollen i Jerrys vänstra hörn, men vi är inte fokuserade i situationen som uppstått. 0-2 men vi ger oss inte. Matchen hettar till ordentligt och båda lagen smäller på, viklet resulterar i flera gula kort för båda lagen. Vi börjar nu lyfta in bollar i straffområdet och Hörby spelar virrigt. Ett tveksamt offsidemål gör inte stämmningen bättre. I 88 minuten fälls Joel när han är på väg igenom och domaren dömer straff. Den läggs av Ragge stenhårt stolpe ut och vi har verkligen inget flyt denna kväll. Men vi ger oss inte. På inlägg i anfallet efteråt så är Linus på rätt plats och stöter in bollen. 2-1 och lite hopp. Deras tränare blir utvisad för snack och vi tror att det ska vara lite mer tid kvar med tanke på skador och maskning i slutet från Hörby, men domaren ger oss bara 4 minuter extra och blåser av mitt i ett inlägg som såg bra ut.

En mycket frustrerande förlust då vi återigen inte är ett sämre lag än vår mostsåndare, men det är som sagt målen som räknas. Vi går nu in i ett uppehåll och har endast matchen med U-laget kvar och den spelas på onsdag 29/6 kl.19 mot Tjörnarp, hemma. Sen väntar ett matchuppehåll till början av augusti.

Inför höstpremiären har vi både Mirre, Liridon, Erik och Jocke avstängda, men vi har en bred trupp och det ska betala sig vid sådana här tillfällen.