Lokalfotbollskoll

För cirka två veckor sedan önskade en bloggläsare en rapport från våra seriekonkurrenter förra året. Hur går det för dem i år? Bloggen lämnar här en rapport från läget i lokalfotbollen. Ett stort tack till de spelare som skrivit lite om säsongen hittills. Jag får be om ursäkt att svaren är två omgångar sena, pga mycket annat har jag inte hunnit sammanställa förrän nu. Läs och njut nu!


DIVISON 7 SYDÖSTRA


Alexander Roth, Harlösa IF
vi ligger just nu delad 1:a och lagets form har varit väldigt bra tycker jag. Vi har bara förlorat två matcher i serispelet än så länge. Vi har även sluppigt jobbiga skador, men det brukar komma ju längre in i säsongen man kommer.

Bloggens kommentar:
Harlösa ligger där de ska ligga. För övrigt vet jag inte vilket något av lagen är. Där är ett mittenlag som heter Gislövsdal, var det inte där vi var på träningsläger? Är det deras "arena" vi tränade på? Fräckt i så fall. Harlösa vinner div.7 sydöstra. I division 7 sydvästra är det en liten skräll att unga, tekniska och nystartade Linero IF bara är ett mittenlag.


Division 6 SYDVÄSTRA


Bloggens kommentar:
Här hittar vi några kända lag. Håkanstorp var vi nära att få i kvalet till femman förra året. De verkar också ha missat att ta sig upp, men nu har de ett bra läge att avancera direkt. Tvåa ligger Korpföreningen Malmö, de sa att de skulle avancera snabbt i seriesystemet. De verkar få rätt, när vi lekande lätt slog dem i träningsmatch i år kändes de snarare som ett div.7-lag. Kyrkheddinge slog vi också enormt enkelt i träningsmatch och deras tabellposition känns rimlig. De hade en mix mellan 15- och 40-åringar, samt hamnat i den svåra Malmöserien. En seger så kan Kyrkheddinge vara uppe på kvalplats, en bragdsäsong kan vara ett faktum. Lokomotiv är som Harlösa, alldeles för bra för sjuan men får oftast det svårt i sexan. Att Bukten som vi spelat jämt med de senaste åren ligger sist är oväntat. Har de börjat satsa ungt kanske?



Division 5

Division 5 Västra, Bloggens kommentar:
Om Dösjan vinner sin hängmatch går de upp på andraplatsen. Dösjöbro var vår enda konkurrent förra året, de slog oss med tre poäng till slut. Nu är de på väg mot fyran. Limhamns FF som slog ut oss i kvalet är på en tredjeplats i division.5 sydvästra. Det vi visste är bekräftat, det var två väldigt starka lag som slog oss förra året. I tabellen ovan ser vi Stehag ha det tufft, en väntad placering. I Limhamns division 5 sydvästra-serie är Uppåkra, Hallands Nation och Lunds FF mittenlag. Kolla tabellen nedan. Bloggen har inte sett div.5-fotboll i år, men kvaliteten känns inte övertygande. Två nykomlingar som topplag...........


Division 4 ÖSTRA



Dennis Jürs, Genarps IF:
Det har gått ganska bra för oss. Vi började säsongen med två raka segrar men efter det så svarade vi upp med förluster. Efter det så har vi blandat ganska mycket med slarviga förluster men samtidigt med många segrar. På slutet har vi haft ganska mycket skador och sjukdomar som gjort att vi haft det tufft i u-laget. Men i nuläget ligger vi fyra i serien fem poäng efter Staffanstorp och en poäng förre Hardeberga.

Andreas Westeson, Hardeberga BK:

Niclas önskade en lägesrapport om hur det går för Hardeberga. Självklart ordnade jag det. Nedan följer mina tankar om de första åtta omgångarna i division 4 Östra.

 

Vi har haft en säsong som verkligen bjudit på höga berg men tyvärr också djupa dalar. Det har tidvis varit lite berg- och dalbana vad gäller våran prestation. Dock har poängutdelningen varit mycket god. Men det är inte bara på planen som det varit lite jobbigt utan även utanför. Vår hedersordförande Knut har gått bort som ni säkert vet. I samma match som vi hedrade Knut genom att bära sorgeband bröt vår fantastiska danska målvakt Mikael Kehler benet. Så matchen mot Genarp blev väldigt konstig, vi tog tre poäng och en knapp vinst men det var med blandade känslor.

 

För tillfället ligger vi tvåa i serien efter Staffanstorps GIF. De är tippade att vinna serien och det var inte förrens förra matchen då de kasserade in en förlust. Just det, det var vi som slog dem på deras hemmagräs. Vi har även slagit Brantevik och som nämnt ovan Genarp. Samtliga tre lag är tippade topplag. Däremot har vi svårt för lag som ligger längre ner i tabellen. Vi förlorade mot Askeröd och har spelat lika mot både LSK och Brösarp på hemmaplan. Så alla resultat har inte gått riktigt som önskat. Men det har å andra sidan inte spelet heller. Vårt passningsspel har inte stämt helt under matcherna. Tidvis glimtar det till men tyvärr har det varit för sällan. Vi vet vad vi kan, vi måste bara våga plocka fram det. För det kommer krävas bättre passningsspel under resterande delen av säsongen. Vi är ett spelande lag med en klar spelidé och långbollar är inte vår melodi.Vi vill rulla boll och ha roligt på planen.

 

Vi har en tuff konkurrens i Hardeberga. Många spelare som varit givna i andra divison 4-lag får nöta bänk hos oss. Det är bra, en tuff konkurrens sporrar en själv och alla andra i laget. Förhoppningsvis leder det till att vi alla blir bättre. Egentligen är det väl ingen som stuckit ut riktigt men vi har ju sparkapital i Daniel Liljenberg. Som jag tycker sett oerhört vass ut på träningarna men inte riktigt fått till det under matcherna. Även Oliver har sett stark ut, speciellt under de senaste matcherna. Sedan är det oerhört positivt att vi lyckades värva en målvakt snabbt efter Kehlers trista benbrott. Markus heter han och har senast stått i Åhus Horna (ödets ironi?). Markus har sett bra ut och verkligen kommit in i gänget på en oerhört kort tid. Det känns tryggt, för det är bakifrån man bygger ett starkt lag och vassa målvakter växer inte på träd.

 

På torsdag den 2 juni väntar Tomelilla på Knutsvallen klockan 14.00. Tomelilla är ett lag som länge legat i trean men nu är nere i fyran. De tillhör också lagen som är topptippade. Tabellen är oerhört jämn och visar bara på att alla verkligen kan slå alla. Tomelilla blir en tuff nöt att knäcka imorgon men vi ska verkligen göra allt för att slå dem. Stärkta av att vi slog Staffanstorp senast hoppas jag att vi kan få igång vårt passningsspel samt göra en bra match. Välkomna upp och kika på Hardeberga! Ni vet var vi spelar =).

 Bloggens kommentar:
Bloggen har sett några div.4-matcher i år, kvaliteten är mycket fin och serien ovan är jämn. Division.4-fotboll är underhållande, bra fotboll och mycket kamp. Inget lag verkar kunna rycka, Staffanstorp, Tomellila och Brantevik kommer nog bli topp 3. Men Genarp och HBK kan fan oxå hamna där. HBK´s säsong är imponerande, två svaga insatser på rad har gjort att de "bara" är i mitten. Men topp 5 för HBK är givet............


Kommentarer
Postat av: David J (Hardeberga)

Har sagt det förr men tåls f_n säga igen: grymt bra jobb med bloggen. Lycka till i serien!

2011-06-14 @ 19:10:05
Postat av: Smsa Låna

Jag hoppas att du fortsätter med att skriva nya inlägg till din blogg - den har verkligen potential :D!

2011-07-20 @ 06:56:42
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0