Årets spelmässigt bästa insats gav oss enkel fem-nolla

Försnack
Jag var orolig inför matchen. Vinner man mot Hällestad några dagar innan, så förväntar sig alla att Löberöd ska besegras enkelt. Min oro stärktes av problemen inför matchen. Våra tre målvakter, samt juniorernas målvakt var alla skadade. Månssons krock med Jens dagen innan höll jens borta, men skulle Månssons höft hålla? Lägg till några halvkrassliga spelare. Dessutom Robin A, Virre, jag och Joel borta från spel. Men Johan ställde upp trots axelproblem och vi kunde ställa upp med en målvakt och 15 riktigt bra utespelare. Löberöd är jobbiga att möta, de löper enormt mycket och spelar enkelt: långboll-skarv.


Som vanligt bara Sebbe som klappar om Sandbyskylten



Två trevliga lag och en trevlig domartrio önskar varandra lycka till

Första halvlek
De första tio minuterna kände lagen på varandra, Löberöd hade en del boll och kunde komma ut med boll på kanten för att slå inlägg. Senare i matchen blev de inläggen långbollar från mittbackarna då de inte kunde spela sig genom vårt mittfält. Men början var öppen, vi låg långt ifrån varandra på mittfältet och gav Löberöd möjligheten att avända de ytorna att spela på. Men efter tio minuter kom bomben som löste upp vårt spel. Efter ett vackert anfall bombade Tom matchens hårdaste skott i insidan av stolpen. Efter det skottet vaknade vi och tog över fullständigt. Månsson hade ett fritt läge, Noah kom runt några gånger på kanten och Eric missade några öppna lägen. Men spelet var väldigt bra, på mitten var det stängt, vi jobbade väldigt hårt, låg tätt och ställde om blixtsnabbt. Deras tränare skrek ut att de skulle ha vårdade uppspel, för vi låg bara och väntade på deras misstag för att kontra. Enkla uppspel betyder långboll på duktige Matte Samuelsson som skulle skarva till den lille snabbe bredvid honom. Efter 23 minuter kom ledningsmålet, snygg framspelsskarv av Månsson friställde Noah. På något sätt rensades bollen av en Löberödsback på Noah och in i mål. Flyt säger kanske några, men vi var helt överlägsna och ledningsmålet var logiskt. Bara minuten senare kom matchens snyggaste mål. Sebbe ser att Conne vill smyga in bakom sin ytterback och slår en fantastisk långboll. Bollen går precis över backen och Conne tar den med på Messi-vis på ett tillslag, sen fortsätter han leka messi och smidigt glida förbi målvakten och lägga in bollen. Vi fortsätter spela väldigt bra och skapa lägen. Sista minuterna av halvleken slappnade vi av och spelet blev jämt. I halvlekens sista minut får Löberöd sitt enda läge i matchen, Johan och backlinjen var inte överrens vem som skulle ta bollen och den lille snabbe fick fram en tå och skottet träffade stolpen.


Conne glider förbi och placerar in 2-0


Tidigt tog vi en 2-0-ledning

Paussnack
Vi gjorde en bra halvlek, VG+, endast fokus i hela halvleken och fortsätta jobba på med det egna passningsspelet behöver förbättras tyckte jag. Givetvis att sätta dit alla fria lägen också.

Andra halvlek
Vi tog direkt tag i denna halvleken också, vi var lika överlägsna nu. Vi hade mest boll, spelade ett enkelt och snabbt passningsspel och alla lägen stod vi för. Erics måltorka och besvikelse från den första halvleken försvann direkt. Snyggt framspelad av Noah rundade han målvakten och lade in bollen. Några minuter senare gjorde samma man 4-0. Efter en fast situation stod Eric fri framför målvakten och med en insidesvolley kunde han placera in bollen, i stor frånvaro av Löberödsspelare. Vi fortsatte att spela bra, för att förklara hur bra så kan jag väl säga att vi skapade lägen på löpande band, de flesta i laget hade avslut mot mål och passningsspelet var det bästa i år. 5-0 kom också. Jag tror det var Månsson som snyggt spelade fram till Eric, Erics skott räddades av målvakten, på returen sköt Conne bollen i mål snett från kanten. Några byten sista 20 minuterna gjorde att vi kunde ta över igen, i mitten av halvleken gick vi ner oss lite när båda lagen insett var poängen skulle hamna. Motiverade och pigga inhoppare gjorde att vi var överlägsna igen sista kvarten. Då skapade vi lägen att göra fler mål, men slutresultatet skrevs till 5-0.


Eric stöter in 4-0


Underbart att se att alla firar ett 5-0-mål med den glädjen

Matchen
Fantastiskt fotbollsväder, mycket publik och årets spelmässigt bästa match. Löberöd hade inte sin bästa dag, målvakten, den lille 8an på mitten och Matte på topp var väldigt bra. Men det räckte inte, vi hade 16 bra spelare. Löberödsspelarna brukar löpa mer än oss och fightas bättre än oss i våra möten, framförallt på deras hemmaplan. Men på Vallen igår vann vi kampen stort. Då kunde vi spela ut, i teknik och passningstempo var skillnaden stor. Därför kunde vi spela ut igår. Vi löste situationerna genom ett tryggt passningsspel på marken, på ett eller två touch. Vi löste trängda situationer med vårt passningsspel, vi tog oss fram i banan med vårt passningsspel och vi tog oss fram till frilägen genom vårt fina passningsspel. Från sidan var det härligt att se så rörligt, glatt, helhjärtat, snabbt och kontrollerat som vi spelade. Full kontroll, hårt jobb och årets bästa passningsspel.

Bäst i blått:
Som vanligt vid en bra seger får alla betyg. Topp 5 har jag tagit ut, svårt. Vem som ska få vilket betyg, ännu svårare. Alla presterade väldigt bra och som vanligt är det svårt att ha full koll när nervositeten är stor och kameran hänger runt halsen.
Johan - väldigt skönt att han trotsade skadan och ställde upp, hade lite å göra
Robin G - riktigt stabil, både i duellspelet och passningsspelet. Ny fin insats
Anders - riktigt bra, förlorade inte en närkamp på 90 min + vårdade fötter
Nicolai - tuff o offensiv, låg skadad många gånger
Tom - riktigt bra i första halvlek, tuff med passningar som medspelarna enkelt kan göra nått vettigt med
Noah - första a-lagsmålet, kom förbi sin ytterback varje gång, spelade snyggt in till Eric och gjorde en riktigt bra match
Håkansson - återigen det bästa av inhoppen, spelsugen och bra med bollen
Davve - städade rent på mitten, bra
Rasmus - Smart och med väldigt fina fötter, bra högerback
Adam - Jobbade hårt på sin kant och kom runt några gånger under sitt inhopp
Hannes - A-lagsdebuterade med en kvart på högerkanten, jobbade hårt, men framförallt kvick som fan med bra teknik
5: Conne - Stod för ett världsklassmål och såg riktigt spelsugen ut på sin kant, väldigt delaktig i spelet
4: Eric - Två mål och riktigt nyttig på topp. Var spelbar och befann sig på rätt plats. Något mål till ville han nog ha gjort
3: Mange - Riktigt bra insats som defensiv mittfältare, städade rent i alla närkamper. Dessutom aktiv framåt med passningar och dribblingar med bra kvalitet
2: Sebbe - Hänsynslös mot sig själv och motståndarna, heltaggad. Desutom mycket snack och flera offensiva utflykter
1: Månsson - Bäst! såg slö ut och hämmad av sin skada första tio minuterna, sen vaknade han och dominerade. Vann som vanligt sina nickdueller och löpdueller. Bra passningar och har väldens smartaste löpningar.


Två glada sandbyspelare

Publiken:
Många och bra med i spelet


Som vanligt först på plats, mest nervösa och gladast på Vallen

Skriket:
Morsans skrik vid friläge var längre än vanligt

Fulast i år:
Löberöds bortatröjor är fulast i år

Trevligast:
Jag har inte snackat med alla motståndartränare, men Löberöds Malmström var tillbaka på sin gamla arena och bjöd på några trevliga minnen

LöberödsZlatan:
KonsumMange fick bara en kvart, men hann visa upp vilken bolltalang han är. Fast bättre som bandymålavkt

Domarteamet:
Lättdömd match, men de hade full koll. Väldigt bra. Löberöd ville ha lite fler frisparkar, men vår tuffhet accepterades av domarna.

Krampcombacken:
Sebbes kramp var tillbaka. Men det kom senare än vanligt och efter att han löpt enormt mycket i matchen. Pinsamt med godtagbart denna gången.

Fan-vad-bra-vi-är-känsla:
I mitten av den första halvleken gjordes två mål och spelet var helt fantastiskt. Jag fick en fan-vad-bra-vi-är-känsla, när Tom får ett uppspel från backlinjen och vänder upp. Han ser att Månsson löper in bakom innermittfältarna. På andra tillslaget hittar Tom till Månsson med en 30-meterspass som Månsson tar med i steget. Enkelt har vi ett 4 mot 4-läge där vi får ett avslut. Så jäkla bra liksom




Segersång


Eric gör 3-0


Conne gör 5-0, suddigt men fräckt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0