U-lagsseger

Lill-matte har gjort det igen. Bloggen pratade precis med honom, jag e blöt i ögat och har gåshud på hela kroppen. Landskrona BOIS - Åtvidaberg 3-2. Mattes ord: "Jag kom in sista kvarten, i 88e minuten fick jag en djupledsboll. Jag rundade målvakten och lade in bollen. Alla blev helt galna". Lill-matte avgjorde för BOIS. Utan Matte hade Henke Larsson varit i division 1, nu ser Sandby ut att rädda Landskrona. Så mäktigt!

U-lagsmatch Div 3 Mellersta. av Jocke Hugoson. Stort tack Hugo!

SSIF – Harrie-Kävlinge 3-2 (1-1)

I lördags stod A-laget för en bragdartad seger mot Torna Hällestad med 3-2. På söndagen var det U-lagets tur att visa upp en liknande bedrift. Trots underläge två gånger i matchen blev det en härlig seger mot Harrie-Kävlinge.

Pre-talk

Johnnys mantra inför matchen var tydlig - Att äga boll är bättre än att jaga boll.

Första halvlek

Vi hade problem inledningsvis. Harrie-Kävlinge var piggast och ägde spelet mycket tack vare en hög skickliga spelare. När vi väl hade bollen slarvade vi ofta i passningsspelet och var alldeles för stressade.

Motståndarna började som sagt bäst även om vi stack upp med ett par bra anfall då och då. Harrie-Kävlinge, seriens kanske gnälligaste gäng, tog ledningen på straff efter att ha deras spelare ”rivits ner” av Jens. Jag såg ärligt talat väldigt dåligt vad som hände där men den såg väl kanske lite tveksam ut. Domaren var hursomhelst säker och trots att Jens fick fingertopparna på bollen var straffen tillräckligt hårt lagd för att gå in.

Vi ryckte dock upp oss lite efter målet och i första halvleks sista minut kom Hannes runt på sin högerkant, en av flera gånger, och serverade undertecknad som enkelt kunde bredsida in 1-1 vid främre stolpen. Viktigt att få in kvitteringsbollen precis innan halvtid.

Harrie-Kävlinge passade på att skämma ut sig under pausen genom ett internt bråk vid sin spelarbänk. Det var lite sorgligt att se. Vi fokuserade istället på vårt, vi hade en bra känsla i laget men ville gärna stänga av deras inspelsförsök till sina skickliga centrala mittfältare på ett bättre sätt.

Andra halvlek

Det lyckades vi bättre med i andra. Istället för att deras mittfältare kunde vända om och leverera passningar fick deras backar allt som oftast slå iväg långpastejer som vår backlinje enkelt tog hand om. När de väl lyckades hitta in med passningar centralt däremot blev det farligt. De tog också ledningen efter ungefär 55 minuter. Jag tror det blev ett litet olyckligt inkast som gjorde att deras anfallare kom fri med Jens och chippade in den. Ett tungt slag men med en god moral fixade vi hyfsat snabbt en kvittering. Noah, alternativt Håkan (lite osäker) tog sig runt sin gubbe på högerkanten och hittade mig snett bakåt. Mitt avslut räddades av målvakten och på returen laddade jag för årets mål med en biccacleta men deras back förhindrade det genom att nicka in bollen i eget mål.

Sedan fixade Noah segermålet på egen hand när han löpte sig fri på en djupledsboll och kyligt placerade in 3-2. Jag tror att det var ca en kvart kvar att spela då. Bortalaget jagade givetvis en kvittering men vårt försvar kämpade heroiskt och Jens stod för att par svettiga räddningar, inte ens när Larry försökte nicka in bollen gick den in för då stod J. Haglund i vägen.

Vi hade också ett par vettiga chanser till att stänga matchen och utan att nämna några namn så borde vissa träna avslut i veckan. Det räckte ändå till en skön seger och en perfekt avslutning för U-laget innan sommaruppehållet.

Gott i blått:

En härlig lagseger men ett par spelare stack ut. Namedroppar några utav dem utan någon inbördes ordning.

Jens var skön att ha där bak, räddade poäng åt oss i andra halvlek med ett par, tre stycken fina parader.

Hannes var ett ständigt hot för deras vänsterback i första halvlek och stod också för en fin prestation och framspelning vid ett av våra mål.

Noah avgjorde matchen och var också pigg på sin kant.

Mange Pålsen var rivig och bollvinnande på mitten och stod för några fint levererade bollar.

Dave Jönzen vann mycket boll som defensiv mittfältare och tog åt sig av Johnnys ”att äga boll är bättre än att jaga boll”.

Perstorp” och Larry höll ihop det där bak på ett bra sätt.

Alla andra gjorde också ett jäkla jobb, ta åt er.

Ehh jaha?

Våra motståndare laddade inför match med att sjunga upp i omklädningsrummet och den nivån de höll på sången eller för den delen deras musiksmak skrämde knappast oss. Vet inte om det var någon blandning av schlager och pojkband, lät så i alla fall.

Citaten

”Division fyra är bättre än division tre” – Noah bedömer nivåer inom svensk fotboll.

”Om det är straff måste han få kort” – Så står det tydligen i Kävlinges regelbok.

”Nu håller du käften, jag är lagkapten och du gör som jag säger” – Kävlinges kapten tog till orda under deras interna bråk i paus som var nära att urarta. En smocka låg i luften.