Fin insats gav oväntad 5-0-seger

Försnack
Efter första förlusten kände ivf jag att ny förslust skulle sätta fart på tankarna. Vi var givetvis enormt fokuserade och väl förberedda för en tuff match. Seger skulle betyda jättemycket. Vi kom till spel med en väldigt stark 16manna-trupp. Av de ordinarie spelarna var det nog bara Håkan som inte var med, ljumskskadad. Maglasäte har varit väldigt upp och ner, men bortaseger senast mot Löberöd med 3-0 imponerar stort.
Maglasätes matchgenomgång (inför Löberödsmatchen)
*
Första halvlek
Vi började helt ok, chanserna avbytte varandra och båda lagen visade god vilja. I början var Maglasätes försvarsspel tätt, framförallt på centralt mittfält. Framåt skapade Magla direkt två heta lägen. De första fem minuterna hade deras anfallsstjärna två frilägen när han löpte in från vänsterkanten. Efter inledningen hade vi tur att det stod 0-0. Vi jobbade oss in i matchen, och fick ordning på vårt försvarsspel och var mycket mer uppmärksamma. Vi fick igång snacket, löpte mycket, var spelsugna och hade en 2-0-ledning i paus. Först gjorde Eric 1-0 på nick några meter från mållinjen. Joel vann en tuff duell ute vid högerkanten och tog sig ner mot hörnflaggan, med ett perfekt inlägg förbi både mål och målvakt stod Eric helt fri bakom bortre stolpen och kunde putta in bollen med huvet. 2-0 var Eric igen, här snackar vi drömmål. Eric dribblade runt, slog bollen på ena sidan om deras sisteman och sprang på den andra, från straffområdet avslutade han med en behärskad insida. Zlatan-klass på det! Förutom de första minuterna hade Magla bara någon hörna och frispark som oroade. Vi hade något lägen utöver målen. Men Magla spelade bra, de rullade boll, hade rörliga spelare och kunde med fina crossbollar nå ytor där de var ohotade med bollen. Vi gjorde en taggad halvlek, spelade stundtals bra och var tacksamma för ledningen.
*
Paussnack
Det var skönt att ha en 2-0-ledning, men Maglasäte hade haft sina farliga lägen. Det var med andra ord ingen trygg ledning, vi hade mer att önska i vårt eget spel och snackade lite om ytan framför våra ytterbackar, men några större ändringar behövdes inte.
Eric Norling: drömmål, 3målsskytt och matchens lirare
*
Andra halvlek
Visst, Maglasäte har även i denna halvleken mest boll. Men det hände inte så mycket. De spred sina crossbollar utanför linjen, kanske pga trötthet. Istället var det vi som spelade upp oss, blandade slarviga passningar med väldigt vackra anfall. Och så gjorde vi 3 mål. Dessa tre mål var nog ganska lika varandra om jag minns rätt. Alla tre var nog innanför målområdet. Vi fyllde på med mycket folk och hade många spelare som störtade mot mål. Det gjorde att bollen studsade vår väg och fria spelare kunde trycka in mål efter mål från nära håll. Det har vi saknat lite i år, vi har varit för snälla i offensivt straffområde och fyllt på med för lite folk. Det var skönt att se i denna matchen att vi orkade löpa så bestämt och ofta i den enorma värmen. Målen stod Eric, Conne och David Jönsson för. Det var närmare 6-0 än 5-1.
*
Matchen
5-0 seger mot ett bra motstånd är väldigt bra. Maglasäte är ett bra fotbollslag, idag försvarade sig alla 11 Maglasätespelare sig dåligt, men alla 11 anföll bra. De är ett spelande lag som visade många offensiva kvaliteter. Idag hade de behövt en spelfördelare på mitten och grym avslutare framåt, men det tror jag att deras kapten och anfallsstjärna är i vanliga fall, idag fick de bara inte utdelning. Maglasätes spelare var fysiska och med bra fötter. Deras kapten var bra och deras snaggade mittback hade grymma crossbollar och frisparkar. Resultatet speglade inte bollinnehavet och med lite flyt kunde Magla haft en 2-0-ledning efter fem minuter. Då hade matchen fått en annan utveckling. Trots deras bollinnehav och de fria ytorna de hittade, så hade vi kontroll på händelserna och vann rättvist. Vi gjorde det vi är bra på, med andra ord: jobba som ett lag, vara jobbiga mot motståndarna med högt speltempo och skickliga fötter, samt spetskvaliteter hos spelare som bidrar till "enkla"/sköna/viktiga mål. Allt detta gjorde att 5-0 blev resultatet.
*
Blåttz topp-5
5-0 mot ett bra lag betyder att alla får ett omdöme, men givetvis topp 5 längst ner.
Robin G - växte hela tiden, som vanligt tuff bakåt och offensiv med bra inlägg
Nico - skrek extra högt i sina nya skor
Anders - som vanligt hänsyslös och stabil
Tom - bra i sin debut från start i år, kvick i fötterna, bra på huvet och fina passningar
Niclas Månsson - visar enorm vilja i varje match, i varje duell. Som vanligt en grym djupledslöpning som kryddar hans insats, avslutet nära 3-0 i slutet på första halvlek
Robin A - rörlig och bättre än sin motståndare varje match, synd om honom att han inte får utdelning i målgörande
Virre - bra på sin kant, vackra och finurliga fötter, bra samarbete med Eric
Davve Jönsson - fint inhopp, framförallt offensivt, kryddat med offensiva löpningar och ett mål
Mange Pålsson - väldigt fint inhopp, såg väldigt taggad ut. Löpte mycket och skapade en del
Conne - bra inhopp, kvick och fortsatt väldigt arbetsvillig och disciplinerad i år. Målskytt
5: Nicolai - väldigt bra comeback från start, tuff, hungrig och bra framåt
4: Sebbe - bra andra halvlek, höll tätt på sin kant och kom fint fram några gånger.
3: Joel - som vanligt hård som sten, idag också fina passningar och assister
2: Johan - debut i målet, en grym benparad, säker på inlägg och enorma utkast
1: Eric - 3 mål och en väldigt fin första halvlek där han var rörlig och med bra beslut. Under hela matchen var han tuff och hungrig när han löpte in i boxen (väldigt bra och bestämda maxlöp).
Två riktigt bra målvakter, Jens längst fram och Johan i målet. Idag var det Johans debut...... och han gjorde det bra
*
Dagens solklara:
Robin A måste få straff när deras högerback hänger som en ryggsäck i tio meter. Något annat beslut finns inte där
*
Dagens hjältar:
Finns många, men de som fixar inför och under våra matcher gör ett toppenjobb. Matte, Gert-Inge och Anders G & co. Tack alla!
*
Publiken:
Som vanligt enormt stor, skitkul att så många SSIF-vänner är och kollar. Att intresset för våra matcher är stort är väldigt hedrande och kul!
*
Dagens fråga:
Bloggens fru frågade bloggen om benen gick som trumpinnar idag? Jösses. Den frågan har jag aldrig fått. Men hade gärna sagt att det känts så nångång.......
*
Dagens statistik:
Tom analyserade domarnas problem med att ge rätt lag inkast: "vid 50% av fallen vinkade de 50% fel". Menade du att var fjärde blev fel?
*
Dagens mest bittra:
En Maglasätespelare och en Maglasäteledare diskuterade förlusten efter matchen. Spelaren avslutade med att se ljuset i mörkret: "sist blev det ju 8-0........."     (senast Magla var här fick de stryk med 8-0)