Helt underbar seger

Försnack
Vi åkte till Trollenäs och möttes av en mysig idrottsplats, trevliga Trollenäs-tränare och en bra plan med härlig omgivning. Den lilla bron till planen spred en härlig känsla. Vi kom till spel med en bra 16manna-trupp, vi har stor bred och bra juniorspelare som ibland tar plats på bänken. Vi hade en handfull spelare borta på studentuppdrag. Vi visste att det skulle bli en riktigt svår bortamatch!

Första halvlek
Vi började bra, tidigt fick Robin A ett friläge på Månssons världsklasschip. Robin avslut gick precis utanför. Virre hade också ett bra läge tidigt i matchen. För Trollenäs del hade de några halvchanser, distansskott och inåtskruvade hörnor. Första kvarten var vi bäst, resten av halvleken var en ganska jämn historia. Vi var bra i allt, inte hundraprocentiga. Det var bra taggning, bra fotboll, mycket löpningar och tufft duellspel. I just duellerna kunde vi bli lite tuffare. Trollenäs använde gärna sin väldigt duktige centrala mittfältare, men mest blev det faktiskt höga crossbollar mot yttermittfältarna. Deras rörliga anfallare oroade lite, vid en genomskärscross fick den bättre av deras anfallare tån på bollen och kunde göra 1-0 till Trollenäs. Det kan ha varit i 25e minuten kanske. Vi tog över lite efter målet och cirka tio minuter senare kom kvitteringsmålet. Anders slog en helt underbar crossboll till planens snabbaste spelare, Conne. Conne fick fina löpningar in i boxen, hans fina inspelning hamnade till slut hos Robin A på bortre stolpen. Han gjorde inget misstag, 1-1. Så var också resultatet när den duktiga domartrion blåste av halvleken.

Paussnack
Vi var nöjda med vår prestation, men vi ville höja oss minst en nivå. Det visste vi att vi kunde och det krävdes verkligen för tre poäng.

Andra halvlek
Trollenäs hade en del boll i halvleken, lite för ofta med kontroll på vår tredjedel. Men det blev antingen att de tog distansskott som gick högt över eller slog inlägg. De höga inläggen tog Johan enkelt hand om, de låga blev farligare. Men vi lyckades hålla nollan i halvleken. Vi skapade också mest halvchanser. För vår del vann vi mycket dueller och använde vår speed hos anfallarna. Trollenäs hade två duktiga mittbackar som hindrade oss från att göra mål. I den 70 minuten blev Trollenäs stjärnback utvisad efter två gula kort, inget snack om det. Han skulle haft rött kort när han frilägesfällde Virre i början på halvleken. De första tio minuterna efter utvisningen hade Trollenäs mest boll. Men de kom inte till någon jättefarlig chans. Med tio minuter kvar tröttnade de och vi tog över. I 82e minuen kom segermålet, Månssons fantastiska ryck och inspel nådde fram till Conne på bortre som inte gjorde något misstag. Ett högt avslut innebar 1-2, en ledning som vi höll hela vägen. Domarens slutsignal var den skönaste i år.

Matchen
Det var en väldigt bra div.6-match. Lagom tuff och välspelad. Trollenäs är väldigt bra, ett jämt lag kryddat med en väldigt skicklig mittback (den store blonde), en grym innermitt (den lille) och en teknisk anfallare (den blonde). Det var en härlig seger, rättvis, men framförallt oerhört skön. Det satt långt inne, men vi gjorde en bra insats och till slut kom segermålet. Nyckeln idag var nog att alla gjorde ett stort jobb med sandbyhjärtat på rätt plats hela matchen. Ingen föll ur ramen och vi jobbade med stort självförtroende mot segern. Jag tycker det var rättvist, men matchen svängde och båda lagen hade chanser, så det kunde faktiskt gått hur som helst. Det kändes inte i matchen som att utvisningen gav oss fördel, men givetvis är det jobbigt att vara 10 man sista 20 minuterna som Trollenäs tvingades vara.

Blåttz topp-5:
Idag var det en gedigen laginsats. Topp 5 ska utses, topp 2 var enkelt idag. Men alla får ett omdöme.
Johan - Stabil, säker i luften
Nico - osså ganska stabil
Nicolai - riktigt bra, tuffast av alla och mest på tå av alla
Joel - viktig som fan, fick halva Trollenäs att fokusera på annat efter hårda närkamper
Conne - kryddade en bra insats med snygg assist och viktigt mål
Virre - jobbade bra och har fina fötter, nära göra mål några gånger och ständigt på språng bakom backlinjen
Noah - fick cirka 20 min på topp, skapade lägen och spelade tufft och respektlöst
Tomas - kort inhopp, men hann visa vilken fantastisk bollvinanre han är, med bra fötter dessutom
Adam - också ett kort inhopp, men vann matchen mot sin back, tuff, snabb och bra på huvet
Davve - även studentslitne krågan fick ett kort inhopp, säker på sin ytterback
5: Månsson - en vanlig toppinsats av Månsson, viktigt förarbete till segermålet
4: Tom - fin insats, hårt jobbande och kreativ med boll. Viktig
3: Robin A - värd toppbetyg, äntligen mål och fick ut mycket i sitt spel, lite snabbare och enklare idag
2: Anders - han sa att han kände sig lätt, det syntes. Shit vilken insats. Som vanligt hänsynslös, idag grym teknik och snabbare än nånsin
1: Robin G - lika bra som Anders i backlinjen. Ingen kom förbi, han fick med sig bollen och hade offensiva och bra fötter. Grymt helt enkelt!

Matchens bästa spelare, Robin G, här med bollen i premiärmatchen mot Löberöd

Idrottsplatsen:
Väldigt trevlig idrottsplats och trevlig publik

Stämningen:
Bra, på slutet blev stämningen grinig och hatisk men så blir det när det är lika inför slutkvarten

Robins varning:
Nu missar Robin A Hällestadsmatchen efter en varning med motiveringen: "Du får en varning som laget samlat ihop till".

Glädjenivån:
Den roligaste matchen i år, pga: härligt väder, trevlig idrottsplats, två trevliga lag som spelade boll och en böljande matchbild med halvchanser åt båda lagen. Så klart extra kul att vinna en sån match

Inkast:
Grymt att deras ytter fick kasta cirka 15 inkast utan att ta bollen bakom huvudet och utan att bli avblåst för det

Domartrion:
Tro inte att de var dåliga. De var lika bra som båda lagen i dag. Alla höll en hög nivå. Synd om Nicolai och Joel som är de två som går hårdast men rättvisast in i nickdueller, men blev avblåsta ofta för sina satsningar. Jag har tagit upp lite domarmissar, men precis som spelarna gör de missar. Det viktiga hos domare är att de håller samma nivå och är seriösa och trevliga. Dessa var verkligen det! Domartrion får precis som båda lagen 4 av 5 i betyg.

Bilder:
Tyvärr inga för andra matchen i rad. Bloggen lovar bilder efter Hällestadsmatchen. Bloggen har glömt delegera ut sin kamera och Matte har varit ensam lagledare pga Billys semester så han har inte kunnat fotografera. Men det ska bli skärpning av bloggen............

Nicolais kommentar:
"jag tycker vi gör en bra match, tappar kanske lite innan deras mål men sen gör alla en jätte insats och höjer allt vilket gör att vi blir bättre. i andra köttar alla på bra, vi slutar aldrig kämpa för tre poäng. våra avbytare kommer in och gör en skit bra match vilket alla spelare gjorde så"