Tom med ett u-lagsmatchreferat, sandbyseger 5-3

I pausen av lagfesten publiceras nu Toms referat från matchen Snogeröd - SSIF, U-lag. Matchen spelades i tisdags. Sandbyseger 5-3


Paradis, Paradis, Andersson och Gustavsson, bra bänk faktiskt. Blev sparsamt med speltid dock

En dags vila (eller rättare sagt vila med fotbollsträning) innan det återigen var dags för b-laget att lira match. Även denna dag var det bortamatch mot ett lag där det ryktades om att det skulle liras mycket banjo. Så sant som det var sagt lirades det mycket banjo i Snogeröd när vi väl rullade in med färjan i den lilla dyngbagge-byn.

 

Försnack

Liksom inför matchen mot Önneköp betonade Johnny vikten av att arbeta hårt för att få äga boll. Fokus låg dock vid att vi inte skulle fokusera på vad för lag Snogeröd skulle ställa upp med, om det var deras A-lag eller B-lag, alltså om de skulle köra ut sina riktiga och ordentliga skördetröskor från märket Valtra eller om de skulle skicka ut sina vanliga skördebönder med endast en lie i näven. Med några visa ord betonade Johnny att motivation slår klass i alla lägen, då det inte skiljer miljoner i spelarklass.

 

Första halvlek

I hela första halvlek är det Sandby som för spelet till största del. Snogeröd har en del ganska tunga spelare och en del ganska snabba spelare vilket får ses som en bra kombination. Snogeröd försöker verkligen att lira boll med kortpassningsspel på mitten och sedan djupledsbollar på anfallare. Stundtals lyckas de och stundtals inte, då de utnyttjar sina snabba anfallare med att slå långt så fort vi avslutat våra anfall vilket resulterar i en del farliga kontringar när de hittar rätt med långbollarna. Snogeröd tar också ledningen efter en frispark där vi inte alls får bort bollen. Men det dröjer inte länge innan vi kvitterar genom Eric som en stund senare även sätter dit tvåan. 1-2 till Sandbys favör i halvtid.

 

Halvtidskonversation

Om jag ska vara riktigt ärlig kommer jag inte längre ihåg vad som sades i halvtid. Eftersom jag anser det dumt att chansa och skriva vad jag tror sades försöker jag istället förutspå vad som sades i Snogeröds halvtidskonversation.

 

Imorgon är det onsdag och därmed lillördag, sedan håller vi dessutom långhelg. Därför vill jag att du Viktor imorgon penslar in varenda j**** majskolv med ordentligt mycket smör och du Jerker tar och strör rikligt med salt på varenda inpenslad majskolv. För nu under kristi himmelfärdshelgen är det skördefest för majsen och det ska f** ta mig firas ordentligt. Därefter fortsätter snacket med att de tydligen hört rykten om juppinallar (mobiltelefoner) ska ha kommit till världen. Tydligen är det en riktigt bra uppfinning. Innan du lämnar hemmet kopplar du en generator till din mobil via sladd och sedan är det bara att veva igång generator och fortsätta veva i cirka 3-4 timmar och sedan kan du ha din juppinalle med dig vart du vill. Du kan alltså prata i telefon med folk utan att befinna dig hemma och batteritiden efter allt vevande är otroliga 24, 67 min. Vilken grej, vilken helt jäkla otrolig mackapär säger Ivar.

 

Andra halvlek

I och med att alla Snogerödsspelare har blivit lovade vars en juppinalle om de lyckas vända matchen och vinna är de fullkomligt överladdade inför andra halvlek. I SSIF har en del byten skett precis som vanligt och en del byten av positioner. Därför är nu Snogeröd de som nu styr matchen och vi lyckas inte alls med att vinna boll på mittfältet. Bollen vinns först i backlinjen eller när de tagit avslut på eller utanför mål. Väl då lyckas vi inte att hålla i bollen utan spelet för vår del blir väldigt krampaktigt. Snogeröd är dock aldrig att kvittera. Istället gör vi två mål, ett genom Eric och ett genom Jesper Gustavsson som berövade Eric på statistiken, 2 mål per match på de senaste ? Matcherna, då Jesper på mållinjen med en tå förlänger Erics avslut som hade suttit även utan denna petning. Men ingen mer än Eric hänger läpp för detta. Målsprutan Eric byts ut och vi tappar en viktig targetplayer vilket gör att vi nu i princip aldrig lyckas bita oss kvar på motståndarnas planhalva. Det gör att Snogeröd får större tryck mot oss och genom två frisparkar lyckas de göra två mål. Det första målet nickas in och det andra sker direkt på en frispark. På 3-4 målet står Sandbyspelare och Snogerödsspelare och diskuterar med domaren i cirka en halvminut och ingen befinner sig på rätt plats, spelare har inte ställt sig i mur och helt plötslig rasslar det till i nätet efter att en Snogerövare fått för sig att dra till bollen. Andra halvlek bjuder inte på något bländanda spel från något av lagen men med cirka 10 min kvar sätter Noah spiken i kistan och och slutresultatet kan skrivas till 3-5. Heja Sandby

 

Matchens lirare


5. Johan: Säker i målet med en del bra utrusningar samt väldigt lång och grymt säker i luftrummet. Snackar dessutom hela tiden med sin backlinje och övriga spelare vilket skapar trygghet i laget. Mycket stabil insats. Dessutom sker endast mål på frispark där Johan inte kan göra mycket åt dessa.


4. Noah: Återigen stark, snabb och teknisk. I första halvlek rundar han deras vänsterback flertalet gånger och spelar in till framrusande anfallare. Duktig påg i första men ganska osynlig i andra.

 

3. Gurra (Robin G): Lirade högerback hela matchen där han vann närkamper, spelade tryggt och enkelt upp på mötande mittfältare och rättvända anfallare.. Stabil och en riktig trygg högerback.

 

2. Adam: Återigen gör Adam en riktigt bra match. Inställning och vilja som få spelare och skulle inte ens ge upp ifall han tappade sitt hårband (eller bröt benet). Dessutom tar han sig förbi och sicksackar snyggt mellan Snogeröds mittfältare emellanåt. Lirar även i flesta fall väldigt enkelt vilket jag gillar.

 

1. Eric: Med 3,5 mål gjorda kan ingen annan än Eric utses till dagens gigant. Den store och lurvige Goliat på uppe på central spiss är kuggen i dagens spel där han oftast väldigt enkelt lyckas ta emot och hålla i bollen för att sedan spela på rättvänd och gå på djupet för att sätta dit bollen bakom Snogeröds burväktare. Utan Eric hade SSIF inte vunnit idag.









Tack för referatet Tom



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0