Svag insats gav ändå enkel 3-0-seger

Försnack
Det var liknande förutsättningar som mot Löberöd senast. Fast ännu fler spelare borta och en ännu tuffare match. Derby mot Dalby på deras konstgräs med endast 11 spelare från seniortruppen tillgängliga är ingen lätt uppgift. Jag tippade två resultat inför matchen, 1-1 och 1-2. Jag var beredd på en tuff och spännande kväll i Dalby.

Första halvlek
Det började lite trevande. Lagen kände på varandra. De satte långbollar mot sin duktige kapten på topp och vi satte ut bollar på och framför Håkansson på högerkanten. Sen var det mycket duellspel där Dalby var lite hetare. Efter cirka tio minuters spel tog vi ledningen. Det var ett snyggt anfall, bollen spelades fint upp till Noah som kom in från sin vänsterkant och tryckte av ett hårt skott på målvakten. Han lyckades inte hålla bollen, på returen var Håkan väldigt vaken och tryckte in ledningsmålet.

Håkan på rätt plats och trycker enkelt in returen

Vi fortsatte bra efter ledningsmålet. En perfekt boll från Anders landade framför Håkan som hittade in till Tom och Noah i straffområdet. Den gången lyckades vi inte få in bollen. Men några minuter senare kom 2-0-målet. Håkan frispelades och gjorde inget misstag, han tryckte dit bollen vid närmsta stolpen.

Håkan med ett kontrollerat vristskott, 0-2

Andra delen av halvleken tog Dalby över. De spelade smått, varierat med crossbollar och långbollar bakom backlinjen. Vid ett tillfälle rann bollen igenom, men deras kapten lyckades inte få kontroll på bollen. Annars handlade det mest om ofarliga inlägg och massa utsparkar från vår målvakt, Johan. Dalby hade lite mer boll, men skapade inget farligt. Vi spelade sådär, hade tre chanser och gjorde två mål.

Paussnack
Det var en okej första halvlek. Lite mer kontrollerat passningsspel med adress, samt tuffare närkamper (framförallt nickdueller) önskades.

Andra halvlek
Första 20 minuterna var riktigt usla av oss. Vi hade knappt bollen, jobbade inte som vi brukar och gnällde för mycket. Dalby hade väldigt mycket boll, spelade sig fint igenom oss men farliga avslut kom de inte till. Noah fick ett gyllene läge att göra 3-0 när Johan slog en fantastisk utspark. Den gången missade vi, med kvarten kvar kom istället 3-0-målet efter en underbar framspelning av Eric. Sen hade Eric ett läge på slutet att göra 4-0, men missade tyvärr. Spelmässigt var Dalby överlägsna i den andra halvleken. Vi var inte bra, förutom sista kvarten då vi smällde på bra och hade några fina anfall när Dalby tröttnat eller gett upp. Trots Dalbys dominans i halvleken gjorde vi ett mål och hade de bästa två chanserna utöver målet. Dalby hade någon halvchans.

Noahs friläge

Matchen
Hur ska man analysera detta? Dalby hade 65% bollinnehav, spelade varierat med långa bollar och vackert kortpassningsspel. Jag kan tycka att de hade ett bra lag igår. De saknade Mattias på topp och deras målvakt lätt att överlista. Men de hade några duktiga spelare som inte var med sist, båda anfallarna var nya för oss och väldigt duktiga. Dalby ska absolut kunna vara topp 5, det tycker jag. Men då måste de bli hetare. De var bättre än oss spelmässigt, men skapade inget. Vissa kanske tycker att vi var utspelade, men vi gjorde 3 mål och hade de hetaste chanserna utöver målen. Så man kan undra vad duktiga Dalby höll på med. Analysen blir väl att kampen var jämn, bollinnehavet överlägset till Dalbys fördel, medan nyckeln att vinna matchen hade vi. Säg så här: Vi var utspelade, men överlägsna!

Fredrik tackar domartrion

Blåttz topp-5:
Jag presenterar en topp 5 så klart. Svårt idag! Jag kommenterar lagdelarna:
Målvakt: Det var Johan, stabil insats. Massa utsparkar och svaga avslut han fick hämta överallt.
Backlinjen: Hade bra koll, noga och seriösa.
Mittfältet: Dalby spelade med ett brett fyramanna-mittfält, våra mittfältare fick löpa mycket och mest i sidled. En jobbig match men de stod upp bra mot deras fyra mittfältare
Anfallet: Fick jobba med korta anfall. Men de jobbade bra då och gjorde 3 mål på 5 frilägen, bra!
Avbytarna: Alla kom in och gjorde det bra! Bäst var Adams inhopp!
5: Mange - vann mycket boll och spelade väldigt fysiskt
4: Nicolai - framförallt sista halvtimmen var han den som stod upp och visade fysisk vilja
3: Anders - stabil och hård där bak
2: Sebbe - Tuff, grym på huvudet och väldigt bra där bak
1: Håkansson - ÖVerlägsen på uppvärmningsspelet och tog med sig det in i matchen. Pigg första 25 minuterna, innebar två mål och fixad seger

Tvåmålsskytten Markus Håkansson

Alla sjunger och är glada

Publiken:
Väldigt många igen, underbart att se så många från Sandby!

Domarna:
Gjorde det bra! Får väl tycka synd om Dalby när de blev avvinkade för offside när det var väldigt tydligt att Tom spelade fram bollen. Ett horibelt inkast godkändes också. Domarna påverkade inte resultatet, alltså en bra insats.

Konstgräset:
Det passar oss bra, vi har tränat där hela vintern. Men varför inte använda den fina gräsplanen.

Sebbe spanar in den fina gräsplanen som Dalby inte vill använda

Hardebergarna:
Satt ganska många sånna å kollade på oss, trevligt!

Filmningen:
Dalbys stjärna och trevliga Tommy J, bjöd på en underbar filmning som jag var väldigt nervös att domarna skulle gå på.

Kebaben:
Anton verkar ha slagit vad med Håkan om en kebab om han gjorde två mål. Kebab till Håkan alltså.......

Stort tack:
Efter matchen bjöds vi på grillat med pommes och beer på föreningsgården! Väldigt uppskattat. Stort tack Anders och Gert-Inge!!!!!!!!!!!

Firandet:
Det var bra segersång och väldigt trevligt att fira segern med laget. Gott käk och en del beer. 01:30 var bloggen åter på sin redaktion. Dimmigt var det då!

Vi var 26 stycken som firade med mat och dryck i några timmar, mycket trevligt. Stort tack Gert-Inge och Anders G