Damlaget

För er som vill kolla ställningen i vm-tipset, sä hänvisar jag er till www.ssif.blogg.se/tipset

För er som saknar några bilder, bl.a från förra veckans vilda studentfester, kan jag meddela att de flytit iväg med coca cola. Förhoppningsvis går bilderna att rädda, då kommer givetvis Lindh och Davve upp i lika som bär.

Ni är det fokus på damlaget, vårt kära damlag. Senast vi pratade med dem var på festen den 6e december. Men vi ser dem ofta och i tidningen har de många poäng i sin tabell. Givetvis borde herr- och damlaget ha bättre kontakt, men så har det tyvärr aldrig varit. Men alla ska veta att vi ändå ät stolta över varandra och stöttar varandra. Damernas (och Revinges) stjärna, Lina Härle har svarat på några frågor.


Damlaget


Antal spelare i truppen: ca 20 st.
Nyförvärv: Louise Jonsson, Chatrine Jonsson, Gabriella Johansson Edfast, Johanna Lönnbom, Jessica Johansson Lindgren, Jannice Söderberg
Förluster: Petra Bengtsson, Annika Andersson, Anna (Olle) Olofsson, Linda Tjernström, Angelika Asterhed, Sandra Lindsjö 
Tränare:Cliff Lindström, Niklas Widerberg, Roger Wärlestedt 
Ledare: Sten Svensson, Patrik Lindgren, Lars Larsson
Lagkapten: Anna Oliw
Stjärnan: Johanna Lönnbom
Liraren: Hanna Lindström
Busen: Tozz (therese Andersson)
 
Herrlaget och damlaget har tränat brevid varandra hela året, vi har förvånats negativt över att ni varit 10-12 i snitt på träningarna. Nu förvånas vi positivt att ni hänger på i toppen av div.2. Det är imponerande. Hur kan ni ta så mycket poäng?
- De andra lagen är bara 6 st på deras träningar?, nej men vi har en bra tränare som ser till att hålla tempot och kvalitén uppe för oss som är där.
 
Är det för att ni spelar utan press eller är ni så bra?
- Vi är ett väldigt bra lag, vi har stark startelva och bänken är också väldigt stark. Men såklart får vi även psykisk press av att det går så bra för er, för då måste vi också prestera, vi kan ju inte vara sämre än herrlaget!!   

Vad är nyckeln till er framgång?
- Bolt jr (vår maskot) 

Vad är fokus på era träningar?
- vara snygga i håret och komma upp snabbt och rätt i press. Sedan jobbar vi även mycket med flytta boll & flytta fötter.  

Vilka är grunderna i ert spel?
- Att jobba med hög press och när vi vinner bollen hålla i den så att vi kommer upp med hela laget till anfall. Även att rulla runt bollen och värdera våra lägen.  

Eftersom ni inte är så många, hur påverkar skador och avstängningar er?
- oftast skadar vi dem innan de hinner skada oss. Men om vi nu skulle råka ut för någon skada eller avstängning så måste jag säga att vi har stor hjälp underifrån. När vi behöver folk så ställer många av de mindre upp, vilket vi är väldigt tacksamma för.

Hur klarar ni att ha två lag så högt upp, div2 och teamet i trean, med ert antal på träningarna?
- Vi håller hög klass på träningarna även om vi är få, plus att vi faktiskt har blivit mer träningsflitiga sedan vi gått på riktigt gräs! Dock även här måste jag säga att det är de mindre tjejerna som hjälper oss hålla teamet uppe.

Hur kommer det gå för teamet i år?
- Jag tror och hoppas att vi kommer hålla kvar teamet i div3. Vårt mål i teamet är att spela alla matcherna trots få spelare, där vi i div2 får gå ner och dubblera och hjälpa till för att hålla teamet vid liv. Vi har redan lämnat en WO vilket inte får upprepas.

Vad är era förhoppningar om placering i div.2?
-Vi hoppas givetvis om en hög placering i div2. Just nu ser det väldigt ljust ut, men serien är lång så tabellen kan se helt annorlunda ut om några omgångar eftersom alla lag vinner och förlorar över alla. Dock tror jag att det kommer vara tre lag som slåss om toppplaceringarna i slutet, IF Limhamn Bunkeflo, Rödeby AIF och Södra Sandby IF.
 
Hur är stämningen i truppen?
- Det är lite jobbigt just nu för det är mycket gula skor som tar för mycket uppmärksamhetfrån oss andra.. Men annars är stämningen verkligen på topp! Inga sura miner, alla är alltid lika glada och vi har alltid roligt tillsammans!

Vad är det bästa med damlaget?
- Att vi har så roligt tillsammans och att alla är med i gänget, även nya spelare kommer in i gänget direkt. Och att vi är ett sånt starkt gäng tillsammans.

Vad är det bästa med SSIF? 
- bra tränare och träningsförutsättningar till att utvecklas som fotbollsspelare.
 
Hur är er relation till herrlaget?
- Vi är professionella, don´t mix buissnes and pleasure.

Vad är det bästa med herrlaget?
- inte deras närvaro på våra hemmamatcher iallafall.. Men det är väldigt trevligt när de fixar gemensamma lagfester vilket vi uppskatta och tyckte var roligt.

Du och David i herrlaget är det enda kärleksparet i SSIF´seniorlag, hur tror du möjligheten är att det antalet ökar?
- tjaa, jag tror att det finns en ganska stor chans att det skulle öka, vi har ju redan sett lite potential mellan louise A och Viktor I ! haha

Vad önskar du dig mest av allt just nu? 
- först och främst en vinst mot växjö på lördag, för då har vi gjort en super vårsäsong med endast två förluster! Sen även ett soligt varmt och långt sommarlov, så man blir brun och så man är utvilad inför höstsäsongen.


Lina i duell med LBK-are


L I N A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0