Turneringsseger för damerna

I söndags vann damerna Eslövsturneringen, Grattis tjejer! Denna klassiska eslövsturnering, som herrarna inte är speciellt förtjusta i. Våra fantastiska ledare tog förnuftet till fånga och anmälde oss inte till årets upplaga. Det brukar nämligen stå mellan oss och Teckomatorp lag fyra, om vem som ska bli tredje bästa fyra och gå till slutspel. Slutspelet är en annan dag och där får vi Torn lag 1 eller Eslöv lag 1, och förlorar med 7-8 mål. Det är kanske inte så konstigt att vi ogillar Eslövsturneringen. Tornspelen och Sandbycupen däremot, där e vi oftast längst kvar.





Frågor till Lina efter turneringssegern:


Lina in action

Grattis till segern i Eslövsturneringen, hur känns det?
 Tackar tackar! alltid kul att vinna, speciellt mot sjöbo som vunnit så många år förut. Så det känns bra att börja det nya året med en vinst.

Hur firade ni, eller firandet pågår fortfarande?
 Det blev inte så mycket firande på söndagskvällen, men vi väntar med att fira tills vi ser hur det går i Sandbycupen!!

Hur var resultaten i gruppspelet?
 
Vi möte Sjöbo, Stehag, Sösdala, Blentarp och TFK Nova i gruppen. Vi vann alla matcherna klart och tydligt så vi stod som gruppsegrare när gruppspelsdagen var slut.

Hur var slutspelsmatcherna fram till finalen?
kvartsfinalen var inget snack om saken, där mötte vi löberöd och vi vann med 6-1. Vi spelade runt bollen lugnt och säkert men hade ändå bra tempo och de hade inte mycket mer än den chansen de satte sitt mål på. 
Semifinalen var jämnare målmässigt men inte spelmässigt. Våra motståndare var Stehag och slutresultatet blev 2-1 efter 15 sekunder in i förlängningen. Men vi borde ha kunnat spela av matchen tidigare, vi ledde med 1-0 fram tills ca en halv minut kvar, då vi börjat stressa upp oss lite och inte riktigt hittade våra positioner och vårt egna spel. Som tur var fixa vi till det i förlängningen och Tozz fick näta mot lillsyrran.

Kan du sammanfatta finalen?
 Det var egentligen aldrig något snack om saken, lite rörigt i början och lite felpass och sådär men sen när vi väl lugna ner det, hitta vårt spel och spela runt bollen med bra tempo så körde vi över Sjöbo. De hade inte bollen mycket och desto mindre chanser på mål, finalen sluta 5-0 vilket var en övertygande seger.

Vilka spelare ingick i vinnarlaget?
 
Lina, Louise, Tozz, Ivar, Annelie, Melle, Höst, Linnea, Malin, Felicia & Hanna!

Vad tycker du om kvaliteten på turneringen?
 
Den var lite låg för vår del, Det var mest div.3 och div.4 lag så det var kanske ingen jätte oväntad seger från vår sida. Men det är ju inte vårt fel att det var så få lag med, i stort sett alla gick vidare till slutspel.

Var spelades turneringen nu när den vanliga hallen brunnit ner?
Turneringen spelades i ett tillfälligt "tält" eller typ som en plasthall, istället för den vanliga hallen. Men det var nästan bättre i tältet än i vanliga gamla norrevångshallen faktiskt.

Det brukar vara prispengar i den turneringen, hur mycket pengar spelade ni hem?
 
Vi fick 1500:- i prispengar, medan herrarna fick 3000:-

Blev någon utsedd till turneringens spelare, om inte vem utser du till turneringens spelare?
 
Ingen blev utsedd till bästa spelare och det är sjukt svårt att säga. För Melle som fick ta Ivars plats i målet gjorde det skitbra, även vi backar gjorde som vi skulle och som vi blev tillsagda, vi fyllde på i anfallet och jobbade bra tillsammans. Men samtidigt så gjorde våra anfallare bra jobb i både anfall och försvarsarbetet så att utse någon enskild spelare är för svårt. Så vi får väl säga att det var en lagseger där alla var lika delaktiga.

Vad betyder denna turneringssegern för er?
klart ger det bra självförtroende och bra taggning inför Sandbycupen. Men annars är det väl mest som en skön vinst och ett bevis på att vi är bättre än våra motståndare och att vi ska ligga i högre serie än de andra. Vi kände såklart en press på oss att vinna och iochmed att vi slog fjolårets segrare Sjöbo med 5-0 i finalen så känns det som att vi klarade av förväntningarna.

När börjar allvaret igen med försäsongsträningen?
Den 17.e januari sätter vi igång med uppbyggnadsträningen!

Hur mycket kommer ni träna under försäsongen?
Vi kommer träna fem ggr i veckan blandat med fys, fotbollsträning, krav maga och bodypump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0