U-laget

Idag fokuserar vi på U-laget. Johnny Lindkvist har svarat på frågor. Vi är väldigt glada att Johnny har skrivit på nytt kontrakt med Sandbys U-lag. Johnny skriver också lite om turneringen igår, då var nämligen ett herrlag med i Harlösaspelen. Det laget bemmanades av ett U-lag. Längst ner har Petter Afzelius uttalat sig om turneringen igår och lite om satsningen 2011.




Du kommer fortsätta i föreningen, hur känns det? 
Spännande med en delvis ny ledarkonstellation där Magnus Pärsson och jag kommer att ha ett nära samarbete i synnerhet under försäsongen. Dessutom att vi tillsammans med Fredrik och Micke har en kontinuerlig dialog kring träning, matcher och spelarprestationer. Det känns mycket bra!
 
Beskriv din blivande roll? 
Fortsätter i stort i min "gamla roll" med ansvar för att höja den individuella skicklighetsnivån fast nu med fokus på ett större antal unga spelare och dessutom minst två gånger i veckan.
 
Jag har även i år fått förtroende och det glädjande uppdraget att "coacha" tränare och ledare i de yngre åldersgrupperna pojk och flick. Jag ska bistå och på ett instruktivt sätt finnas tillgänglig, vara ett bollplank för ledarna så att träningsinnehåll och matchning av de unga spelarna ligger i linje med SSIF:s spelarutbildningsplan "Leksam". Syftet är att utveckla flera teknisk drivna och välutbildade spelare som i ett långt perspektiv kan lyfta seniorlagen till högre nivåer.............
 
 Vad ser du mest framemot med fotbollsåret 2011 i SSIF? 
Fler unga spelare som får att chansen att känna på senirofotboll och att några som redan står nära ett genombrott får och tar chansen fullt ut.
 
Vilken målsättning har du med din roll i föreningen? 
Att i samverkan med mina tränar- och ledarkollegor höja kvaliteten på verksamheten strax under senior. 
 
Hur mycket kommer herrlaget träffa och tränas av dig? 
Svår fråga! Kanske inte så ofta under försäsongen, även om vi delar plan två gånger i veckan. Ev mer under tävlingsäsong beroende på vilka insatser vi prioriterar och vilka behov som föreligger hos de enskilda spelarna. Jag gör såklart gärna insatser i seniorgruppen om jag kan bidra med något!
 
Hur kommer ditt arbete med u-laget se ut  år? 
Som sagt närmast ett nära samarbete med Magnus där u och j utgör en grupp, ev uppdelning u och j från april där u knyts närmare senior. Hur det ska se ut i detalj får framtiden utvisa.
 
Jag kommer såklart att tillsammans med Anders Gustavsson även att coacha u-laget under hela säsongen och där kommer många både senior och j-spelare att figurera.
 
Ni var på cup idag i harlösa med ett förstärkt juniorlag i seniorcupen, sammanfatta eftermiddagen i Harlösa? 
Började litet knaggligt i första matchen mot Ekebo där vi förlorade klart för att sedan spela upp oss och göra två gedigna insatser mot VVK och Klagshamn från Malmö. Trots att spelarna inte har varit igång på ett bra tag fick vi se flera goda ind prestationer som bådar gott för framtiden men också en del situationer där vi gör enkla tekniska fel och tar felbeslut som direkt straffar oss med baklängesmål. Detta får vi arbeta vidare med!

Frågor till Petter Afzelius:




Du var med i juniorlaget som spelade Harlösaspelen för herrar idag, hur var det att möta seniorer? Vad var det svåraste?
- Fysiken är en del av det svåra med att möta seniorer. Men idag stig vi upp mycket bra, i alla fall de sista två matcherna. De är ofta mycket mer samspelta som lag än vad vi är. 

Vad är det bästa med att möta seniorer, och hur gick det i seniorcupen igår?
- Jag tycker att det är mycket utvecklande att möta seniorer. Vi får mer rutin och lär oss mer varje gång.
Resultatet blev väl sådär. Två förluster och en oavgjord. Men vårt spel var bra. Vi spelade vårt spel så bra vi kunde och vi hade lite otur med resultaten och domsluten. 

Vilken fördel har ni unga när ni möter seniorer?
- En fördel vi unga har mot de äldre är kanske att vi är lite mer tekniska i många lägen.

Ni hade spelarmöte igår, Gert-Inge och Anders presenterade nyheter och ni träffade era tränare; Magnus Pärsson och Johnny. Hur känns upplägget för er 2011?
- Upplägget på träningarna och vårsäsongen verkar mycket bra och det kommer nog bli det också. Jag tror att det kommer bli jättebra med J och U och som sagt verkar upplägget väldigt bra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0