En kväll av stolthet

God morgon världen, det är vår dag idag. Det var enkelt att gå upp halv nio idag. Kroppen visar tydligt att det var match igår, leendet visare tydligare att det blev seger igår. 5-0 mot serieledarna, nu är det vi som toppar tabellen. Det var en härlig höstkväll på Sandbyvallen med en gräsmatta som inte är värd att ligga på Sandbyvallen. Igår var hjärtat större än allt, vi gjorde vårt till hundra procent. Vi spelade för bra för att gnälla på plan och domare.

Första halvlek
Vi har inlett slött de senaste matcherna. Idag brann det i allas kroppar från början. Alla tio utespelarna vann sin första närkamp, tog löpningar och gick fram två meter istället för att backa en. Vi vann kampen och utnyttjade ett bra spionjobb att attackera längs kanterna. En bit in i matchen kom Robin a runt på sin vänsterkant och spelade snett-inåt-bakåt till Calle som behärskat placerade in 1-0. Första halvleken fortsatte med att vi spelade varierat, kämpade kopiöst och skapade målchanser. Vi hade två bollar som studsade på mållinjen och två bollar som touchade BOIS-armar (inte målvaktens) i deras straffområde. I halvlekens sista minut kom en höjdboll in i deras straffområde, Joel gick modigt in i duell med målvakten. Bollen landade hos Calle som behärskat satte 2-0. Avspark, hemåtpass, sen var halvleken slut. Skönt med 2-0-målet!

Andra halvlek
Vi kändes inte lika heta i början av andra, lite nervösa kanske. Allt gick så jäkla bra första 45. Vi var en meter ifrån dem i början, men de skapade aldrig något farligt. Det är tur att vi spelar grym fotboll i år, ett världsklass-anfall senare stod det 3-0. Vackert från början, robin a till månsson på sutet. Inlägg och enkel bredsida. Nu släppte nerverna, vi spelade ut hela registret. Snabbt kom både 4-0 och 5-0. 4-0 var återigen assist av Robin A, denna gången var det Joel som attackerade första stolpen och plaerade in bollen. 5-0 var en grym Pålsson-hörna som Calle omarkerad tryckte in mellan benen på målvakten. De återstånde 20 minutrarna fortsatte vi spela offensivt och jaga fler mål. Vi var pigga och älskade att vara på Sandbyvallen igår kväll. Det var njutning i 90 minuter.

Matchen:
Att spela så bra, att vinna med 5-0 mot serieledarna, att alla vara 100procent taggade och med i huvet hela tiden, att vinna på Sandbyvallen, att leda serien. Det är detta fotboll handlar om. Detta är detta som skapade en kväll med mycket stolthet. Ett bra lag har lite flyt också. 2-0 kom i första halvlekens absoluta slutskede, ologiskt eftersom sista kvarten i första var vår sämsta kvart i matchen. Det var skönt att gå in till pausvilan med 2-0. 3-0 kom efter tio minuter i andra, de tio minuterna kom vi heller inte upp i den press och tempo som vi önskade. De två målen gav oss den styrka och självförtroende som vi behövde för att punktera matchen.

+
När vi kom till samlingen låg ens matchställ fint vikt på sin plats, med matchtröjan hängandes på kroken. Proffsigt! Stille sa det var han, det tackar vi för! Gert-Inge ska ha fett tack för de nya namnskyltarna, väldigt vackra.

-
Där satt en herre i basker på läktaren och skrek de sista fem minuterna. "Fyran har två gula", var det han fokuserade på.

Bäst i blått:
Denna matchen är alla värda ett personligt omdöme:
Jens - trots färre revben än vi andra, skapade han trygghet med snack och säkra ingripande
Nicolai - Släppte inte en jävel över bron, 100procentig och offensiv
Anders - Starkt att redan vara tillbaka efter näsbrottet, han var ännu grymmare än masken. Stensäker och lugn med bollen
Davve Jö - Fantastisk första halvlek, tröttnade lite i andra. Pigg var han säker, hård och offensiv.
Mange - Farligt vapen med precisa hörnor, vann nickduellerna mot deras nickspecialist, svårpaserad.
Joel - Hans rutin var viktig, vann alla närkamper. Fixade 2-0 och gjorde 4-0.
Månsson - Överlägsen fysik, myket viktig, målgörare igen
Robin A - Magi på vänsterkanten, 3 assist.
Calle - Spelade med stort hjärta, nickstark. Säker avslutare, 3 mål är fantastiskt.
Conne - Kämpade oerhört, livsfarlig med sin snabbhet, stackars deras vänsterback. Bra inbryt och inlägg.
Håkansson - Bra inhopp, säker back, stark, snabb och vårdad med bollen.
Jeppe - Kämpade och hade mycket boll. Ett tungt distansskott och en vacker kapning.
Eric - Vann alla sina dueller, skapade några chanser, tyvärr inte målskytt.
Davve jo - Fortsatte Robins A´s lek på vänsterkanten. Kämpade hårt, kunde blivit målskytt.

Som ni förstår på min spelarkritik var alla fantastiska idag, bra fötter och gigantiskt Sandby-hjärta hos alla. Men ska jag utse dagens plus går det till Robin A. Ganska kass vänsterback i några år, nu bjuder han på fotbollskonst på vänsteranfallet. Vår messi gjorde 3 assist igår.

Framtiden:
Nu blir det några dagars ledigt (lagfest imorgon). Sen är det u-lagsmatch på söndag, en veckas bra träning och match mot Löberöd nästa fredag. Fotboll e kul, det går bra nu..........

Gert-Inges ord:
I glädjen efter matchen var Gert-Inge tvungen at ändra på det. Han sa till mig att jag hade matchens bästa kommentar. Jag slog upp en boll 20 meter ifrån Calle och skrek: " håll i den Calle". Calle sa inget, han e nog van.