Ljungbyhed - Sandby 0-3 (0-2)

Det var årets längsta bortaresa, 45 minuter i bil är jobbigt för oss. Men vi klarade resan, vi kom samtidigt som deras planskötare. Vi gick runt och myste medan han jämnade planen. Jag måste säga att det var ett vackert och mysigt ljungvalla vi spelade på. Det var en typisk div.6 arena. Trance-musik, grillad korv, alkohol intagande hemmasupportrar och mysig inramning.

Första halvlek
Det började lite oinspirerat. Vi var lite slarviga och lata. Men återigen fick vi ett tidigt ledningsmål. Calle målnickade på ett vackert inlägg. Det gjorde att vi slappnade av i huvudet och började spela vårt spel. Vi skapade mycket framåt. Lite senare stod Jeppe fri i bortre deln av straffområdet och lyfte läckert in bollen i bortre krysset. Vi hade lägen att öka på ledningen, men 2-0 stod det i paus. De vände spel någon gång och försökte skapa genom långbollar på en ensam och halvsnabb anfallare. Annars var de mest intresserade av efterslängar, måste ha varit deras tränares enda uppmaning inför matchen.

Andra halvlek
Återigen skapade vi mycket, men tyvärr var sista touchen dålig och vi var alldeles för avvaktande i deras straffområde. Kylan och viljan i deras straffområde var för dålig idag. I mitten av andra kom 3-0. Mange slår fina hörnor, på denna kom Erik på bollen och tryckte in den framför mål. Det var bara för mig att vinkla in den med låret. Segern var klar. Vi fortsatte ha mycket boll och skapa, men mest halvchanser. Vi var inte heta i deras straffområde.

Matchen
Vi var det bättre laget, vi gjorde vad som krävdes. Men de dominerade i luftrummet. De hade säkert tio nickar på mål. Jens hade koll, men med lite flyt och nån vass anfallare kunde de skakat oss genom nått mål. Men de var för dåliga med fötterna. De kämpade, var fysiska, spelade taktiskt bra fotboll. Tyvärr var tekniken för dålig. Jag vill ändå påstå att de var bättre än Harlösa och Bukten. Ljungbyhed kommer ta nån poäng snart. Vi släppte till för mycket chanser idag. Vi spelade ok fotboll och kämpade bra. Men kylan i avsluten, fighten i luftrummet och noggrannheten i försvarsspelet var för dåligt idag

+
Deras målvakt, jäkligt bra fantamej.

-
Synd att vi inte passar på att spela ut och ösa in mål när vi hade alla förutsättningar att göra det idag.

Bäst i blått
Godkänt från alla. Joel vann sina nickdueller och hade några vackra inlägg. Jönsson sprang som fan och såg jävligt spelsugen ut. De får dagens plus.