serieledning

Teckomatorp ligger inte så långt borta som jag trodde, anläggningen var inte så tråkig som jag trodde. Men väldigt stor. Suddiga linjer och stora ytor utanför planen lurades att planen kändes större. Härligt fotbollsväder och två unga lag kämpade om de tre poängen.

Första halvlek
Teckomatorp var taggade, de tacklades hårt och sprang mycket. De skapade inget farligt i första halvleken, deras hot var snabba yttermittfältare och anfallare. Kortpassningar med kvalitet var extra svårt denna matchen. Planens tjocka gräs i kombination med skumma adidas-bollar gjorde kontrollen svårare. Sen gjorde planens storlek att vi fck ett långt lag, samtidigt som att samtligas kroppar var lite för stela för ett snabbt passningsspel. Återigen hade vi stort övertag på deras ytterbackar, conne sprang förbi och Robin A dribblade förbi. Vid några tillfälle bet vi oss fast på deras halva och skapade några heta chanser. Vi utnyttjade våra styrkor och blev för svåra för Teckomatorp i den första halvleken. 1-0 gjorde jag på en grym nick-assist av Månsen, efter känslig hörna av Pålsen. Sen gjorde Jeppe 2-0 efter fina förarbeten, men det vinkades av för osffside. Istället satte Månsson tvåan innan pausvilan. I det anfallet var våra tre anfallare tunga och kreativa, vilket gjorde att bollen dök upp på Månssons vänsterfot. Han tryckte in 2-0 på en vänstervolley från straffpunkten.

Andra halvlek
Vi gjorde ingen perfekt halvlek, sega kroppar och huvuden. Planen kändes ännu större i andra halvleken. Vi hade några farliga inlägg och hörnor, Eric hade en nick i stolpen. Annars var det tyvärr hörnor för Teckomatorp som präglade den andra halvleken. Några blev halvfarliga, men Teckomatorps styrka satt i snabba spelare och två tekniska innermittfältare. Deras farligaste chans var ett skott i stolpen.

Matchen
En härlig fotbollseftermiddag slutade med 3 poäng, det var det viktigaste. Tyvärr har vi ett litet bortaspöke, spelet och huvudena fungerar inte klockrent på bortaplan. Men det blev 3 poäng, hyffsat enkla faktiskt.

+

Sjätte raka nollan imponerar, idag hjälptes Jens och Anton åt att förlänga rekordet till 580 minuter utan insläppt mål. Efter att Jens klarat 500 gränsen (520 minuter lång nolla), lämnade han över till Anton. Uppslagen revbensskada för Jens innebär att Anton börjat sin vandring mot hålla-nollan-rekord.

-
Huvuddomaren dömde bort Jeppes mål för offside, linjemannen stod i linje och sa efteråt att det inte var offside. Passningen till Jeppe slås snett-inåt-bakåt, omöjligt med offside. Det var andra gången i år som huvuddomaren dömde bort vårt mål för offside.

Bäst i blått:
Alla får godkänt, Månsson får VG. Mål och assist, samt ett stort slit ger honom matchens plus.

Framtiden:
Härlig träningsvecka, sen en tuff bortamatch mot Hällestad på nationaldagen!

GOF´s tränare har snackat sig svettig i veckan om att serien kunde delas denna omgången. Lagen på plats 1-6 mötte lagen på plats 7-12. Med seger för lagen på den övre halvan skulle innebära 7 poängs skillnad mellan sexan och sjuan. Vi gjorde vårt jobb, och ett litet ryck. Löberöd fortsätter kryssa mot topplagen hemma, imponerande. Dösjebro fick 3-3 där igår, konsitgt att de inte vann när de gjorde 3 mål i Löberöd. Att få hål på Löberöd är svårt. Bukten fick ett kryss mot Bois. Hällestad som vi har nästa helg trummar på och klättrar en placering varje omgång, igår seger mot Harlösa med 5-2.