Obesegrade på Sandbyvallen

Det var nervöst, nästan hela dagen var en nervös väntan. Vi var tre lag i toppen på 16 poäng, Maglasäte jagade på 13 poäng. De ville komma ikapp oss................

Första halvlek
De hade mest boll, men de kom inte så långt. De lirade runt på sina skickliga offensiva mittfältare. Men med endast en spelare som löpte in i boxen, så var de aldrig något hot. De var snabba och skickliga, men saknade tyngd och taktik. Vi skapade ganska många målchanser i första halvlek, alla var på höga bollar utanför deras ytterbackar. Där hade vi ett giganstiskt övertag. Vi vill inte lira långt och högt. men blir det friläge varje gång är det inte fult att spela så. 1-0 kom efter att vi bitit oss fast i deras straffområde, efter några lägen slog Robin A ett långt inlägg som Joel nickade in. Några minuter innan pausvilan placerade Conne in tvåan. Det var skönt att gå till pausvila med 2-0. Vi var bättre, men de hade mest boll och vi var överrens i pausvilan att vi skulle spela mer på marken.

Andra halvlek
Vi fick tidigt in trean, sen var det kattens lek med råttan. Maglasäte hade inget försvarsspel alls, men anfallsspelet var bra. De hade några distansskott och frisparkar i andra halvleken. Annars handlade det bara om Sandby. Vi gjorde sex mål i andra halvleken. Vi var snabbare, starkare, skickligare, ville mer och hade ett gott lagsspel.

Matchen
2-0 målet precis innan pausvilan var avgörande.  I första halvlek fungerade inte vårt kortpassningspel och återigen hade vi dålig kyla i avsluten, det kändes som Löberödsmatchen i första halvleken. Men sen lossnade det. Ett skickligt hemmalag hade inga problem med ett slarvigt och generöst bortalag. Vi fick både bollar och ytor till skänks. Det var ettan mot fyran i tabellen, men det var stor klasskillnad igår.

+
Publiken! Återigen mycket folk. Det var familj, vänner, hardebergare, supportrar, juniorlaget, skadade spelare m.fl m.fl. Riktigt skoj!

-
Domaren gjorde en helt okej insats, men att varna Eric när Jeppa sågade den lille blonde är pinsamt, riktigt pinsamt att både domaren och linjemannen även efter matchen var säkra på att det var Eric som syndade.

Bäst i blått:
Det var en laginsats, vi var bäst på varje position. Eftersom alla vann sin kamp både framåt och bakåt, hade Maglasäte ingen chans. Bäst i blått för dagen blir: lagspelet.

Framtiden:
Träning på torsdag, sen match mot Teckomatorp på lördag. Det är bortamatch, där har vi varit mycket sämre än på hemmaplan. Det gäller att nu börja fokusera på en tuff uppgift på lördag. Det går inte att dra slutsatsen om en lätt match. Maglasäte slog Teckomatorp i förra omgången, igår lekte vi med Maglasäte. Jag hoppas ingen underskattar motståndet av den anledningen. Teckomatorp ligger före Löberöd som vi fick 0-0 mot sist. Det är en ny match, nya förutsättningar och nya möjligheter, för båda lagen. Trots att byn Löberöd påstår att vi inte är ödmjuka, så är det verkligen det vi är. Det ska bli skoj att komma till Teckomatorp på lördag och fightas i 90 minuter för tre poäng. Blod, svett och (glädje)tårar............

Målskyttar: Joel, Conne 2, Calle 2, Mange Pålsson (Paulsson enligt everysport), Nico, David Johansson

Södra Sandby - MIF 8-0 (2-0)

Det är bara att bryta ihop och komma igen!

Det här blir en extremt kort analys för jag vet inte exakt vad som hände ikväll, men vi blev överkörda av ett lag som var större, starkare och bättre på det mesta. Men så länge vi hade lite jävlar anamma (ursäkta språket) och slet så höll vi faktiskt uppe spelet. Men det duger inte att  bara spela i en halvlek och sen  plötsligt skita i att kämpa och kriga. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag.
Nu bryter vi ihop, reser oss igen och visar både på träning och vår hemmapublik i matchen mot Pelagonija på fredag att detta var en tillfällighet som vi inte vill upprepa.
Jag vill också passa på att be alla våra fans som rest till Södra Sandby om ursäkt för det ni fick se. Hoppas korven smaka bra i alla fall.