3 nya pinnar

Äntligen match på Sandbyvallen, äntligen varmt väder och äntligen musik på uppvärmningen och en egen inmarschlåt. Nästan allt var perfekt, gräsmattan kunde varit bättre. På många ställen hade gräset dött, dessutom var mattan ojämn och lite långhårig. Återigen var det mycket folk på plats, det är härligt att spela inför mycket folk. I år är vi värda publikstödet. Vi spelar med stort SSIF-hjärta och spelar en offensiv- och teknisk fotboll.

Första halvlek:
De första minuterna böljade spelet, ingen fick bollen under kontroll. Vi saknade lite självförtroende i inledningen. Vi backade en meter istället för att gå fram och pressa. Men efter cirka 15 minuter hade vi tagit tag i spelet och fått ett ledningsmål. Mange jobbade fint fram bollen till Månsson som snyggt pricksköt i ena hörnet. Vid 2-0 var återigen samma spelare i huvudrollen, Mange slog hörnan som Månsson nickade in. Vi var bättre än Harlösa i första halvleken, men helt nöjda var vi inte. Det blev mest korta passningar, inte så mycket variation och ofta (kanske pga planen) använde vi för många tillslag.

Andra halvlek:
De tröttnade, vi höjde tempot. Vi hade större variation och med bättre fart och självförtroende kunde vi bjuda på många fina anfall. Våra ytterbackar följde med mycket framåt, våra mittfältare hade mycket boll och våra anfallare fick mer bollar att jobba med. Både på djupet och på fötterna. T.o.m jag och Håkan hade offensiva utflykter. Vi kontrollerade matchbilden mer i andra halvlek. Conne gjorde två mål, hans snabbhet och rätta touch fastställde slutresultatet. Förlåt till er som gjorde assist till Connes mål, jag minns inte alls. Vi hade många fler lägen, bröderna Öster hade några. Vi hade också några lägen där vi tog fel beslut, passa istället för att skjuta eller tvärtom. Men det påverkade inte poängutdelningen, vår seger var ohotad. Vi (jag) fick dessutom ett mål bortdömt, offside. Det var första gången det har hänt mig.

Matchen:
Det var klassskillnad idag, men en rolig match. Vi hade mycket boll, mycket publik, en egen inmarschlåt och härligt väder. Vi spelade hem 3 poäng och förbättrade målskillnaden med fyra mål. Avslutsstatistiken var 33-5, hörde ni? Det gjorde ni säkert och ni hörde rätt. Vi hade mer än ett avslut var tredje minut. Det har jag nog aldrig varit med om. Men det visar bara hur bra vi är i år.

+
Efter matchen snackade jag, tias och jeppe. Jag och tias sa: Vi spelade ut dem. Jeppe sa: dem spelade fan ut sig själv. Bra analys.

-
Vår utveckling av klunghörnan blev inte bra. Den blev istället till en farlig Harlösa-kontring.

Bäst i blått:
Hela laget var taggade och gjorde en trygg insats. Nicolai gjorde en bra andra halvlek, Conne och Månsson gjorde två fina mål var. Största plusset får Månsson, två mål och hårt slit från sin mittfältsplats.

Framtiden:
Nästa helg är det bortamatch mot Ljungbyhed. Imorgon är det U-lagsmatch på Klostergården mot Lunds BOIS. Dessutom är det tre träningar i veckan, äntligen dags att träna i Sandby. Fotboll i SSIF är fantastiskt just nu. Vi ligger i toppen av tabellen, det är roligt att träna, stämningen är på topp, dags att träna i Sandby, vädret är härligt. Det bästa av allt är bredden vi har i år. De som just nu är utanför kanske inte tycker det är så roligt för tillfället. Men jag måste säga att det är avgörande för oss. Kvaliteten på träning blir bättre, konkurrensen är stor och vi är inte så känsliga för bortfall som våra motståndare är. Det är ett privelegium att ha så många duktiga seniorspelare i ett div.6-lag. Skitbra! 

Kommentarer
Postat av: Bengan

Grattis gubbs! Härligt härligt!

2010-05-02 @ 21:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0