Damernas träningsläger

Damnerna tillbringade den gångna helgen i Danmark, årets träningsläger är över för denna gången. Damlagets Lina Härle har svarat på lite frågor till bloggen. De verkar ha haft det trevlig, några bra tips på practical jokes fick vi oxå. Till helgen är det vår tur att åka iväg och ha en trevlig helg tillsammans.







Ni är nyss hemkomna från årets träningsläger, berätta var ni var och lite om det stället?
Vi bodde på ett hostel, City Copenhagen,  mitt inne i köpenhamn precis bredvid ströget. Ett 18 våningar högt hostel med 4- eller 6beddsrum, där serverades frukost. Träningarna skedde i Ishöj ca 20 minuters bilfärd (utan felkörningar). Här åt vi även vår lunch och middag! Träningarna skedde på både konstgräs och naturgräs, det var otroligt skönt att redan få göra gräspremiär.
 
Vad var fokus på träningarna?
Vi hade endast 2 träningar då fredagsträningen blev en match istället. På träningarna övade vi mycket på fasta situationer och lite uppspelsvarianter. Det fungerade mestadels bra (när vi var koncentrerade och fokuserade), men ibland så blev vi lite oskärpta och då märktes det direkt på passningsövningar och spelet. Dessutom tränade vi mycket på spel på "sista tredjedelen", så det var mycket fokus på vårt egna offensiva spel.
 
Ni lirade match också, berätta om den?
Det var vår första poäng under träningsmatcherna vilket är positivt!! Vi spelade med två jämna halvor iochmed att vi var så många spelare att vi kunde byta ett helt lag. Första halvlek spelades med låg press och andra halvlek spelades med väldigt hög press. Det negativa med första var väl att vi blev lite passiva i vårt anfallsspel tack vare vår låga press, det smitatde av sog och gick inte så bra att skifta från låg press till normalt offensivt spel. Däremot kom vårt mål i första, en grymt bra hörna av Gabbi där tozz kunde sätta dit huvet och nicka in ett mål. Första halvlek slutade 1-1, precis som hela matchen. Andra halvlek var det vi som hade bollen mest och det mesta spelet var på deras planhalva, vi hade några bra chanser och kom runt bra på kanterna. Vårt spel i andra blev mer effektivt och offensivare trots att vi inte lyckades sätat in en boll till. Men med ca 3 veckor kvar till seriepremiär så känns det som att vi är på bra och rätt väg, 1-1 mot ett ettablerat div.1 lag är helt okej när vi inte ens spelade med full startelva hela matchen igenom.
 
Hade ni någon teorilektion, hur gick snacket där i så fall?
Vi pratade mycket om vår målsättning inför sässongen, vilket tillslut blev att hamna ovanför sträcket med några placeringars marginal. Det snackades även om att inställning och vilja va ett måste på både träning och match. Det vi inte gör på träning gör vi inte på match.. Det krävs även att vi kommer alla på träningarna så vi får bra tempo i våra övningar så vi kan sätta in det i spelet så småningom. På teorilektionen gick vi även igenom matchen rätt så grundligt med positiva och negativa saker, det togs även upp lite om positionsspel och uppspelsvarianter rent teoretiskt.

Vad hittade ni på för festligt på kvällarna, nån kul lek?
Vi var fyra tjejer som på kvällarna hade fixat lite kul för de andra, de blev indelade i fem olika lag. På lördag kväll så gjorde vi något i form av en blandning av fångarna på fortet och minuten. Vi hade tävlingar som att trixa 60 trixningar, hålla tre ballonger i luften, springa och samtidigt flaxa med armarna så att två stegräknare tillsammans fick ihopa 400 steg, och många fler lekar. Alla lekar skulle klaras på 1 minut.
Vi hade även en annan lagtävling som pågick under hela helgen, varje lag fick en lista på saker som skulle filmas, fotas eller fixas fram. Det kunde t.ex. vara att filma en dansk som trixade till tre, ta ett foto på någon i ett träd eller fixa fram en diskborste m.m. De fick också en uppgift att komma på en sång, vilket ni kan se på vår blogg så småningom (när vi nu kommer igång med den igen!?)
På lördagen hade även tränarna fixat en "rebusorientering" för oss, där vi skulle ta reda på lite fakta om köpenhamn och leta upp olika byggnader som fanns kring där vi bodde.
 
Blev det något practical joke eller någon jobbig överraskning för nyförvärven?
De nya fick vars ett uppdrag under hela helgen som t.ex. sjunga schlagerlåtar hela tiden, bära kläder ut och in, göra gamla "klappramsor" med alla m.m. På fredagkväll hade vi även en lek för de nya, de skulle sätta sig in i tanken att de befann sig i öknen (de fick sätta sig under ett täcke), sedan skulle de ta av sig plagg efter plagg (iochmed att värmen höjs för var minut i öknen). Alla var inte smarta nog att ta av sig täcket som ett plagg, någon satt tillslut helt naken under täcket när de insåg hur lurade de blivit...
Sist på lägret hade vi en samarbetslek där de nya utsattes litegranna för en tradition vi har i laget..  ;)

Vilket är bästa minnet från lägret?
Svårt val det hände mycket roligt och minnesvärt men om något speciellt ska nämnas så var det väl att ett nyförvärv (efter att ha hört att "öknenleken" gick ut på att ta av sig så mycket kläder som möjligt) gick så långt att både trosor och bh åkte och sedan frågade om man vann något :P
Eller kanske när vi alla visste att vi behövde ha alla bilar och minibussar fulla för att alla skulle få plats till träningen, medan vår käre lilla lagledare Sten åkte ensam i sin bil utan att tänka sig för!!
En annan sak värt att mämna är att vi fyra lekledare gjorde lite små bus på alla i laget, flyttade omkring på deras saker i rummet, pressade vitlök i deras schampoo m.m. Klockrent var att vi pressade en vitlöksklyfta i Stinas schampoo vilket hon inte märkte förrens idag (tre dagars användning senare) haha!
Många minne från lägret, men alla kan tyvärr inte skrivas ner!




Kommentarer
Postat av: Sebbovich Maicon

Söta Elsa :) <3

2011-03-29 @ 15:36:57
Postat av: Sebbovich Maicon

Söta Elsa är bäst :) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

2011-03-29 @ 18:53:41
Postat av: Mange

ojojoj här skrivs kärlekskomplimanger så det står härliga till :) Elsa har en lite halvt hemlig beundrare ;)

2011-03-29 @ 22:35:57
Postat av: Nico

Jösses! Trevligt ju, men tycker du han e så hemlig?

2011-03-30 @ 07:50:46
Postat av: Sebbovich

Hon har alltid vetat vad jag tycker om henne ;) :) <3 <3 <3 I LOVE HER

2011-03-31 @ 18:20:59
Postat av: Lindh

hahaha tröstlös

2011-04-08 @ 21:38:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0