Både A-laget och U-laget hade söndagsmatch, det blev en bra söndag. Det blev en väldigt bra söndag. Enda besvikelsen var att Sanna åkte ur Big Brother! Läs om matchrapporterna nedan, först A-lagets och nederst om U-lagets fina DM-triumf.

A - Kyrkheddinge, 6-0

Försnack
Det var första gången i år som A och U spelade samma dag, en olycka kommer sällan ensam. Idag hade vi många spelare borta pga skada och sjukdom. Vi ställde upp med en stark 13manna-trupp. Kyrkeddinge är ett div.6-lag, de ska spela i Malmösexan. Vi kommer alltså inte mötas i årets seriespel. Kyrkheddinge har många unga spelare, kryddat med gamle Mange, Rickard, Weber och Hannes.

Första halvlek
Vi började okoncentrerat de första fem minuterna, stillastående och många felpass. Men ganska snabbt tog vi tag i händelserna och då märktes det att vi hade några nivåer över Kyrkheddinge i alla delar. Framförallt höll vi högre passningstempo och hade mer speed under fötterna. De gångerna vi spelade på två touch och bytte kant snabbt hängde inte Kyrkheddinge med. Då skapade vi några bra lägen, mest skott från kant eller snett-inåt-bakåt-lägen. Så länge som Kyrkheddinges storspelande målvakt orkade stå emot hängde de med i matchen. Kyrkheddinge skapade inget vettigt alls. Vi lyckades göra ett mål i första halvlek. Eric höll upp backlinjen, Månsson löpte in i den luckan som uppstod mellan deras backlinje och mittfält. Robin G slog en bra pass, Månsson hittade Eric vid bortre som kunde stöta in ledningsmålet. Varför blev det inte fler mål i första halvlek? Svaret är att vi löpte lite för lite, spelade lite för långsamt passningsspel och var okoncentrerade i deras straffområde.

Paussnack
Öka helt enkelt, det fanns mer att ge. Kyrkheddinge var oorganiserade och ganska ofarliga. Vi kunde låta våra kvaliteter spela ut i andra, det skulle ske!

Andra halvlek
Vi tog direkt tag i det, nu syntes skillnaden. Jag har dålig tidsuppfattning när målen kom, men 5 mål till gjorde vi. De var nog jämt utspridda över halvleken. De flesta målen var: några snabba pass, djupledsboll på Conne, inspel, där fanns Virre eller Eric. Virre gjorde 3 mål, Eric 2 och Håkansson 1. Vi vann kampen i andra, spelade snabbt och enkelt med mycket folk och stort intresse i anfallsspelet. Sista kvarten slog vi av på tempot och deras offensiva vänsterkant skapade lite oro. Vi lyckades hålla nollan och kunde vinna på tennisvis: 6-0.

Matchen
Vi gjorde en bra insats, vi var helt enkelt för bra för Kyrkheddinge idag. Framförallt hade vi ett högre tempo och var mycket bättre organiserade. På kanterna kom vi runt väldigt enkelt och löpningarna centralt var nyttiga eftersom deras centrala spelare inte följde med. Det var helt enkelt klasskillnad, men också ett styrkebesked av oss.

Blåttz på 5:
Idag var det en laginsats, alla var bra. Alla får VG i betyg, ingen får MVG. För att ge lite spelarkommentarer säger jag:
* Emil gjorde en bra offensiv insats på vänsterbacken, bra passningsspel och inlägg. Defensivt hade han det lugnt eftersom Kykheddinge valde att spela utan högermittfältare.
* Robin G på andra ytterbacken gjorde en bra match, mötte två vänstermittfältare men löste det bra och var offensiv med en nick i ribban som närmsta målläge.
* Davve på defensivt mittfält gjorde det väldigt bra för att vara första gången, väldigt bra form på den killen.
* Håkan har roligt på planen för tillfället, klockren som mittfältare. Fick krydda insatsen med ett mål.
* Eric mötte deras hundraåriga mittback som spelar med gigantisk rutin. Men Eric gav honom en match och spelade bra!
* Conne skapade många lägen med sin snabbhet och dribblingar på högerkanten, trots att deras vänsterback var en av deras bästa spelare så var han chanslös.
* Tre mål från Virre!

Linero - SSIF U, DM, 0-2

Försnack
Nu går vi över till att snacka om DM-matchen. Den spelades några timmar efter A-lagets seger mot Kyrkheddinge. Som bekant ställer vi upp med U-laget i DM, men vi möter A-lag. Idag mötte vi Lineros nystartade A-lag. De börjar i division 7, men deras tekniska spelare ska nog kunna avancera. De behöver lite seniorrutin, samt få ordning på det taktiska spelet och humöret. Deras lag består av 90-92or som SSIF har mött flera gånger varje år i väldigt jämna och tuffa fighter. Vi ställde upp med en 13mannatrupp, några halvskadade. För bilderna står bloggens nya fotograf. Jensen Haglund!

Lagets enda gamlinga: Jeppe, Lindh, Henke och jag. Resterande SSIF:are var unga och pigga pågar

Linero tog direkt tag i matchen, första minuterna skapade de några halvheta skottlägen från nära håll. De spelade snabbt och satte sedan hård och hög press när de tappade bollen. Det syntes direkt att det skulle bli en jobbig match för vårt unga lag. Men vi stod emot bra, vi jobbade hårt och längst bak var Anton tryggheten själv. Vi ställde om snabbt och rakt när vi vann bollen. Vi ett av tillfällena, efter cirka 10 minuters spel, hamnade bollen efter fint spel hos Oskar. Fri med målvakten kunde Oskar sätta 1-0. Vi fortsatte spela tufft bakåt, framåt vågade vi lite mer men det var våra kontringar och fasta situationer som var hetast. Med en stund kvar av halvleken blev Lindh fälld, Tommy slog en bra frispark som Jim nickade hårt i stolpen. På returen dök Henke Andersson upp och stötte in 2-0-bollen.

Paussnack
Lineros teknik och snabbhet skapade problem för oss. Vårt välorganiserade försvarsspel och hårda jobb löste det oftast bra. Framåt skulle vi våga hålla i bollen mer, det krävdes rörelse, blicken upp och fokus i passningsspelet. 2-0 var inte rättvist, men vi fightade till oss en ledning som vi inte tänkte släppa.

Det började ungefär som första. När vi började hitta lite trygghet i anfallsspelet fick vi Oskar utvisad. Han blev brutalt fälld, skrek i smärtan ett ord som domaren inte tyckte var lämpligt. Den återstående halvtimmen sparkade vi bara långt för att få med oss tre viktiga DM-poäng. Lineros chanser handlade om ett friläge som Anton räddade och några halvfarliga hörnor, utöver det var det snea skott och inlägg bakom målet som var Lineros övriga försök. Vi lyckades hålla nollan och vann med 2-0.

Tränarduon Johnny och Anders njuter av Tobbes fina inläggsfrispark

Henke Andersson med en bra skruvad frispark

Matchen
Linero hade mest boll och lirade bäst, men fotboll handlar inte bara om det. Taktik, fysik, vilja och skicklighet i avgörande lägen spelar stor roll. I allt det var vi bättre, då kanske man ändå kan säga att vi vann rättvist.

Blåttz topp 5
5. Jeppe Svensson - pigg comeback, kämpade hårt för segern
4. Tobbe Jönsson - har utvecklats enormt: snabbare, skickligare, tuffare. Såg ut som en van vänsterback.
3. Anton Gemback - stod rätt på Lineros friläge, väldigt säker i luftrummet och med fantastiska utsparkar
2. Jim Hansson - Fantastisk kämparinsats, blivit starkare i kroppen och med väldigt skickliga fötter. Grym insats på innermittfältet. Bra nick låg bakom 2-0-målet.
1. Victor Engdahl - matchens gigant. Johnnys genidrag att placera honom på defensivt mittfält. Enorm bollvinnare, utmärkt huvudspel. Var överallt! Stundtals fina passningar.

Matchens lirare Victor med en av sina hundratals nickar i matchen

Dagens citat:
2-0-målet kom till på frispark efter att Lindh blivit fälld. Alla tyckte det var filmning, domaren blåste frispark och valde att varna Linerospelaren. Lindh sa: "Här ser du att jag inte filmade" (titta på bilden)

Känsliga läsare varnas! Otäck bild!!!!!!!

Tävling: leta efter den röda pricken