Nära drömstart av Sandby i DM

Igår startade Sandby vägen mot Europa, det var DM-match mot div.5-laget Gylle AIF. Sandby ställde upp med ett rent U-lag, endast a-lagsrutin i Tom och Mackan. Det blev tyvärr förlust med 2-1, men det låter som en väldigt stark insats av SSIF. Det förstärktes av Lindh som ringde direkt efter matchen och sa att det var en bragdmatch och alla Sandbyspelare var fantastiska. Jag har pratat med några spelare som sa att det var en ok match, Sandby var typ bra men Gylle väldigt svaga. Bloggen sammanfattar att Sandbys u-lag ska vara stolta över att ha gett ett div.5-lag en riktig fight och förhoppningsvis har Sandbyspelarna stor nytta av en sådan här match i utvecklingssyfte. Tre spelare u-lagsdebuterade: Fredde Jönsson, Hannes och Tommy, Tobbe Jönsson har på kort tid debuterat i både U och A-lag och nu dessutom målskytt. Mackan var enligt Tom matchens stora stjärna, han verkar vara i sitt livs form. Nedan presenterar Johnny sitt matchreferat, tack Johhny!


Matchens lirare


Från Johhny:
Har försökt skriva ner mina intryck från DM-fighten igår kväll på Anderslövs kg-plan.
Matchen spelades i en isande kraftig vind men märktes inte nämnvärt då spelet värmde mestadels.
 
                               Anton,
Laget;  Tommy M, Viktor E, Jesper L, Adam L
                               Thomas G
                          Tom H         Emil J
             Tobias J         Oscar S      Marcus A
 
Lindh, Hannes K, Fredrik J och Petter A
 
Använde alla spelarna, alla fick minst 30 min. Körde relativt korta byten dels för att orka på nyckelpositionerna och behålla en hög energinivå rakt igenom.


Försnack
Tävlingsmatch - DM 1/3 men för oss också lika mycket en "utvecklingsmatch". Bestämde oss för att om vi skulle lyckas mot detta div - 5 lag så krävdes att hålla korta avstånd mellan lagdelarna och hårt arbete av alla för att få äga bollen" och därigenom komma fram till avslut och målchanser.


Första halvlek 
Medvind! Stark inledning med ett engagerat och gott arbete i samliga lagdelar. Stabilt försvarsspel styrt av Gemback, Larry och Engdahl. G skapar en handfull målchanser varav en resulterar i 23:e. Även vi har då varit framme och skapat en rad farligheter varav några direkta målchanser, bl a ett friläge gm Fredrik J , Lindh mfl, genialt framspelade av Petter A. Kvitterar i 28:e gm Tobbe J (93:a) - "ett lågt avslut från långt håll", snabbt och smart beslut av TJ. Bollinnehav ca 60-40 i Gylles favör. Har en kort svacka i mitten av halvleken men vi lyfter oss snabbt och lägger åter arbetsinsatsen på "rätt nivå".

Paussnack
Bestämde oss för att hålla bollen på marken, satsa på snabba omställningar, släppa bollen tidigare och ta löpningar när vi bryter deras uppspel på vår planhalva. Arbeta hårt för att ej tillåta G etablera tryck mot vårt mål.


Andra halvlek
Började även här respektlöst och målchansmässigt gör vi en 50-50 halvlek. G har även nu ett ngt större bollinnehav (kanske 60-40 igen) men de har svårt i medvinden. Tom H balanserar mkt bra och är en viktig länk mellan backlinje och övr lagdelar.

Flera av deras försök rinner ut ofta över linjen eller så tar storspelande Anton hand om bollen. Anton gör några kval räddningar och agerar med stor säkerhet. Kan han bara spela "närmare backlinjen" och sätta igång spelet snabbare så blir det helt perfekt. Gylle gör 2-1 (70) på ett välplacerat (?) skott i Antons vänstra hörn.

Därefter är det vi som tar tag i spelet rejält och kommer i upprepade attacker mot Gylles mål. Flera iscensatta av Oscar S, Emil J och Petter A som visar prov på stor passningsskicklighet och god speluppfattning. Noterar även fina egna genombrottsförsök av bla Hannes K, Thomas G m fl. Vi är oerhört nära att både kvittera och vi kunde t o m ha vunnit matchen med litet större avslutsvilja, tur och skicklighet. En starkt avslutning som vi tar med oss in i framtiden.


Tränaren J.Lindkvist

Matchen
2-1 (1-1)

Blåttz topp- : 15
Alla 15 presterar på en hög nivå av sin förmåga.



Spelarintervjun
Ingen ställde upp! De här spelarna är ödmjuka och njuter i tystnad av prestationen tills nästa träning.

Mackan är frustrerad över att hans lagkamrater använder sin privata sponsors duschtvål efter matchen. Han kommer att göra en anmälan till spelarnämnden i SSIF och kräva bestraffningar för "snyltarna"......

Fortsättning följer!



Dagens citat : "Om vi hade vunnit idag hade vi då fått möta ett allsvenskt lag i nästa DM-match?" (Anonym)

Framtiden :
Att vi har varit få på UJ-träningana de senaste veckorna gör kanske inte så mycket för om det är de här unga spelarna som det handlar om då finns det minst 5-6 st som är potentiella goda A-lagsspelare i SSIF inom de närmaste åren.

Fick dessvärre ett par skador som vi hoppas inte är för allvarliga; Adam L fotled (liten svullnad efter tryckförband) och Thomas G (förmodad ny hamstringsruptur)

Glömde det bästa av allt. Domartrion (som var bra!) önskade oss lycka till i serien och en av dem sa att "med detta spelet skulle vi klara oss bra i div 6......."

Replikerade att detta var i stort sett ett U/J-lag (förstärkt med "några gamlingar") och då hade han ingen kommentar men han tänkte nog ngt ..................ett gott betyg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0