Försnack
Vi åkte med en stark 15manna-trupp till Höör idag. Matchstart klockan två, härligt och varmt vårväder var tillsammans med en perfekt konstgräsplan perfekta förutsättningar. Vi mötte Höörs U-lag, på förhand visste vi inte alls vad de skulle komma med för spelare. Deras A-lag kom tvåa i division tre förra säsongen och har kända TFF-profiler som Thylander, Sloth, Liljenberg, Ringström och Owuso i föreningen. Jag tror inte någon av dagens Höörspelare spelar div.3 fotboll, men att de lirar i en div.3-förening syntes. De var ett kortpassningslag, skickliga med boll och väldigt snabba. De hade en mix av unga och gamla spelare. Det var helt enkelt en väldigt nyttig match för oss.

Emil och jag inför matchen, äldst får äldst strumpor.

Första halvlek
Det började inte bra. Det märktes direkt att det skulle bli en jobbig eftermiddag. Redan efter tre minuter gjorde Höör 1-0 genom ett distansskott av deras innermittfältare. Men vi visade direkt att vi hade en bra dag, vi tuffade till oss och hade genom hela matchen ett fint mottag-passningsspel. Efter 6-7 minuter slog Conne en fantastisk djupledspassning till Månsson som kom fri med målvakten. Måns rundade snyggt målvakten som kastade sig över båda knäna på honom, given staff och utvisning på den lille pågen i målet. Vi lät honom ta på tröjan igen och fortsätta matchen, han blev snabbt förnedrad av Anders kyliga straff. I mitten på halvleken hann vi inte med i ett snabbt Hööranfall, deras anfallare tryckte in bollen vid bortre stolpen. Det var två billiga mål där deras snabbhet och vår sekund av okoncentration ledde till enkla mål. Men vi stod upp bra i första, hårt jobb och bra passningsspel. Vi hade några bra lägen där vi med oväntade djupledslöpningar och bra djupledsbollar fick några fria lägen.

Paussnack
Några byten gjordes. Vi skulle fortsätta jobba hårt och spela respektlöst anfallsspel. Viktigt var också att hjälpas åt mot deras snabba spelare, en handfull spelare besatt en fruktansvärd speed. Robin A kom in istället för Adam precis innan paus, det gjorde också Emil istället för skadade Sebbe på vänsterbacken. På högerbacken tog Robin G över Davve Jönsson, och en bit in i andra avlöste Mackan nickskarvande Eric.

Andra halvlek
Andra halvlek blev lite av en tvärtomhalvlek jämfört med första. Höör spelade mycket kortpassningar, ganska långsamt. Vi spelade tätt och ställde om med snabba kontringar. De skapade inte så mycket, vi hade några bra lägen. Jag volleypassade Månsson som stötte in 2-2-målet, tyvärr bortdömt för offside=tveksamt. Vi hade några perioder i matchen då vi på ett rörligt och vackert sätt höll i bollen i några minuter, i de flesta fallen kom vi till avslut också. Med tio minuter kvar kom 2-2-målet, denna gången godkändes målet. Å snyggt var det. Jag tror det var Emil j, Adam och Månsson som stod för det första förarbetet, sen tog Robin Andersson över med dribbling och vackert inlägg. Conne störtade fram och nickade in 2-2 precis framför målvakten.

Matchen
En väldigt bra fotbollsmatch där båda lagen jobbade hårt och spelade ett skicklig kortpassningsspel. Det var fantastisk fotbollsväder, domaren gjorde det bra och det var vänskaplig stämning där vi lät Höör spela sista 83 minuterna med elva man istället för tio. Nedan presenteras våra fem bästa för dagen, men det ska sägas att alla gjorde en väldigt bra insats. Mackans och Robin A´s inhopp var väldigt positiva. Dagens ytterbackar (Sebbe, Emil, Krågan och Robin G) stod inför svåra utmaningar. De blev oftast överbelaste, ställdes mot minst två motståndare, samt att de var vindsnabba. De löste det bra. Mange var som vanligt Paul Scholes på innermittfältet. Eric gjorde en bra insats och lyckades med många nickskarvar, när han plockat upp mössan varje gång kunde han störta mot mål. Adam spelade både ytteranfall och innermitt, hans tredje match denna helgen, men ändå pigg och hårdjobbande. I mål stod idag Andreas, en halläning som fått jobb i Revinge och endast gjort en träning. Pga Jens sjukdom och Antons två DM-matcher denna helgen blev det snabb detub för Andy. Nicolai med kryckor hade tagit sig till Höör idag, kul att se honom igen.

Blåttz topp-5
5.
Anders, stabil som vanligt, tuffa dueller och presterat på en jämn hög nivå i alla träningsmatcherna.
4. Andreas, mycket bra målvaktsinsats, greppsäker med långa utsparkar.
3. Månsson - vår Meireles. Jobbar hårt, alltid där han behövs och kryddar det med fantastiska djupledslöpningar.
2. Conne. Jobbade ofta väldigt hårt, ständigt farlig med sin snabbhet och var idag lite hetare än vanligt.
1. Håkansson- Gattuso var bäst idag igen, löper farligt mycket och har alltid adress på passningarna.

Dagens citat
Rulla till Håkan skrek jag: "-vem e Håkan blev svaret?". Nye målvakten Andreas lär sig nog.

+
Det egna passningsspelet som vi visade upp idag blir en avgörande faktor i vår jakt på femman.

-
Vi behöver bli hetare i moståndarnas straffområde, faktiskt i vårt eget oxå

Framtiden
Nästa helg blir det två trevliga matcher. Tyvärr verkar de hamnat på samma dag, söndag. Först A-lagsmatch mot Kyrheddinge, sen på kvällen ska U-laget knipa en DM-seger mot Linero.

På vägen hem såg vi storkar och gäss, väldigt fint. Nu hann jag inte fota dem, de står cirka 50 meter åt höger.