gästkrönikan

Spelarintervjuer och "gamla rävar" finns redan, nu startar bloggen sin tredje storsatsning. Det är dags för gästkrönikan. Trogna läsare, fina människor eller sämre människor får skriva en krönika på ämnet fotboll. Vi startar denna serie med det sistnämda alternativet. Det börjar med en Hardebergare, som jag känner väl. En fin kille, med stort stöd hemmifrån som helst hade spelat i SSIF. Han sticker ut hbk-hakan i denna krönika. Det var jag som valde ämnet till honom, jag tyckte att SSIF:are bör veta hur lillebror mår. Skönt att alla vet att HBK kan jämnföras med Phil Neville och Sandby med Gary Neville. Phil kommer alltid vara lillebror, även om han är bäst för tillfället. Gary har fetast meriter och är den som folk alltid kommer minnas. Det är ofta tråkigt att vara Phil.
Dagens krönikör är Andreas "weste" Westeson. Tack för ditt bidrag till bloggen! Det gjorde du helt ok. Kram po di


Hardeberga BK -Klubben där alla har kul.

Jag blev ombedd av min f.d lag- och gymnasiekamrat Niclas Johansson att skriva en gästkrönika åt hans blogg. Självklart var jag intresserad att göra detta för att fylla ut bloggen med intressant fakta om den andra klubben i ”byen”. Förra året låg Hardeberga och SSIF i samma division och två derbyn var höjdpunkterna för både HBK och SSIF.  Vi i HBK lyckades vinna både matcherna, uppe på Knutsvallen minns väl alla Magnus Ljungbergs frisparksprojektil (Jens lär minnas den i alla fall). Och nere på Sandbyvallen i höstderbyt var det till en början hyfsat jämnt men sedan visade HBK rutin och spelglädje och det blev till slut en komfortabel 4-0 seger (undertecknad målskytt två gånger). Det var förstås skönt att vinna båda matcherna för att visa vem som var bäst men att SSIF skulle ramla ur tror jag ändå inte många HBK:are önskade, i alla fall inte jag. För då går vi miste om två underbara derbymatcher och sex lätta poäng =)?!.


Hade våren varit lika bra resultatmässigt som hösten var hade vi kunnat nå en betydligt bättre tabellposition. Nu var våren inte misslyckad men mindre lyckad än hösten då vi förblev obesegrade. Kom fyra och var hyfsat nära en kvalplats uppåt.


Min säsong för egen del var ok. Med en perhört tung början med två veckor på sjukhus och en läkardom att jag inte skulle nå full kondition förrens till hösten var det förstås en nattsvart inledning. Försäsongen försvann och jag gick miste om all träning plus ett träningsläger som enligt utsago var fantastiskt. Men jag körde så gott det gick och fanns ändå med i truppen i början av serien. Presterade efter förmåga, men fick bakslag med mycket sjukdomar i stort sett året igenom. Det var egentligen inte förrens till sena hösten som jag kände att jag var hyfsat tillbaka. Säsongen slutade med tio baljor och till sist kände jag mig ändå ganska nöjd med säsongen med tanke på starten. Både för egen del men främst för lagets del.


HBK:s styrelse genomgår en stor förändring i år. Knut Andersson, mister HBK, lämnar ordförandeskapet i HBK:s styrelse. Han har haft problem med sjukdomar och orken att fortsätta som ordförande tröt. Knut har därför avsagt sig ordförandeskapet efter 60 år som medlem i styrelsen. På HBK:s årsmöte som nyligen gick av stapeln blev han avtackad av många (däribland SSIF:s egen ordförande Olle Fridolf). Jag vill här själv passa på att tacka Knut och önska vår nya ordförande Hasse Rasmussen (Hasses gräv) lycka till med ordförandeskapet. På årsmötet prisades även spelare som gjort många matcher i klubben. De som prisades var Magnus Ljungberg som gjort över 300 matcher i HBK, Tobias Svensson, David Johansson och undertecknad som gjort över 200 matcher och Martin Svensson som gjort över 100 matcher. Tobias Jönsson blev även tilldelad ett Fair-play pris.


Vad gäller det sportsliga har det också skett några förändringar. Tränarskapet är oförändrat, Benny Gullberg och Magnus Bertilsson fortsätter. På spelarsidan har det försvunnit (vissa tillfälligt) några spelare. Martin Rosdahl lämnar för studier i Karlskrona, Jakob Ekesbo är utomlands just nu och Markus Lindkvist har också lämnat för studier på nordligare breddgrader. Men det positiva är att vi även fått några nyförvärv. Målvaktsbiten var ett problem förra året. Vi fick Lars Wedin ”Wåle” inför säsongen men skador och jobb bidrog till att han inte kunde delta fullt ut. Detta ledde till att vi använde många olika på målvaktsposten, däribland vår tränare, placeringssäkre Magnus Bertilsson. Nu har vi värvat Mikael Kehler från Uppåkra och det har sett mycket bra ut under första biten av försäsongen. Andra nyförvärv är Henrik från Uppåkra och Adam från Vellinge. Båda två stabila och hårdföra backar som kommer tillföra mycket. Sedan har vi Sandbybekante Oscar Tegedal, back även han som också skrivit på för oss. Spännande nyförvärv allihopa och det kommer bli hård konkurrens i Hardeberga i år, inget snack om det.


Läget just nu i HBK är att två träningsmatcher avverkats. Först tvingade vi ner Croatia i Dalby med siffrorna 4-0. Och igår vann vi borta mot Skanör/Falsterbo på Vellinges fina konstgräsmatta med 3-2. Säsongen har börjat bra och där finns intressenta ideér vad gäller spelsystem. Men det är bara en lek med siffror eller är det de? Alla spelsystem har sina fördelar och nackdelar, svårigheten är att finna rätt system för det spelarmaterial man har. Det är det som säsongen får utvisa. En sak är säker. Oavsett hur det går kommer vi i Hardeberga ha förbannat roligt. För Hardeberga är klubben där alla har kul!


Vill som slutord bara önska SSIF lycka till i serien!


/Andreas Westeson  # 14



Bloggen vill tacka en av stjärnorna från det trevliga och skickliga gänget från berget där borta för sitt bidrag i byns enda fotbollsblogg. Lycka till!


en glad weste trots petningen i Sandbycup-finalen


Kommentarer
Postat av: David Johansson

Grymt bra gästkrönika Weste! Du glömde bara skriva att du är den eviga talangen i HBK =).



Sist så vill även jag passa på att önska SSIF lycka till under nästa säsong.



Till förra gästkrönikören// Absolut så är Bjärred ett lag för toppen även nästa år, men jag hoppas och tror att Hardeberga kommer ha ett finger med i spelet om seriesegern. Vi har i dagsläget minst 2 personer (A-lagsspelare) på varje position och det brukar ge resultat i slutändan.



Mvh David #8



2010-02-25 @ 13:10:13
Postat av: Weste

Tack för supporten Davva=). Man blir aldrig för gammal för att vara talang eller=)?.

2010-02-25 @ 14:07:35
Postat av: Nico

Gott att trevliga rivaler följer bloggen, westes krönika lockar läsare . Tack, lycka till för er också. Bloggen ska hitta en expert som kan tippa div.5, så vi tystar den debatten. Eviga talangen weste, han hoppades att det inte skulle komma upp. Gott att det gjorde så

2010-02-26 @ 12:41:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0