Derbyseger

Det var många kända ansikten i GOF, de hade stommen kvar sen förra div.6-epoken. Det finns många likheter mellan Bukten (som vi mötte förra helgen) och GOF IF. Båda lagen har fasta situationer som sitt vapen. Men GOF är bättre än Bukten, helt klart. Det som gör GOF bättre är deras bättre fart och uthållighet, samt att de är ett samspelt lag.

Matchen spelades på Flyinge IP, en riktig div.6-arena. Jag gillar Flyinge IP, starkt. Mysigt, vackert och alldeles alldeles skittrångt i omklädningsrummet. Lördagen den 24e april bjöd på första gräsmatchen för oss 2010, den bjöd på härligt vårväder och härlig stämning. Det var mycket folk på plats. Det som gjädjer mig oerhört mycket är att det var stor majoritet Sandbyfolk. De flestas föräldrar var på plats, skadade spelare var på plats, supportrarna var där (läs Ronny Landin, Ingemar Lundström och Lars Wendt). Jag hoppas samtliga, plus hundra till är på plats på Sandbyvallen nästa helg (derby mot Harlösa).

inför matchen

Sekunder kvar till matchstart

Första halvlek
Vi började inte bra, spelet fungerade inte och GOF vann närkamperna. Men bra kontringar resulterade i ett tidigt ledningsmål. Robin A hade lekstuga på vänsterkanten i första halvlek, en av hans fina framspelningar till Eric kunde mr Norling fint placera in. Erics 1-0 betydde mycket. Det gav oss större självförtroende och resterande 30 minuter av första halvlek bestämde vi över. Framförallt var det i våra snabba omställningar som GOF inte hann med. Hade vi träffat mål på övriga avslut också hade ledningen varit stor i paus. Passningsspelet var inte hundra. Lite får vi skylla på planen, vi har kört på konstgräs hela året. Där finns inga konstiga studsar och bollen rullar fort. Nu var det svårt att spela på en och två touch. Det fick bli tre tilslag och längre bollar. Det gjorde att vi inte hann flytta upp laget för att få det trycket som vi ville. Det handlade om kontringar för oss och några hörnor för GOF.

Jubel efter 1-0målet

Andra halvlek
Vi sov de första 30 minuterna i den andra halvleken. GOF fick ett tidigt kvitteringsmål. Hur tror du det gick till? Det var tydligt att gamle Löberödstränaren tagit med sin klunghörna till GOF. Så fort de fick hörna gick folket man-ur-huse i området bakom. Då väntades nått stort i byn. Och på en av dessa hörnor gjorde de 1-1. Spelarna var glada, tränaren överlycklig och byborna hoppade till i sina trädgårdar. GOF gjorde en mycket bra andra halvlek, de vann kampen. Efter 30 minuter hade GOF fått 15 frisparkar och vi endast två styken. Denna statistik finns i Fredriks block (noga nerskrivit av Matte). Detta berodde delvis på en dålig domare, men mest på att vi inte var med i matchen. GOF vann samtliga närkamper och spelade bra fotboll. Deras innermittfält imponerade då. Trean vann bollarna och sjuan stod för ett bra passningsspel. Med farligare anfallare hade GOF tagit ledningen. Istället gjorde vi några byten, bra anfallare byttes mot lika bra. Mot deras trötta backar fick våra inhoppare den extra sekunden att skapa något. Sista kvarten tog vi tillbaka taktpinnen, då fick vi på nytt tryck på GOF. Vi vann närkamper, fick större självförtroende och höjde tempot. Robin dribblade på vänsterkanten och slog ett sent inlägg mot första stolpen, där fick Calle en tå på bollen som ställde deras målvakt. Calle gjorde även 3-1 på Virres pass. Ett mycket snyggt mål som beskrivs närmare nedan.

Vackra Flyinge IP

Vår långkastare Danne G

Matchen
Gof ägde första femton, sen ägde vi de sista 30 i första. I andra ägde GOF första 30 och vi sista femton. Till vår fördel blev till slut rutinen från högre division och lite skickligare fötter avgörande. Det var en typisk gräsmatch med derbykänsla. Mycket folk, studsigt spel, mycket fight. Marginaler och vunna närkamper avgör sånna matcher. Där hade vi turen/skickligheten att vinna matchen. Vi gör ingen bra match och rättvist hade kanske oavgjort varit. Men vi gör återigen många mål, då vinner vi jämna matcher.

+
3-1målet. Calle bjöd på fotbollsgodis. Han var placerad tätt intill bortre mittbacken. Virres pass passerade första mittbacken, den andre mittbacken trodde att han hade koll på Calle. Calle stod felvänd och såg inte så intresserad ut. Men i första touchen vände han 180 grader, gjorde ett ryck (så fort som det kan gå när man fyllt 25) och placerade in bollen snyggt. Hög klass!

Tvåmålsskytten Calle, firar med en gainomax.......gubbvarning

-
I mitten av andra halvlek skrek deras tränare till deras kapten: "Philip: skadar dem sig slår vi inte ut bollen".

Bäst i blått (för dagen i vitt):
Under perioder var alla bra, alla hade sina perioder där de glimtade till. Men bäst längst var Robin A. Han var dominant i första halvleken och stod för två assist i matchen.