seger i genrepet

Heleneholm stod för motståndet i genrepet på Påksafton. Heleneholm och SSIF gick samma öde till mötes förra säsongen, vi ramlade båda ur femman. Vi kommer spela i div.6 mellersta och de i div.6 sydvästra. Pga skador och bortresta spelare testades lite nytt i genrepet. Jag tror tränarna fick positiva besked, vi blir fler och fler som slås om att ingå i truppen i premiären på fredag. Vi har en stark topp och ännu bredare bredd. Det ser mycket bra ut inför säsongen.

Det blev seger med 3-1 igår, Erik satte 2 och Robin A 1. Matchen är svåranalyserad. Det blåste mycket, de dribblade mycket, domaren pratade mycket, vi blandade korta och långa passningar. Vi kämpade hårdare än våra motståndare igen, vi samarbete bättre än våra motståndare igen. Vi hade ett höggre speltempo än våra motståndare igen, vi hade många fler avslut än våra motståndare igen.

Så blir analysen idag. Bäst i blått var återigen kollektivet, vi spelar som ett lag. Idag lite sämre än vanligt tyvärr. Jag nämde tidigare om platstest: Sjövall körde defensiv fältare, på slutet tog manne den rollen, Jeppe körde 90 som central fältare, oktay körde 25 där inne. Robin G körde en halvlek på högerbacken. Det testades lite nytt alltså. Alla med minst godkänt i betyg, positiva svar med 6 dagar till premiär, man tackar!

Att hemmasupportrar lämnar arenan när matchen är körd ser vi ofta. Vi såg det inte igår på Heleneholms IP, men vi såg det på TV på kvällen. Burnley spealde hemma mot Man City, tidigt lämnade jag tv-soffan. Det gjorde Burnleys fans också. Efter sju minuter gjorde City 0-3, då gick Burnelys fans hem. Tragiskt och komiskt, det blev en dyr match för hemmafansen.

Igår var det många obehöriga på plan, så fort det blev ett avbrott i matchen var kidsen inne å lirade. Lite som innebandy i killebäckshallen, i periodpauserna är pojkar och flickor i åldern 7-40 direkt inne med klubba och boll. Så såg det ut igår också, som hyllning till alla dem kommer en film med oväntat besök på fotbollsplanen.