Anders Anderssons VM

För 6 dagar sedan vann Spanien fotbollsVM. VM är över och vi får njuta av Superettan och när AIK ska kvala till Champions League. Det är inget bloggen accepterar. Istället fortsätter vi med VM-snack. Under en månad satt skåningen Anders Andersson i Peter Jihdes studio och var VM-expert. Idag berättar han öppenhjärtligt om sin syn på årets fotbollsVM.

Anders Andersson, han föddes i Tomelilla för 36 år sedan. Han har gjort 264 matcher och 50 mål för Malmö FF. Han har spelat i Blackburn, Ålborg, Belenenses och störst är hans 49 matcher för den portugisiska storklubben Benfica. Anders har gjort 27 A-landskamper och deltog i EM 2000 och EM 2004 för Sverige.

Heja Anders, å stort tack för ditt bidrag till bloggen!


Anders i MFF



Det måste ha varit du och daniel Westling som varit i tv mest den gångna månaden av sveriges män. Hur känns det?  Kungligt!
 
Du och rit-Ola har varit hela sveriges VM-experter. Hur var rollen som VM-expert?  Jättekul. Jag är mer för att prata om hur en spelare känner sig i ett visst läge än att rita, dessutom gör Ola det bra, så jag gick lite mer på den linjen och jag tycker att det kändes naturligt och bra.
 
Hur mycket eller lite fotboll kan Peter Jihde?  Mer än de flesta tror. Han är ju sportjournalistutbildad och har ett bra öga för spelet.
 
Hur mycket lyx är det att jobba på TV4 under fotbolls-VM?  Ha ha ha. Inte mycket får jag nog säga. Varannanan dag arbetstider från 09.15-23.15 och ingen lufkonditionering på helgerna. Lyx? Kan väl istället säga att lyxen var att jobba med så trevliga typer under en månad. Vi var ca 20 st i kärngruppen och sedan lika många till under sändnngarna. Skön jargong, ibland lite som i ett omklädningsrum faktiskt.
 
Vilka tre saker är det mest positiva du tar med dig från årets VM-turnering?  Afrikanernas gemensamma glädje, upptäckten av många nya härliga lirare, Spaniens guld.
 
Är det något som varit negativt för fotbollen? Filmningarna.
 
Vem har varit VM´s bäste spelare utifrån kriterierna sevärd och fair paly? Diego Forlan
 
Är Spanien värdiga vinnare? Ja. När de i semifinalen slog VMs så långt bästa lag, Tyskland, visade de sin verkliga klass. De var snäppet bättre.
 
Vilket land spelade den roligaste fotbollen?  Tyskland med Chile som god tvåa.
 
Vilket land har spelat det bästa försvarsspelet och hur sammanfattar du deras grunder i sitt försvarsspel?  Spanien. Låt inte motståndarna röra bollen.
 
Vilket land har spelat det bästa anfallsspelet och hur sammanfattar du deras grunder i sitt anfallsspel?  Tyskland. -Snabbt, tempoväxlande, löpvilligt, djupledsspel.
 
Vem är VM´s bäste tränare, och varför?  Jogi Löw.      För att han vågar satsa på så många unga spelare och på Podolski och Klose som inte gjort ett skit i ligan, och dessutom lyckas. Han ger dem chansen att misslyckas och det är tufft och bra gjort och inte minst otroligt moralstärkande.
 
Vilka "nymodigheter", tekniskt och/eller taktiskt har du upptäckt under turneringen? Chiles uppställning var ny för mig. 4-3-3 blev 3-4-3 med hårt jobbande kanter. offensivt och frejdigt.
 
Fredrik Sundblad tippade Nordkorea som finallag, hur sammanfattar du Nordkoreas VM, samt Fredrik som tippare?  Som väntat.
 
Hur ser din världselva ut från VM, med liten kommentar till varje spelare? 

1-4-3-3
Neuer. Nästan felfri U-21 vinnare så sent som i fjol.
Maicon. Vilket mål han gjorde och var bättre än att åka så tidigt.
Lugano. Försvarskung i ett charmigt Uruguay.
Poyol. Måste bara vara med.
Van Bronckhorst. Gentleman som var grymt stabil. Kryddade med en hyfsad balja.
Schweinsteiger. Kanske VMs bäste spelare.
Xavi. Måste vara me även han. Vilka passningar!!
Sneijder. Låg bakom det mesta i anfallsväg för Holland.
Muller. Vilket genombrott! Löpvillig, uppoffrande passningsspelare och målskytt i en 20-årings kropp.
Villa. Bar Spanien genom halva VM.
Forlan. Revansch för en ödmjuk och fantastisk fotbollsspelare.



Anders i EM 2000





Kommentarer
Postat av: Calle

Anders Andersson är kung. Hur lyckades du få en intervju med honom? Försökte du värva honom? Kan Dalby få Hasse kan väl vi få Anders.

2010-07-17 @ 13:11:53
Postat av: Mackan

Håller med Calle, Anders när kommer du? :)

2010-07-17 @ 13:25:49
Postat av: Lindh

ja fixa dubbel anders nu!!

2010-07-22 @ 16:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0