Gothia Cup dag 3

Från Micke P:

Det blev en lång Gothia Cup dag med många matcher och ett spännande avslut på dagen. Lite efter 9 landade vi på Bläsebovallen för att se F 13 och F 15. Två bra matcher från sandbytjejerna som slutade med knappa förluster, jag imponerades främst av den kampvilja tjejerna visade trots att man oftast var betydligt mindre i storlek. Snabbt till Biltema och köpa ny luftmadrass till junior, lämna den, hem och käka en delikat tonfiskmacka och sedan iväg till Kungsbacka för att se P15. Killarna gör en bra första halvlek, men ligger under med 1-0. Tyvärr tappar de spelet i andra och får till slut stryk med 4-0.

Tillbaka till Kviberg igen och P16 sista gruppmatch ( å ta mig tusan om det inte fanns en ännu sämre plan därute). Nordstranda från Norge stod för motståndet. Vi började ganska svagt, ingen riktig tändning hos killarna. Det dröjde heller inte så långe innan det blev 1-0 i baken, det var dock max otur på det målet. Det är ett motlägg en bit utanför straffområdet som går i en vid båge över Dennis i målet. Norrmännen får blodad tand och kämpar på och har mest spel. 2-0 kommer på en hörna efter lite mer än halva halvleken, bara några minuter därefter få vi en utvisad. Nu är det väldigt tungt. Men vi kämpar hårt och Robin trycker in en reducering innan paus. Det känns skönt. I andra så trycker vi på periodvis, men fortfarande är vi inte riktigt på tå. Motståndarna har en ribbträff, men å andra sidan har Vigge en nick klockrent i stolpen, synd den inte gick in, det hade blivit snyggt. Med 4-5 minuter kvar tar de med hands på en hörna, Emil J sätter straffen iskallt till 2-2 som räcker till gruppseger och slutsspelsmatch några timmar senare.

Säker straff av Emil J, 2-2

Glädje efter 2-2målet

Därefter hinner vi med att se P13 i slutspel, de blev 2:a i gruppen och gick till A-slutspel, tyvärr blev Askim för svåra där. Förlust med 4-1 och spelet slut för denna gång i Gothia cup.

Några timmar senare är det dax för P16 igen. Vi supportrar var lite oroliga efter den lite tröga inställningen på matchen innan. Tyska Schweriner är kvällens motståndare, Sandby börjar betydligt mer taggat än innan idag och tar tag ganska bra i spelet, men återigen har vi lite otur, två rensningar touchar fel och till sist är det friläge för tyskarna som gör 1-0. Uppförsbacke igen alltså, därefter tar vi över spelet alltmer, vi rullar runt (glömde att säga att denna planen var riktigt bra). Något lite senare gör vi vårt bästa anfall hittills, vi spelar på en touch med 5-6 spelare från högerback till målchans som tyvärr Noah lägger precis utanför stolpen. Halvleken är slut och pulsen är ganska hög nu. Andra halvlek startar och nu blir det än mer spännande. Vi börjar bra och efter ca 5 minuuter så får Robin en boll till sig i vänster del av straffområdet, han drar till direkt och bollen går rakt upp i bortre krysset, YES 1-1.

Robin har precis satt en stramare rakt upp i krysset mot Schweriner

2 minuter senare gör Klas en jättelöpning på högerkanten kommer ned till kortlinjen och passar snett inåtbakåt, där kommer Noah och 2-1 är ett faktum.

Glada miner efter Noahs 2-1 också mot Schweriner

Vi är väldigt på gång just här och skapar flera riktigt bra chanser och borde avgjort, men bollen vill inte in. Sen tappar vi lite och blir stressade, det blir mer tjongboll. Mitt i denna sekvens händer något konstigt. En långboll från Tyskarna, Jim löper med en tysk håller honom perfekt utanför sig - då blåser domarn straff. Helt otroligt, men självklart sitter den och det är 2-2. Ska det vara en otursdag? Vi jobbar på, Noah blir fälld precis vid straffområdeslinjen -antagligen innanför, men det blir bara frispark. Vi trycker på ännu mera, då händer det. Vi får en hörna, den nickas ut och bollen kommer till Jeppe som drar på ett skott, det tar på några ben och rullar in -JAAA det är 3-2. Kort därefter kommer Klas återigen igenom på högersidan, går förbi nästan allt utom målisen som istället fäller honom. Straffblir det och Emil sätter den till 4-2 som blir slutresulat. Vilken härlig match, imorgon är det dags igen!!!!