Gothia dag 4

Family Paradise har levererat igen, stort tack!

Idag startar vi dagen på Valhalla IP och F15 första slutspelsmatch. Det blir en spännande tillställning med chanser åt båda hållen, men Sandbytjejerna drar det längsta strået och vinner till slut med 1-0. Samtidigt spelar F13 på något annat ställe och förlorar tyvärr med uddamålet, samma öde drabbar våra killar 15 som också spelar på morgonen. Själva stannar vi en stund på Valhalla där det spelas 2 matcher i U17 Tipselit Trophy, en cup där bara vissa lag bjuds in. Kvartsfinalen mellan Elfsborg och AIK var kul att se. Säkert kommer vi se några av dessa killar i allsvenskan om något år.

Sen var det bara att sätta på autopiloten och dra iväg till Kviberg, igen. Dagens motståndare var Lyngdals IF från Norge. De hade vunnit sin grupp, som var en 5-lagsgrupp. De var obesegrade och hade 16-0 i målskillnad, fast på cuper vet man inte vad det innebär. Tyvärr var Emil krasslig och kunde inte vara med, en tunn trupp blev ändå tunnare. Gott att några av 95-orna kunde hjälpa till. Matchen startar och det är Norrmännen som är hetast, de har två riktigt giftiga anfallare och de vinner väldigt mycket på mittfältet, deras huvudspel är en klass bättre än vårat och vi har det tungt. Vi har heller inte samma energi som i förra matchen. Det dröjer inte länge förrän det är 1-0 i baken, en stund senare är det 2-0 och de har ytterliggare ett par bra läge. Vi skapar några chanser, men vi är inte riktigt framme i avsluten.

Vi sätter igång andra halvlek

Andra halvlek börjar och det känns som om vi fått lite ny energi. Lite instruktioner för vårt försvarsspel gör också att Lyngdal får det lite jobbigare. 6-7 min. in på halvleken gör Jeppe turneringens mål (iaf på de matcher vi sett). Ett inlägg nickas bort av Norrmännen, bollen går ut till Jeppe som drar direkt på halvvolley (avstånd ca 22-23 m), klockren träff och en snygg båge rakt bort i vänstra krysset.

Jubel hos sandbyspelarna efter Jeppes jätteskott.

Ja nu är vi med igen. 5 min senare tar Robin sig in i straffområdet och stänker in 2-2, ska killarna göra det igen, vända ett underläge. Norrmännen darrar lite, tyvärr ger vi bort en enkel hörna några minuter senare och deras huvudspel var som sagt bra, de gör 3-2, inte så långt därefter gör de också 4-2. Killarna kämpar men bränslet är slut, de går på knäna bokstavligt talat. Det slutar med 4-2 förlust och mycket besvikna Sandbyspelare.

Lite senare vinner F15 sin andra slutspelsmatch (Grattis) och spelar återigen Fredag fm.

Vi har sett många Sandbymatcher och det är härligt att se alla ungdomar som kämpar och sliter i Sandbys färger, alla ledare som hejar och peppar sina lirare och naturligtvis alla föräldrar som också är med och hejar på så många matcher de kan.

För P16 som vi följt närmst hela tiden så måste jag säga, Ni åker till Gothia Cup med 13 spelare, vinner gruppen, vinner 1:a matchen i A-slutspelet trots en avstängd spelare, förlorar andra, men skakar motståndarna. Trots besvikelse nu, ska ni vara stolta över er insats.