"gamla rävar"

Om en halvtimme bär det av till Berga i Eslöv, konstgräsmatch mot Stehag. Härligt söndagsväder betyder spelsugen för mig. Som gammal man har jag givetvis tidigare surfat fram vädret i Eslöv vid 14-tiden idag. Det ska bli sol med lite moln och 5 grader varmt.

Igår tog juniorerna ett steg närmare DM-guldet, seger med 3-1 borta mot Bårslöv. Tom var på plats och säger så här om matchen: "första 30 minuterna var sevärda. Sen hade Sandby kontroll men det var tråkigt och inget bra spel, medioker match. Målskyttar var Oktay, Virre och Sandberg. När Sandby gjorde 2-0 i andra halvlek var det avgjort. Lite av anledningen till att det var tråkigt var att det var svinkallt och domaren usel. Bäst på plav var nummer 7 i Bårslöv, han gjorde målet men pallade inte bry sig hela matchen."

Länken nedan tillhör Kate Ryan, hennes låt Desenchantee är ju riktigt bra. Men den är ännu bättre när man inser att hon sjunger på svenska........du måste lyssna

Bloggen har finbesök! Jaokim Kiuru välkomnas, äkta gammal räv. Han har frälst Sandby många gånger, han var under många år den store idolen. Hans matcher i allsvenska Trelleborg bär respekt med sig. På vallen hördes gubbarna skrika samma sak minut för minut, match för match: "PASSA KIMME". Numera är Kiuru lärare på Uggleskolan. Han spelar i klubbens oldboys. Stor anfallsstjärna och mycket sympatisk person. Å visst minns vi filmningen och straffmålet som kostade Sandby en plats i trean, å visst minns vi Sandbyprofilens (hemlig) uttalande om domaren efter matchen: "Åsne-jävel". Den händelsen har Kimme inte heller glömt.

Namn: Joakim "Kim" Kiuru
Ålder: 37
Bor: Hus i Revinge (nära fotbollsplanen, ser alla träningsmatcher!!!) med fru o två töser
Sysslar med: Lärare på Uggleskolan
Spelade i SSIF åren 1979-1992, 1995-1998, 2002-2003
Position: Forward (kallas även harpun)

Största framgång i SSIF: Tveklöst när vi vann femman i överlägsen stil och jag gjorde 31 mål på 20 seriematcher.
Personligt rekord: Förutom att sitta längst i bastun, se ovan
Bästa SSIF minne: Man har ju varit med om en del träningsläger vilka lämnar ganska många "fina" minnen. Men det "bästa" minnet av alla var när Sandby kvalade till 3:an och mötte Eslöv i en direkt avgörande match om en plats i 3:an. Det var en strålande höstdag och fullsatta läktare i Arlöv (avgörande matchen skulle vara på neutral plan). För Eslövs del räckte det med oavgjort för att stanna kvar i 3:an. I Eslövs laguppställning fanns en viss förrädare, jag! Att möta alla sina polare i en så viktig match var rätt häftigt. Sandby har aldrig lirat i trean så det stod mycket på spel. Sandby förde spelet under större delen av matchen, anförda av Daniel Tengberg. De tog också ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek och alla tillresta sandbybor anade division 3. 20 min in i andra halvlek skedde det som diskuteras än idag. Eslövs Stefan Lindskog blir solklart kapad innanför straffområdet och domaren tvekar inte, straff! Att 11 sandbyspelare, 4 ledare och 300 sandbybor protesterade hjälpte föga. 1-1 och Sandbys dröm om division 3 gick upp i rök. Min egen insats är inte så mycket att orda om, var hyfsat anonym. Det som gör det till ett gott minne är att vi polare än idag kan diskutera huruvida det var straff eller inte. Jag hävdar än idag att den var solklar!!!!! Fråga Stefan Lindskog!

Comback: Nej

Träning: Ute och joggar 1ggr i veckan, innebandy 1ggr i veckan, Oldboys under säsong

Följer SSIF: I Sydsvenskan

Mitt dreamteam:
Backlinje från vänster: David Mårtensson, Jens Carlsson, Kristian Adler, Martin Henriksson
Mittfält från vänster: Jonas Bladh, Johan Mårtensson, Daniel Tengberg, Johan Kristensson
Anfall: Peter Adler, Joakim Kiuru
Bänken: Rickard Widerberg, Marcus Mårtensson, Johannes Mårtensson,