tisdagskul

Vår reporter i Hardeberga har leverarat igen. Vänenrna från berget mötte hästfolket i ett DM-derby i söndags. Nu kommer en liten rapport från Hardeberga - GOF. Weste gör ett bra jobb som rivalreporter. 


Fick en liten förfrågan att skriva lite om DM-matchen som vi spelade i helgen med Hardeberga. Vi mötte lokalkonkurrenten GOF på Bergas fina (men hala) konstgräsplan. Det var sista matchen i DMs första gruppspel, då vi innan slagit både Onslunda och Srbija. Vid vinst skulle avancemang i DM vara säkrat. Men vi visste att GOF som lillebror i detta sammanhang skulle streta emot ordentligt och lite jobbigt blev det allt.


Vi startade med följande elva. I mål hade vi Lars Wedin även kallad Wåle. Backlinjen bestod av från vänster Petter, Tobbe J, Henrik E, Tobias S. På innermittfältet lirade Andreas Bäckström, Martin Svensson och Magnus Ljungberg. Yttrar var undertecknad till höger och Pontus till vänster och centralt som anfallare Tobias Nilsson. På bänken återfanns Linus P, Oliver D, Mattias R, Oskar, Sebbe.


Motståndet hade vi ingen direkt pejl på men att GOF skulle göra allt för ta sig vidare i DM visste vi om. Matchen började lite trevande. Vi var lite passiva och GOF hade lite mer boll och aggressivitet. Tidigt på en hörna tar också GOF ledningen med 1-0.


Matchen fortsatte med  mycket mittfältsspel, dåliga passningar varvat med långa bollar från GOF. Men Andreas Bäckström skallar vackert in 1-1 på en hörna en bit in i första halvlek. Kort därpå gör Andreas Bäckström även 2-1 på ett välplacerat skott avlossat precis utanför straffområdet.


Andra halvlek fortsätter med lite halvchanser och fortsatt svag fotboll. GOF satsade en del på långa bollar och vi försökte lira bollen på backen, men fick inte spelet att stämma. Precis när GOF börjat sätta in spurten med högre press och fler folk offensivt så får vi en hörna och Tobias Svensson får hyfsat obevakad nicka in 3-1 och punktera matchen. Vårt spel lämnade en del övrigt att önska. Men 3 poäng är alltid 3 poäng. Det tog oss vidare DM och på onsdag möter vi Landora på Dalbys konstgräs klockan 20.30, kickoff Champions Leaguetid =).


GOF spelade en del på långa bollar, traditionsmässigt kanske=). De hade två anfallare som var hyfsat giftiga. I övrigt svårt att bilda mig en uppfattning, då matchen var sådär i kvalité. Men inför serien för er del är ett derby alltid ett derby.  Så det gäller att spänna musklerna och visa att GOF inte är bättre än SSIF. För det är dem väl inte? Lycka till i vilket fall! Jag håller definitivt på SSIF i det fallet =).


Klart slut!


/Andreas Westeson  #14


Manges kanon & kalkon

Kanon
3. Svennis kan bli andre svensk i VM
2. Robins mål mot Anderslöv
1. United på väg mot nytt guld

kalkon
Domaren som dömde oss mot Anderslöv i söndags och han kommentar efter matchen: jag hade inte dömt straff om det var seriematch.

Lika som bär

Jan Tauer                                                                     Calle Öster





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0