Halvbra, rättvist, nästan bortdömda, men vi reste oss och vann med 2-1

Försnack:
I omklädningsrummet handlade försnacket om Avicii, det ska vara en ung kille som är bra på att spela skivor. Annars hade det varit najs med en grym prestation och tre poäng.
Första halvlek:
Det var ingen underhållande halvlek. Bloggens fru sa att hon snackade med Mackan istället för att kolla, då ska det vara dåligt. Och det hände inte så mycket, Jens gjorde en grym reflexräddning nere vid stolpen och framåt hade vi en jäkla massa halvchanser. Vi var tyvärr inte på rätt plats när fina anfall ledde till inläggsläge. Vi saknade viljan i närkampsspelet och hade inte timing i löpningar och inte kvalitet i inspel/inlägg. Därför blev det bara halvfarligt. Men vi spelade bra, det fanns stort intresse hos alla elva att ha och äga boll. Det tycker jag man ska beröma. Vi hittade mycket fötter och försökte verkligen lira boll. När djupledsbollarna och crossbollarna kom i luften gled de iväg utanför planen eller ner till Bois-målvakten pga den väldigt blöta och snabba gräsmattan. Minus att vi inte får in bollen, men plus för ett spelsuget hemmalag.
Paussnack:
Jag minns inte så mycket, jag ville ut och vinna matchen. Vi ville spela på marken hela tiden och löpa som fan, då vet vi att vi är starka och vinner matcherna.
Andra halvlek:
Första kvarten var inte bra, vi började slarvigt. Framförallt var det BOIS som var taggade och hade enorm fördel med domsluten. Det kändes som dolda kameran, det var liksom inte seriöst! Mange blev nertacklad bakifrån, minuten tidigare gjorde Mange samma sak och blev då avblåst. Konsekvensen saknades och med Mange liggande i gräset fick BOIS vänsterback på årets träff och gjorde det snyggaste målet på Vallen i år. Han bombade upp den i Jens vänstra kryss. Efter målet hände något hos oss, innan målet var vi spända. Vi vågade inte riktigt, trots att Fredriks viktigaste punkt i försnacket var att vi skulle gå ut å våga. Men efter BOIS ledningsmål fanns inget att tänka, nu var det bara att köra. Nu kunde ingen ge oss tre poäng, nu var vi tvungna att vända matchen. Vi elva på planen var tvungna att kliva fram och prestera. Noah och Joel kom in med fräscha ben. Vi spelade väldigt bra sista halvtimmen, vi skapade mycket och bollen gick som ett löpande band på marken. Jag minns Joels nick två meter från målvakten, jag minns Joels skott på målvakten efter en hörna, sen hade Håkansson en grym volley tätt över, Månsson hade en bicca en halvmeter över ribban. Sen hade vi säkert några fler bra lägen, 10 skott på mål blev det i den andra halvleken. Jag vill beröma Joel och Håkansson, de kom inte med i topp 5 idag, men gjorde viktiga insatser. Joel kom in precis innan BOIS ledningsmål och bidrog med tryggt passningsspel, samt visade vilja och fick oss småbarn att känna lugn och fokusera rätt. Han hade tre grymma lägen, ett satt och innebar 1-1. Håkansson är match efter match väldigt bra i mottag-passning, samt löper väldigt mycket och blivit en bättre huvudspelare. Vi skapade oerhört mycket och målen skulle komma, som jag sa gjorde Joel 1-1. Ramsus slog en fin djupledsboll, jag tror att Håkan tog emot och spelade bakåt till Robin A, Robins inlägg skarvades av Månsson till joel som fem meter från målvakten smekte bollen med högerutsida till höger om målvakten. Iskallt och väldigt skönt. Vi jagade givetivs segermålet, och med 4 minuter kvar kom det. Joel vann boll på mittplan och hittade ut till Noah, Noah drev inåt och tog skott. Månsson och Robin A störtade på returen, Robin kom bäst till bollen om från sidan tryckte han in segermålet. Efter målet hade BOIS nån inläggsfrispark, men vi hade god kontroll. Jens gjorde en frilägesräddning i den andra halvleken, viktigt att inte BOIS fick göra 2-0 där.
Glädje efter 2-1-målet
Matchen:
BOIS var bra idag, kämpade oerhört och hade en grym trio i mittbackarna och målvakten. BOIS var nära en skräll, men vältränade Sandby hade tålamod, bra passningsspel och lite flyt att målskyttet lossnade sista kvarten. BOIS ska abslout kunna ta sig uppåt en bit i tabellen, kanske t.o.m ta sig förbi Dalby eller Maglasäte och slippa kval. Det är nog för många poäng dit iof, men BOIS ska absolut inte ner i sjuan, kom igen Lund! Återigen såg vår insats krampaktig och nervös ut, vi fick inte igång Sandbyhjärtat helt. Men passningsspelet idag var det bästa under höstsäsongen.
Glädje efter Dragi blåst av matchen
Blåttz topp-5:
Alla ska ha eloge för ok slit och ett gott spelsug. Håkansson och Joel har redan berömts för matchavgörande insatser.
5: Månsson - Kämpade mkt, farliga djupledslöp som vanligt. När han gick upp på topp fick vi mer speed och längre anfall.
4: Rasmus - när ordinarie högerbacken Robin G var avstängd gick Rasmus in och gjorde en toppeninsats. Full koll bakåt och väldigt vårdad med bollen.
3: Mange - Slet bäst och vann många dueller, en av hans tekniskt bästa insatser. Brukar vara bra mot Lunds BOIS.
2:  Jens - två avgörande räddningar och stabilt spel!
1: Robin A - lekte fullständigt med deras vänsterback, som endast hade drömmålet som plus på kontot. Robin var grym i båda halvlekarna och gjorde avgörande 2-1-målet också.
Sundis jublar efter att Robin tryckt in 2-1-bollen
Hotet:
Domaren kallade mig till sig, han förstod nog att han felaktigt varnat Anders för snack. Han sa till mig att erkänna vem det var som skrikit åt honom, annars skulle jag få varningen. Jag frågade laget och Jens erkände, därför slapp Anders varningen. Men kan domaren hota spelare så?