herrlaget stöttade MFF på Swedbank arena

Tolv seniorspelare och två ledare befann sig på Swedbank Stadion i Malmö igår. Vi satt inte alla tillsammans, men vi alla hejade på Skånes stolthet. Jag kan erkänna att jag var spänd, men samtidigt lite uppgiven. På bortaplan var det klasskillnad till Dinamo Zagrebs fördel. Men igår var det tvärtom, förutom cirka tre farliga kontringar hade Zagreb ingeting. Det hade däremot Malmö.
Herrspelarna Håkan, Davve, Rasmus å Conne
*
Redan efter några minuter hade Agon Mehmeti ett friläge, han såg lite rädd ut när Zagrebs målvakt kom ut i full fart och lyckades inte göra mål. MFF var bra i den första halvleken, men Zagrebs två mittbackar hade full koll på Malmös långbollar. Durmaz, Wilton, Daniel Larsson, Mehmeti och Hamad stod på en rad längs Zagrebs backlinje och väntade på en långboll. MFF:arna var sämre i luften och det ledde till att MFF inte fick något tryck på Zagreb. Zagreb backade hem och MFF kunde enkelt och vackert spela sig en bit in på Zagrebs planhalva, men där kom djupledsbollen som Zagrebs-backarna var beredda på. Farligare blev det när de anföll längs kanterna med offensiva ytterbackar.
2:a halvlek
Här var MFF överlägsna och farliga. Zagreb tröttnade, fick en utvisning och med ett tidigt 1-0-mål för Wilton och MFF fick Malmö enorm fart under vingarna. MFF strålade av löplusta, självförtroende och spelglädje. Det var en underbar publikmatch och det syntes hur roligt MFF-spelarna och MFF-klacken hade det igår. Pontus Jansson flyttades upp i anfallet sista kvarten, hans tyngd och huvudspel behövde Malmö. Kort därefter tryckte Pontus in 2-0-målet. Läktaren kokade och MFF-spelarna stormade mot Champions league. Lägena fanns, det var Pontus nick, Daniels friläge och Ulrich volley. Tyvärr fick inte MFF in den bollen som hade tagit dem till Champions Leagues gruppspel, men det var jäkligt nära.
*
Ulrich läge......
MFF-tränaren Rikard Norling kom upp och snackade med oss, eller är det...........
Där e ju Mange Pålsson
Sammanfattning:
MFF spelade skitbra, underhållande och matchen hade enorm spänning. Lägena fanns, två mål på Zagreb är bra, men det fanns absolut lägen att göra minst ett till.
Underhållning:
Bättre match att se live finns inte, shit vad grym kväll i Malmö.
Genombrott 1:
Pontus Jansson, shit säger jag bara. 20-åring från Arlöv, har Åke tränat honom? Han var överlägsen på plan, både framåt och bakåt. Glenn Hysén-klass! 6 getingar av 5 möjliga!
Genombrott 2:
Malmöpubliken har visat Europa att lilla Sverige har bäst fans. Ingen som sprang in, ingen som eldade. De sjöng, stöttade och visade sån kärlek att gåshud är ett milt uttryck.
Blåttz topp 5:
5: Ricardinho, speedig, offensiv och spelsugen vänsterback.
4: Dusan Melicharek, tog några viktiga friläge i andra halvlek när kroaterna kontrade
3: Ivo pekalski, hans lugn med boll och passningsskicklighet håller hög europeisk klass.
2: Wilton, kom igång efter att han skulle bytas ut men bytet stoppades och han dominerade framåt.
1: Pontus Jansson, överlägsen. Så ung å så följsam defensivt är imponerande. Bra med bollen också!
Knäckta stod MFF-spelarna och njöt av publikens hyllning

Kommentarer
Postat av: Palle Kuling

Wilton platsar inte ens på topp-10!

2011-08-25 @ 07:51:17
Postat av: Andreas Lindh

tänkte säga samma sak han gör ett mål annars inte så bra.

1-pontus 2-ivo 3-jille 4-dusan 5-ulrich.

2011-08-25 @ 12:12:17
Postat av: Jürs

1. Pontus 2. Halsti 3. Ivo 4. Wilton 5. Agon

2011-08-25 @ 23:03:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0