Hörby vann fullt rättvist med 1-0 igår

Försnack:
Härligt fotbollsväder och en underbar idrottsplats välkommnade oss när vi kom till Hörby. Hörby är verkligen en av favoriterna att komma till, där e jäkligt mysigt. En komplett fotbollsarena helt enkelt! Vi hade en bra trupp med oss till Hörby, några skadade spelare stannade hemma. Hörby såg ut att ha samma lag som sist. Men Big brother-Martin då? Han saknades......

Första halvlek:
Det var ingen bra halvlek från vår sida. Det började att vi var lite lata i förflyttningar defensivt och löpningar offensivt, tillsammans med dåliga mottagningar och sega huvuden så fick vi aldrig igång något anfallsspel. Under perioder bjöd vi på vackert kortpassningsspel, vi visade att vi kan. Enda målchansen var när Tom hittade Mange som drev upp och hittade en djupledslöpande Håkansson. Vackert spelat, bra räddningar av målvakten, men offside på Håkan så skit samma egentligen. Hörby hade lite halvchanser. Någon frispark och några skott utanför straffområdet. Det var mest halvchanser. Men i den 41a minuten tappar vi boll högt och Hörby kontrar på deras ensamma anfallare. Jag tycker att jag har koll på honom, men låter honom vända upp och få några meter för att avlåssa bössan. Från 30 meter trodde jag det var lugnt, men han får på en drömträff som borrar sig in i bortre krysset. Drömmål, utagbart och onödigt av mig att låta seriens bästa anfallare få ta skott när vi hade koll på honom.
Paussnack:
Vi måste vilja, vi måste löpa. Vi måste framförallt var rädd om bollen, noga med mottagningarna.
Andra halvlek:
Halvleken kom aldrig igång. Den rycktes sönder av två röda kort, gnäll och helt ologiska domslut. Vi fick inte igång något anfallsspel här heller. Vår farligaste målchans var när deras försvarare passade hem till deras målvakt som slog hål i luften, men han hann själv upp bollen innan både Henke och mållinjen. På övertid hade Johan (målvakt) en nick några meter utanför Hörbystolpen på Robin Anderssons hörna. Hörby hade ett farligt läge, på ett markinlägg mellan vår backlinje och målvakt kom deras innermittfältare fri. Det var svårare att missa än göra mål, men hans gummifot smekte bollen utanför stolpen. Efter bara cirka femton minuter av halvleken blev Robin Gustavsson tacklad bakifrån, de trasslade in sig i varandra, föll på varandra och reste sig upp med brösten mot varandra. Då kommer knytnävsslaget från Hörbyspelaren i huvudet på Robin G. De lugnar snabbt ner sig. Domaren ger båda spelarna rött kort. Det är så jävla sjukt! Robin blir tacklad, där har vi frispark till oss och varning till Hörbyspelaren. Sen har vi ett knytnävsslag som givetvis ska ge rött kort. Men var får Robin sitt röda? Han ska inte ha gult ens, men ett gult för att han snabbt reser sig mot honom kan man kanske acceptera. Det var ett fegt domslut som tyvärr påverkar matchen. Vi hade fortafarande lika många spelare på planen, men tyvärr fortsatte vi ha otur med domsluten. Samtidigt tappade vi fokus på vårt spel och skyllde istället på domaren. Med fullt fokus på att få in ett mål hade vi kanske lyckats.
Matchen:
Vi gör en svag insats och Hörby vinner fullt rättvist. De spelade bättre, kämpade mer, skapade mer och var överlägsna tekniskt igår. De har ett bra lag, spelmässigt är Hörby och Trollenäs de bästa vi mött i år. Eller spelmässigt är kanske inte Hörby så bra, får de beskylla tränaren för. Men tekniskt är Hörby bäst i serien. Anfallaren "Cissi", lille lille teknikern på mitten, innermittfältarna med nummer 10 och 4 var väldigt duktiga. Backlinjen med den tuffe nummer 13, kaptenen 99 och åttan på kanten höll hög klass igår. Vi kom inte alls upp i klass och helt rättvist fick vi 0 poäng med oss hem.

Blåttz topp 5:
Någon topplista känns meningslöst att presentera. Anders, Mange, Tom och Håkansson får godkänt, Punkt!
Galningen:
Hörbys nummer 8 var näst bäst på plan, men var fanns sympatin. Galna tacklingar bakifrån, jag kände tröjdragning och slag på varenda hörna och han avslutade med att spräcka Davves läpp och slå lös några tänder. Bad om ursäkt fanns inte i hans värld. Synd att så bra spelare är så osortsliga.
Stjärnan:
Hörbys nummer 77 på topp håller hög klass, en teknisk och snabb anfallare som har bra avslut med högran. Kan vara seriens bästa spelare? Tur att han var ensam på topp, så inte hans lagkamrater hörde hur han sågade dem gång på gång.

Karate-Sebbe:
Sebbe gjorde en "De-Jong" i slutet på den första halvleken. En karatespark landade i bröstet på hörbyanfallaren, Sebbe kom konstigt nog undan utan kort.

Tränarklädseln:
Modeexperter hade nog gett vår svarta och moderna Dobsomdress högt betyg. Fredrik och Micke var stiliga och vann matchen ganska stort. Hörbys tränare hade en helsvart mjukisdress, haha. Pyjamas?
Framtiden:
Nu blir det fullt jävla fokus, inställning och fart på träningarna på månd och torsd. Sen ska Lunds BOIS få sota för att vi förlorade igår. Vi ska fortsätta vara proffsiga och ödmjuka, det är vår stil. Men nu måste det börja brinna i våra kroppar. Det krävs mycket mer av oss nu!!!!
Hörbys framtid:
Unga, duktiga och hungriga spelare som tar sig upp i femman i år eller nästa år. Om de får ordning på sitt humör. Fotboll kan de spela.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0