Herrlagsspelaren Jocke Hugoson arbetar som journalist i Kalmartrakten. Igår fick han uppdraget att bevaka dammatchen Kalmar - SSIF. Trevligt! Vi tackar Hugo för att vi får publicera hans text i vår blogg. Det är Kalmarvinkel på texten, men läs hans fängslande referat. Tyvärr blev det storförlust för våra damer!

Bild från matchen, Sandby i vitt

Utklassningsseger för IFK Kalmar

Hade inga problem med seriejumbon / Linnéa Johansson låg bakom fem mål

Kalmar
Det blev en komfortabel seger för IFK Kalmar när skånska nykomlingen och seriejumbon Södra Sandby gästade Gröndals IP.
- Vi straffar dem genom att spela ut dem och göra mål, sa IFK Kalmars tränare Lasse Svensson.

Fotboll
Söderettan Damer
IFK Kalmar 6
Södra Sandby IF 2

Det var gästerna Södra Sandby som inledde piggast spelmässigt medan hemmalaget inledde bäst målmässigt. 1–0 placerade Lina Malmberg in bakom gästernas målvakt Helena Ivarsson efter en fin passning av planens gigant denna afton, Linnéa Johansson. Forwarden som har snålat med målskyttet såhär långt i serien smällde ihop två mål och tre assist under matchen som slutade 6–2.
-Linnéa gör sin bästa match för säsongen, Lasse Svensson.
-Det var skönt att mitt målskytte lossnade idag, sa Linnéa Johansson.
Södra Sandby som lever mycket på sin riviga anfallare Karolina Höst chockade hemmapubliken när Höst jobbade fram bollen till sin anfallskollega Therese Andersson som liggande sparkade in bollen på sin egen retur, 1–1.

Snabbhet avgörande
IFK tog över matchen mer och mer och efter en halvtimme kunde Linnéa Johansson ge seriefyran ledningen efter att Mamy Ndiaye ryckt loss på vänsterkanten och levererat ett fint inlägg som Johansson tog ner och la förbi målvakten. I halvlekens sista minut gjorde Kalmar psykologiskt viktiga 3–1 genom Mamy Ndiaye, något som tog luften ur gästerna. Samtliga hemmamål i första halvlek var ett resultat av snabba Kalmarspelare och mindre snabba Sandbyspelare. Bortalagets backlinje hann inte med när Linnéa Johansson och Mamy Ndiaye satte fart.

Bra start på andra
Kalmar fick även en bra start på andra halvlek med 4–1 redan tre minuter efter kaffepaus. Och vilket mål sen, Cassandra Olofsson slängde sig graciöst fram på Lina Malmbergs vänsterinlägg och knoppade in bollen i bortre hörnet. Samma Olofsson gjorde sedan av bara farten 5–1 efter en superb framspelning av Linnéa Johansson. Gästerna stack sedan emellan med ett reduceringsmål, återigen av Therese Andersson och återigen efter förarbete av Karolina Höst, innan Linnéa Johansson stängde butiken med 6–2.
- Det var rörigt efter en hörna men vi kämpade och jag kunde slå upp den i krysset, sa Johansson.
Segern var skön för IFK som fick en rejäl käftsmäll senast mot Linköping/Kenty.
- Tuff match för oss, vi kommer från tillställningar där vi inte har rosat marknaden precis. Det var lite krampaktigt i början men andra halvlek är riktigt bra, sa Lasse Svensson

Blåttz (Idag iklädda vit dress) topp 3
3. Helena Ivarsson
- Sandby-målvakten gjorde ett par fina räddningar och kunde inte göra så mycket på de sex målen

2. Karolina Höst - Rivig och slitig där framme och låg bakom Sandbys bägge mål. Manade på sitt lag hela matchen innan hon blev utbytt. Sparkade ner Kalmars målvakt.

1.Therese Andersson - Två mål, ja det är bra helt enkelt.