Seger mot Uppåkra i torsdagskvällens träningsmatch

Försnack:
Näst sist i division 5 mot serieledare i sexan, det borde bli en jämn match. Skillnaden på serierna gör att Uppåkra ändå var favoriter i denna match. En match som spelades på plan 3, då det blev kommunikationsmiss i bokningen. Men det gick bra ändå, planen var fin och publiken hittade dit.

Sandbyspelarna strechade inför smålagsspelet. Håkan, Conne, Måns och lite Joel i högra krysset.

Uppåkras smålagsspel. Domaren Mats (den lille närmast i mitten) deltog i deras uppvärmning, tydligen

Första halvlek:
Redan innan matchens första minut var spelad hade Conne presenterat sig. Han ryckte ifrån på sin kant, skottfintade sig förbi backen, men hans vänsteravslut gick metern bredvid den första stolpen. Det var jämnt och tufft direkt från start. Vi stod för tempo och kontringar, medan Uppåkra hade lite mer boll. Uppåkra som spelade basket-inspirerat, det lilla jag sett av basket så spelar man upp på felvänd som står och håller emot i några sekunder, sen kommer lite löpningar som man försöker hitta. Vi gjorde en väldigt bra halvlek, sista tio minuterna gick vi ner oss och tappade kvalitet och kontrollen på matchen. Men innan dess hade vi haft en del lägen. Jag minns Håkanssons halvvolley från nära håll, Joels avslut som målvakten fick fingrarna på, samt lite inlägg och hörnor som var halvfarliga. Uppåkra hade en nick tätt utanför från deras duktiga nummer 10 på innermittfältet. De gjorde också halvlekens enda mål, missförstånd och slapphet från de flesta i blått, gjorde att deras nummer 12 fick benskyddet på bollen en meter från mållinjen. Men i 30 minuter var vi väldigt bra i den första halvleken, både kontringar med bra fart och timing, samt några långa anfall!

Uppåkrahörna

Paussnack:
Det var positivt. Jag kände att det var bara att jobba vidare. Försöka ta initiativ och ansvar i alla 45 minuterna och fortsätta jobba med passningsspelet. Vi gjorde tre byten: In: Ralle, Davve, Mange. Ut: Håkan, Sebbe, Robin G.

Glad Rasmus! Linjedomare i första halvlek och mittback i den andra. Han ska ha ett plus för en väldigt bra mittbacksinsats

Andra halvlek:
Första kvarten var inte bra. Vi låg längre ifrån de gröna nu och när vi hade bollen fanns inget snack och inga fötter som ville ha boll. Under denna perioden hade Uppåkra ett friläge som Nicolai och Johan redde ut, samt att deras nummer 10 hade ett halvdussin skott och frisparkar (närmare inkast än mål dock). Sen kom vi tillbaka, vi fick viljan och intresset tillbaka och såg fysiskt starka ut. Givetvis var vi trötta, men viljan att löpa ändå kom tillbaka. Uppåkra körde hockeybyten på halva laget, så de hade givetvis krafter på de positionerna. Vi skapade en del lägen, Månssons friläge det bästa utöver målen. Kvitteringen kom med cirka 20 minuter kvar. Efter en hörna kom bollen ut till Tom vid straffområdeslinjen, med en fin högervolley letade sig bollen in i bortre gaveln. Läckert och otagbart för målvakten. Med drygt fem min kvar kom segermålet. Joels vackra frispark träffade Månssons huvud, som tryckte ner bollen intill den bortre stolpen. Någon ofarlig Uppåkrahörna, sen blåste Mats av matchen. Seger, 2-1.

Joel och Håkansson täcker boll nere vid skogen

Matchen:
Det var en bra fotbollsmatch, jämt, två spelande lag och lagom tufft och grinigt. Det blev lite tjafs i andra halvlek, men så ska det vara. Efterslängar och de grövsta orden borde dock uteblivit, det är onödigt. Men båda lagen ville vinna matchen och det syntes. Men matchen var bra, mycket publik, härligt väder och en bra fotbollsplan. Uppåkra var bra, de borde vara på övre halvan i en division femma. Innermittfältet med nummer tio och lille Jens håller hög klass. Sen var det ett gäng kvicka och ganska skickliga spelare som Uppåkra hade. Ett bra lag helt enkelt, med två duktiga målvakter. Nicolai sa inför matchen i bloggen att kämpa i 90 min och få igång passningsspelet var det viktigaste. Det håller jag med om! Och det fick vi verkligen. Kämpa gjorde vi som vanligt på ett helt underbart sätt. Och mot ett så här bra motstånd, så höll passningsspelet bra kvalitet. Inte under 90 minuter, men under 60 min och det är positivt.

Blåttz topp-5:
5: Robin A
- väldigt bra första halvlek, spelade smartare och mer för laget än vanligt. Hans aviga vändningar lurade motståndarna varje gång.
4: Joel - väldigt nyttig i sånna här matcher. Känslan i frisparken som gav 2-1 var enastående.
3: Tom - Grym i första halvlek som defensiv mittfältare, riktigt bra! I andra var det mycket löpande, gnäll och ett drömmål.
2: Nicolai - Väldigt tuff, aggresiv, offensiv och gjorde helt enkelt en grym insats!
1: Månssson - Bäst! Igen! Jobbar kopiöst, spelar smart, vinner mycket boll och skapar mycket lägen!

Nyrenoverade Killebäcksskolan i bakgrunden! Jag i mitten med det raka högerbenet. Men att strumpor, ben och shorts är lika vita e fan imponerande...... och snyggt!

Bicycletan:
Uppåkras mittback nummer 4 bjöd på en fin sådan vid en rensning. Bra höjd, smidig rörelse, men cirka två meter från bollen.

Publiken:
Det var många, både Sandbyfolk och Uppåkrabor. Mycket trevligt.

Fotbollsvädret:
Underbart, det bästa av vädren att lira boll i!

Stjärnan:
Mladen (uppåkras nummer 6), väldigt känd efter att ha tränat talanger i den populära tv-såpan "i Zlatans fotspår".

Domaren:
Mats skötte sig bra, som ensam domare blir det lite felbeslut vid inkast och offside. Gjorde en finfin insats. Rörlig tills han smällde vaden med tio minuter kvar!

Eric Lindros:
Kommer ni ihåg Kanadensaren som i en hockeyfinal för länge sedan fick som uppgift i ett byte att åka in och tacklas. Alla svenskarna fick sig en rejäl omgång. I slutet av matchen igår byttes tolvan med hästsvansen in igen för att sänka Tom. Å det gjorde han. Sådär vackert